Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

Het is weer de tijd om gezellig op de bank naar kerstfilms te kijken! Sommige films zijn heel recent, maar veel kerstklassiekers komen uit de vorige eeuw en zullen ons voor altijd bijblijven. Films als Home Alone en Love Actually zijn haast niet meer weg te denken als het buiten kouder wordt. In veel van deze films spelen kinderen, maar ondertussen zijn alle kinderen opgegroeid en volwassen geworden. Hoe gaat het met deze kinderen uit kerstfilms? Wij zochten het voor je uit! 

Macaulay Culkin
Over kinderen uit kerstfilms gesproken: in de jaren 90 werd Macaulay Culkin écht bekend door zijn rol als Kevin McCallister in de Home Alone films. In die film gaan Kevin's ouders op vakantie en laten ze hem per ongeluk achter! Als er dan ook nog inbrekers bij komen kijken, heb je de poppen aan het dansen. Kleine Kevin weet wel raad met deze boeven. De twee inbrekers hebben geen verweer tegen de slimme valstrikken die Kevin voor ze klaar heeft staan, wat zorgt voor een komische film. Na Home Alone heeft Culkin in de jaren 90 nog wat films toegevoegd, zoals My Girl, The Good Son en Richie Rich. Toen hij veertien was ging hij met pensioen, hij zei genoeg te hebben gehad van dit showbizz leven. Maar waar is die kleine Macaulay Culkin nu? De acteur is de 40 langs, is getrouwd met Brenda Song (ook als kind begonnen met acteren, je kunt haar kennen van The Suite Life of Zack and Cody) en samen hebben ze ondertussen een zoontje. In 2021 verwelkomde de cast van American Horror Story: Double Feature Culkin. Met Lightbox werkt Culkin aan een documentaire genaamd Macaulay Culkin’s Midlife Crisis. 

Bron: Century Fox

Taylor Momsen
Cindy Lou Who, ken je haar nog? Het kleine meisje uit de iconische film The Grinch, uit 2000. De kans is groot dat je haar op oudere leeftijd herkent uit de populaire serie Gossip Girl. Zij heeft namelijk één van de belangrijkste rollen! Herken je haar al? Nee? Actrice Taylor Momsen heeft seizoenen lang het personage Jenny Humpfrey gespeelt. Ze begon hiermee toen ze veertien was. Na de vijf jaar dat ze in Gossip Girl meedraaide is de actrice gestopt met acteren. Sindsdien is ze de muziekwereld ingestapt en heeft ze die niet meer verlaten. Momsen is de leadsinger van de rockband The Pretty Reckless. 

Bron: Universal Pictures (links) Warner Brothers (rechts)

Eric Lloyd
Ken je Charlie Calvin nog? Het zoontje van Scott Calvin (Tim Allen) in The Santa Clause, The Santa Clause 2 en The Santa Clause 3Charlie is gespeelt door Eric Lloyd. Toentertijd was Lloyd pas acht jaar oud. Als kind heeft hij in meerdere films en series gespeelt, zoals The Wonder Years, Dunston Checks In, Laurie Hill en Batman and Robin. Op oudere leeftijd heeft hij het acteren wat meer laten varen. Hij is niet meer naar audities gegaan en heeft vooral geacteerd als vrienden dat nodig hadden. Na de universiteit heeft hij zijn eigen film en muziek studio opgericht, genaamd Lloyd Production Studios. Er is een nieuwe The Santa Clause serie uit op Disney+ en fans vroegen zich af of ze Lloyd terug zouden zien. En ja hoor! Eric Lloyd is terug gekeerd naar het scherm voor de miniserie The Santa Clauses. Die is nu te zien op Disney+!

Bron: Walt Disney 

Zach Galligan
Zach Galligan werd pas een ster na zijn rol als Billy Peltzer in Gremlins. Na Gremlins (1984) heeft hij gespeelt in de miniserie Crossings and The Lawrenceville Stories, een aflevering van American Playhouse en Waxwork in 1988. Net als Gremlins kreeg die laatste een vervolg. Sinds toen is hij regelmatig te zien in films en series. Een paar gastrollen zijn te zien in onder andere Dr. Quinn, Medicine Woman (1997), Star Trek: Voyager (1998), 7th Heaven (2001) en Law & Order: Criminal Intent (2003).

