Zo zien filmscènes eruit zonder special effects

Word jij bij sommige films ook helemaal meegenomen in een compleet andere wereld? Dankzij het gebruik van special effects, creëren regisseurs een bijzonder plaatje waarbij je jezelf ongetwijfeld weleens afvraagt hoe ze dat nou eigenlijk precies hebben gedaan. Er zit veel meer achter dan een hele lading make-up. Wat dacht je bijvoorbeeld van het beest uit Beauty and the Beast, of de wolf (Jacob) uit Twilight? Wij hebben een aantal van deze bijzondere special effects voor je op een rijtje gezet!

Game of Thrones

Heb jij je ook altijd al afgevraagd hoe ze het voor elkaar hebben gekregen dat Daenerys Targaryen met draken kan knuffelen? Kijk dan maar eens goed. wij vinden het knap dat zo zo serieus kan acteren tijdens het aaien van een groen kussen op een stok!

 

Avatar

Avatar (2009) is de grote kaskraker in 3D. Voor veel mensen de eerste film die ze in 3D hebben gezien. Regisseur James Cameron (Titanic) begon al met de voorbereidingen van de film in 1994. Echter was de technologie die hij nodig had om de film pas echt goed tot leven te laten komen op dat moment nog niet ver genoeg ontwikkeld. Gelukkig was het allemaal het wachten meer dan waard!

 

Guardians of the Galaxy

Deze film is natuurlijk gebaseerd op de epische Marvel comic en om dat recht aan te doen, moesten er special effects aan te pas komen. Rocket Raccoon ziet er toch wel een beetje anders uit in het echt, niet waar?

 

Twilight Saga: Eclipse

Twilight liefhebbers kennen Bella's vriend Jacob Black en zijn weerwolf alter ego als geen ander. Maar wat velen niet weten is dat hij een enorm strakke body suit moest dragen om de weerwolf te spelen. Voor actrice Kristen Stewart (Bella) misschien een beetje ongemakkelijk om zo over zijn hoofd te aaien, maar de uiteindelijke beelden mogen er zijn!

 

Pirates of the Caribbean: Dead man's chest

Deze enorme hit introduceert Jack Sparrows aardsvijand Captain Davy Jones. Maar aangezien Jones half mens half octupus is, moesten er wat special effects aan te pas komen om hem zijn unieke look te geven. Gelukkig ziet de acteur er in het echt minder eng uit!

 

Beauty and the Beast

Het verhaal van Belle en het beest kennen we natuurlijk allemaal. Maar weet je ook in wat voor lachwekkend pak acteur Dan Stevens moest om hem eruit te laten zien als het beest? Niet echt een prinselijk plaatje, maar gelukkig doet het pak wel wat het hoort te doen!

 

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Gelukkig wordt er in het echt niet zomaar iets naar je hoofd geslingerd, ook niet wanneer je Hermelien zelf bent. Maar In Harry Potter kan het natuurlijk allemaal. Het lijkt alsof de boeken heel eenvoudig in Hermeliens handen terechtkomen, maar kijk nog maar eens goed naar dit magische effect...

 

Alice in Wonderland

De special effects in Alice in Wonderland maken de film een plaatje om te zien. De combinatie van de fantasiefiguren, de uitgebreide kostuums en de bijzondere special effects laten je zelf in Wonderland zijn. Zeker als je de film ook nog eens in 3D bekijkt!

 

Suicide Squad 2 

Hoe ziet King Shark eruit zonder special effects? Nou, in ieder geval een stuk minder impossant dan mét special effects. Het moet voor actrice Daniele Melchior, die Cleo Cazo speelt, een beetje vreemd hebben gevoeld om tegen King Sharks 'schouder' te leunen.

 

The Witcher

Ook de populaire Netflixproductie The Witcher maakt gebruik van bijzondere special effects. Acteur Kristofer Hivju (Nivellen) heeft een korte video gedeeld waarin hij laat zien hoe hij door middel van special effects getransformeerd wordt naar zijn karakter. Het ziet er plotseling een stuk minder eng uit, vind je niet?

 

 

Bron: Stylevamp

Lees ook: Voldemort werd bijna een boom in de laatste Harry Potterfilm

Nieuwste artikelen

  • Harteloos - Elsie Silver

  • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

  • Hildes beloning - Marie Lamballe

  • You’d be home now - Kathleen Glasgow

  • Verboden te lezen - Paul van Loon

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen