De mooiste boekenkasten voor de feestdagen

Het is bijna weer zover: Kerstmis! Boekenliefhebbers weten dat ze hun boekenkast op oneindig veel manieren kunnen indelen, maar je kunt het ook een thema geven! Denk aan prachtige kerstmis boekenkasten. Je boekenkast versieren is zeker de moeite waard, het brengt je meteen in de juiste stemming. Ben je op zoek naar inspiratie? Bekijk snel de pareltjes hieronder!

Lampjes! 
Een goed begin is het halve werk voor je boekenkasten voor de feestdagen. Met lampjes ben je al meteen een heel stuk op weg met je versiering! En van ons mag je de lampjes de rest van het jaar ook laten hangen hoor... 

Slingers!
Hang leuke kerstslingers in je boekenkast voor de feestdagen! Je zet meteen de toon en kunt deze ook leuk combineren met lichtjes. Heb je leuke boeken die passen bij deze tijd van het jaar? Zet ze mooi prominent in de kast!

Sneeuw
Let it snow, let it snow, let it snow... Veel wit past natuurlijk bij de koude dagen die rondom kerst plaatsvinden. Ook hier vindt je mooie slingers van, maar ook veel boeken passen bij dit thema! Met wat kerstversiering, bijvoorbeeld leuke boompjes of kaarsjes, ben jij helemaal klaar voor de feestdagen. 

Maak een kerstboom!
Wat schreeuwt nu kerst zoals een kerstboom dat doet. Met boeken kun je een boom creeëren in je boekenkast en daarbuiten. 

En als je dan toch bezig bent...
Stapel een sneeuwpop van boeken in je kast! Of probeer figuren te maken, de kerstman, een rendier, Olaf van Frozen...

Draai je boeken om!
Door je boeken om te draaien krijg je een wit geheel, perfect voor de koude maanden! Geef kleur aan je kast met slingers, lampjes, kerstversiering, poppetjes en bookish items! Perfect voor boekenkasten voor de feestdagen. 

Combineer kleuren!
Kerstkleuren vallen niet alleen goed op, ze geven je kamer meteen sfeer! Combineer kleuren met kerstversiering en je bent good to go!

Geen kast in huis? 
Heb je geen boekenkast in huis? Geen zorgen! Stapel je boeken op bij je kerstboom of bij de schoorsteen! Zo kun je je boeken toch nog versieren voor de feestdagen. Pas wel op als je de openhaard aanzet...

Lees ook: 10 kerstboeken waar je in de kerstsfeer van komt

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • 'Mary Poppins Returns' is geen remake van het origineel

  • Interview: De hoofdredactrice van Chicklit.nl Andrea Koolen

  • Firelight - Achter de nevel

Zoek in artikelen