Bron: Warner Bros. Pictures

Jake Lloyd
De inmiddels 32-jarige Jake Lloyd speelde Jamie Langston, de zoon van Howard Langston (Arnold Schwarzenegger) in de film Jingle All the Way. Na deze rol speelde hij de jonge Anakin in de George Lucas film Star Wars: Episode I – The Phantom Menace. Met zo'n succes op zo'n jonge leeftijd komen natuurlijk ook problemen kijken. Lloyd werd heel erg gepest en gecombineerd met de druk werd het de kindacteur teveel. Hij beloofde toen al niet meer terug te keren naar de filmwereld. In 2015 is hij aangehouden voor zijn rijgedrag. Hij reed ook zonder rijbewijs en weigerde mee te gaan toen hij werd aangehouden. Volgens zijn moeder heeft Jake schizofrenie en nam hij zijn medicijnen niet. Voor tien maanden zat hij in de gevangenis voordat hij naar een inrichting ging in april 2016. De zus van Lloyd is in 2018 overleden op 26-jarige leeftijd. Volgens zijn moeder heeft dit ook de nodige schade aangericht voor de gezondheid van haar zoon. 

Bron: 20th Century Fox

Mara Wilson  
Als je het hebt over kinderen uit kerstfilms mag je Mara Wilson natuurlijk niet vergeten! Mara Wilson heeft het ver geschopt als kindacteur. Ze speelde Susan Walker in de 1994 remake van Miracle on 34th Street. Ook kun je haar kennen uit de film Matilda waar ze te zien was als het titelpersonage. Kort daarna heeft ze afscheid genomen van de showbizz. Ze zegt erover: "Hollywood wilde me niet meer, en ik was er ook overheen." Ondertussen is ze druk bezig met schrijven voor haar website. 

Bron: 20th Century Fox

Madalen Mills
Madalen Mills was te zien in de meest recente film uit dit rijtje, Jingle Jangle. Ze speelt de slimme en innovatieve kleindochter van Jeronicus Jangle, een speelgoedmaker die de meest bijzondere dingen uitvindt. Als zijn meest waardevolle uitvinding gestolen wordt is het aan haar om hem te helpen. Actrice Madalen Mills heeft sinds de kerstfilm uit 2020 nog gespeelt in de film The Tiger Rising (2022) als Sistine Bailey en in de drama film Summering (2022) als Dina. 


Bron: Netflix (links) The Avenue (rechts)

Thomas Brodie-Sangster
Love Actually kun je niet vaak genoeg kijken. Het is een hilarische film die zich afspeelt in de weken vlak voor kerstmis, waarin de ups en downs in de relatiesfeer ongekende pieken en dalen bereiken. Love Actually is niet een verhaal over de liefde, maar wel tien verschillende, over vriendjes en vriendinnetjes, echtgenoten en echtgenotes, vaders en zoons en popsterren en hun managers. De kleine jongen Sam werd gespeelt door Thomas Sangster. Het schattige kindje is ondertussen opgegroeid tot een volwassen acteur. Hij was op jongere leeftijd nog te zien in Nanny McPhee, maar heeft ondertussen veel meer titels op zijn naam staan. Zo heeft Sangster gespeelt in Game of Thrones, The Maze Runner-films en Star Wars. Onlangs speelde hij ook in de Netflix serie The Queen's Gambit

Bron: Universal Pictures (links) Netflix (rechts)

Lees ook: Dit doen de kindacteurs uit Harry Potter nu

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series verschijnen in februari op Netflix

  • Hoe je in één klap 101 miljoen volgers verliest - Frederick Deloddere

  • Jacht om Middernacht - Benjamin Read & Laura Trinder

  • Gloriedagen - Corina Bomann

  • Reserve - Harry hertog van Sussex

Gerelateerde artikelen

  • Alle aankomende Disney live-action films

  • Recensie: Duizend hoog

  • Wildvuur - Melissa D’Hauwer

Zoek in artikelen