24 meest verwachte films uit 2022

In 2022 komen zoveel leuke films uit dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Sommige films zijn al uit en andere staan nog op de planning. Weet je niet meer welke films je nog moet kijken? Wij zijn op zoek gegaan naar de twee meest verwachte release per maand voor 2022 en hebben voor jullie een overzicht gemaakt. Benieuwd? Lees dan snel verder!
 

The 355 - 7 januari

355 is een nieuwe spionnenfilm met een overwegend vrouwelijke cast! Wanneer een geheim wapen in de verkeerde handen valt, moet CIA-agent Mason ‘Mace’ Brown (Jessica Chastain) de handen ineenslaan met de rivaliserende Duitse agent Marie (Diane Kruger), voormalig MI6-bondgenoot en computerspecialist Khadijah (Lupita Nyong’o) en psycholoog Graciela (Penélope Cruz).

The Fallout - 27 januari

Als er een schietpartij plaatsvind op hun middelbare school komt het leven van Vada en Quinton op zijn kop te staan. Vada kan er maar moeilijk mee omgaan en hierdoor verandert haar relatie met vrienden en familie. Quinton heeft zijn broertje verloren tijdens dit incident. Hij en Vada ontmoeten elkaar en een vriendschap bloeit op.

 

Uncharted - 11 februari

Uncharted is een prequel voor de gelijknamige games, met Tom Holland en Mark Wahlberg in de hoofdrol. In de film zien we Nathan Drake in zijn jonge jaren (Tom Holland) en hoe hij bevriend raakt met Sully (Martk Wahlberg). In dit spectaculaire actie-avontuur maken zij een gevaarlijke reis om de wereld op zoek naar ‘de grootste schat die nooit is gevonden’ en komen zo tegelijkertijd op het spoor van Nathans vermiste broer.

Death on the Nile - 11 februari

Hercule Poirot’s Egyptische avontuur begint op een glamoureuze cruiseboot op de Nijl. De luxe trip verandert echter al snel in een angstaanjagende jacht op een moordenaar als een huwelijksreis wordt opgeschrikt door agressieve moorden. Iedereen op het cruiseschip is verdacht, maar wie is de moordenaar?

The Batman - 3 maart

Robert Pattinson is de nieuwe Batman! Hij zit pas in zijn tweede jaar als de beschermer van Gotham City wanneer hij achter een geheim komt wat met zijn eigen familie te maken heeft. Kan het kloppen dat zijn voorouders corrupt waren?

The Adam Project - 9 maart

De tijdreizende gevechtspiloot Adam maakt een noodlanding in 2022 en gaat samen met zijn twaalfjarige ik op een missie om de toekomst te redden.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore - 15 april

Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore is het langverwachte vervolgdeel op Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. In deze film gaat Albus Perkamentus een groep tovenaars, heksen en de dappere mens Jacob Kowalski en Newt Scamander voor op een gevaarlijke missie. Hiermee willen ze Gellert Grindelwald stoppen, maar dit is natuurlijk geen gemakkelijke taak...

Downton Abbey: A New Era - 28 april

In 2019 verscheen de eerste film van Downton Abbey, de geliefde gelijknamige serie. In Downton Abbey: A New Era blijkt dat er een groot landhuis geërfd is door Violet Crawley.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness - 4 mei 

Stephen Strange heeft fouten gemaakt waar hij nu voor moet boeten. Hij schakelt de hulp van de Scarlett Witch in en samen reizen ze naar gevaarlijke plekken om bepaalde gebeurtenissen ongedaan te maken.

Top Gun: Maverick - 27 mei 

Tom Cruise heeft het druk gehad: een een nieuwe Top Gun film komt dit jaar uit. Wanneer Pete ¨Maverick¨ Mitchell een nieuwe groep piloten moet trainen komt hij de zoon van zijn overleden vriend tegen. Door deze ontmoeting moet hij zijn angsten onder ogen zien terwijl er een gevaarlijke missie op de planning staat.

Jurassic World Dominion - 9 juni

Chris Pratt is terug als Owen Grady in de derde Jurassic World film. Over het plot is nog weinig bekend, we zullen dus moeten wachten op meer informatie van Universal Pictures!

Lightyear - 17 juni

Dit sci-fi actieavontuur vertelt het achtergrondverhaal van Buzz Lightyear. Dé ruimteheld die als inspiratiebron diende voor het bekende speelgoedfiguur uit de Toy Story-reeks.

