De 12 beste kostuum details uit TV series

De kostuums die acteurs en actrices dragen zijn vaak van belang voor het verhaal van een film. De outfit van een personage bepaalt voor een groot deel hoe wij dat personage zien. Vaak zijn de kleren sowieso al prachtig om naar te kijken, maar producenten denken hier ook vaak goed over na! Zo betekenen de outfits soms iets of is het een nostalgische knipoog naar eerdere seizoenen. Ben je benieuwd welke details wij hebben gevonden? Lees dan snel verder!

Bridgerton
We beginnen dit rijtje met kostuum details uit TV series natuurlijk met Bridgerton! Eloise Bridgerton draagt in de serie jurken die aan de bovenkant overeenkomsten hebben met pakken van mannen. Dit hint naar haar wens om net zo vrij te kunnen zijn als een man. Een ander detail van Bridgerton gaat om Daphne en the Duke. Voordat ze een relatie krijgen draagt Daphne blauw en the Duke rood, tot dat ze een koppel worden. Dan dragen ze een combinatie van de twee kleuren. Juist: paars! 

Bron: Netflix

The Big Bang Theory
We zien Penny nog twee keer in het blauwe shirt dat ze in de piloot draagt. Namelijk in de 100ste aflevering en in de finale van het laatste seizoen. 

Bron: Warner Home

Criminal Minds
In Criminal Minds zul je Reid nooit zien met een matchend paar sokken! De acteur die Reid speelt, Matthew Gray Gubler, gelooft namelijk dat het dragen van een paar sokken dat bij elkaar hoort ongeluk brengt. 

Bron: Walt Disney

Riverdale
De roodharige Cheryl in Riverdale draagt altijd rood. Hier staat ze ook om bekend. Als ze dat niet doet, dan is er iets aan de hand of gaat er iets gebeuren. Denk maar aan de keren dat Cheryl een witte jurk aanhad. De dag dat haar broer vermist raakt, de dag dat ze haar huis afbrand of de dag dat ze bij een sekte gaat...

Bron: Netflix

Supernatural 
Ook de Winchester broers doen in hun finale een knipoog naar de piloot. De outfits die Sam en Dean aanhebben in de laatste aflevering van het laatste seizoen is hetzelfde als wat ze in de allereerste aflevering dragen! 

Bron: Warner Home

Glee
Tijdens het allereerste optreden van Glee, toen de groep net was opgericht, droegen de leden van New Directions allemaal een rood t-shirt. Tijdens de seizoensfinale van het laatste seizoen draagt iedereen een rood kledingstuk. 

Bron: 20th Century Fox

Jane the Virgin
Soortgelijk aan Cheryl in Riverdale: iedere keer als her iets groots gaat gebeuren in het leven van Jane is ze te vinden in een gele jurk. Bijvoorbeeld als ze tegen haar vriendje van dat moment zegt dat ze van hem houdt...

Bron: Warner Home

Euphoria
Gaandeweg het eerste seizoen van Euphoria zien we Jules een transformatie maken. Van de roze outfits die we in het begin van haar zien draagt ze steeds meer donkere, stoere en minder vrouwelijke kleren. Dit hint naar zowel de obstakels waar ze mee worstelt, als dat ze zich steeds minder kleed naar wat ze denkt dat mannen leuk vinden. 

Bron: HBO

The Queen's Gambit
In The Queen's Gambit draagt het hoofdpersonage Beth vaak iets met plaid of checks, waardoor het schaakspel steeds terugkomt en het duidelijk is dat Beth er altijd mee bezig is. En dat is niet het enige detail uit deze serie: in het laatste seizoen draagt ze een outfit waardoor ze de Koningin van het schaakspel reflecteert. 

Bron: Netflix

Stranger Things
In het derde seizoen van Stranger Things dragen Lucas en Max precies dezelfde outfits die we kennen van Donna en Eric in That '70s Show. 

Bron: Netflix

That '70s Show
Over That '70s Show gesproken: Kitty draagt in de finale van het laatste seizoen dezelfde outfit als op haar feestje in de allereerste aflevering! 

Bron: A-Film

The Good Place
Alle outfits van Janet in de serie The Good Place zijn gebasseerd op stewardesses uit 1970! Bovendien krijgt Tahani van Michael de strik die hij in de pilot-aflevering draagt, als ze architect wordt in de laatste aflevering van het laatste seizoen. 

Bron: NBC

Lees ook: Deze filmkostuums zorgden voor veel ophef

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Confrontaties - Simone Atangana Bekono

  • Dit zijn de Harry Potter acteurs in Game of Thrones!

  • Wolfman film in de maak met Ryan Gosling

Zoek in artikelen