Thor: Love and Thunder - 8 juli

Chris Hemsworth is terug als de god van de donder in de vierde Thor film. In dit deel keert Thors ex Jane Portman, gespeeld door Nathalie Portman, terug. Terwijl ze onder behandeling is voor kanker krijgt zij de krachten van de god.

Minions: The Rise of Gru - 22 juli

In deze film zullen we zien hoe Gru als twaalfjarig jongetje de grootste superschurk wil worden. 

Hocus Pocus 2 - 1 agustus 

De Sanderson zussen komen terug! In augustus zal Hocus Pocus 2 op Disney+ verschijnen. Winifred, Sarah en Mary zijn terug en willen wraak nemen op Salem. Drie middelbare scholieren moeten zien te voorkomen dat de zussen de boel terroriseren en hiervoor roepen ze de toorn van een tovenares op.

After Ever Happy - 25 augustus

In After Ever Happy gaat het verhaal tussen Tessa Young (Josephine Langford) en Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) verder en wordt hun giftige relatie voor de zoveelste keer op de proef gesteld. Met het einde van hun verhaal in zicht is het de vraag of ze bij elkaar zullen blijven.

The Woman King - 16 september

The Woman King is geïnspireerd op de ware gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het Koninkrijk van Dahomey. In de 18de en 19de eeuw was dit één van de krachtigste staten in Afrika. In de film volgen we het verhaal van Nanisca (Viola Davis), generaal van de vrouwelijke militaire eenheid (ook wel bekend als de Amazones), en haar dochter Nawi (Lupita Nyong’o) die samen vechten tegen de andere stammen die hun eer beschamen en hun volk tot slaven willen maken!

Mission: Impossible 7 - 29 september 

Tom Cruise is terug als Ethan Hunt in de zevende Mission: Impossible film! Veel over de film is er nog niet bekend, er is ook nog geen trailer of samenvatting te vinden. Ook in dit geval zullen we dus geduld moeten hebben.

Hotel Transsylvania 4 - Transformania - 20 oktober

De vierde Hotel Transsylvania film komt eraan. In dit deel worden de rollen omgedraaid: de monsters veranderen in mensen terwijl Jonathan een monster wordt. Dit wil hij graag omdat hij het gevoel heeft dat Dracula hem niet als lid van de familie ziet. Helaas worden de monsters hierdoor mens en daar is Drac ook niet bepaald blij mee.

Black Adam - 21 oktober

Duizenden jaren geleden heeft een man van de tovenaar Shazam magische krachten gekregen. Hij zet deze krachten nu in voor het kwaad, maar dat gaat fout. Hij wordt eeuwenlang gevangen gezet, maar hij staat nu op het punt om te ontsnappen. 

Black Panther 2 - 11 november 

Black Panther 2 of Black Panther: Wakanda Forever staat voor het einde van het jaar gepland. Na de te vroege dood van Chadwick Boseman hebben de makers ervoor gekozen hem niet te hercasten, maar de dood van T'Challa ook in de film te verwerken. Waar het verhaal nu over zal gaan, is nog niet duidelijk.

Disenchanted - 24 november 

Tien jaar na Enchanted begint Giselle te twijfelen of haar 'happily ever after' wel alles is wat ze ervan verwacht had. Onbedoeld draait ze de levens van de mensen in de echte wereld en die in de sprookjeswereld van Andalasia om!

Wicked - 9 december 

In de film staan Elphaba, beter bekend als de Wicked Witch of the West, en Glinda the Good, centraal. Beiden strijden zij om dezelfde geliefde.

Avatar: The Way of Water - 17 december 

Jake woont inmiddels op Pandora met zijn nieuwe familie. Hij moet met Neytiri en de Na'vi strijders samenwerken om hun planeet te beschermen wanneer een oude vijand opduikt.

Lees ook: Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

Nieuwste artikelen

  • 90's Disney Channel-series die je misschien vergeten bent

  • Deze acteurs worden vaak samen gecast

  • Onze aanraders voor Netflix in juli

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Een heel gewoon leven van Imogen Crimp

  • Hocus Pocus 2 trailer onthuld!

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Aan het Hof van Eden

  • De leugenboom

  • Recensie: Het hart van een vrouw

Zoek in artikelen