De 10 slechtst beoordeelde Disney animaties

Ben jij ook zo'n fan van Disney klassiekers en kijk jij regelmatig deze pareltjes op Disney+ terug? Sommige films kunnen we keer op keer opnieuw kijken, maar andere doen het helaas heel slecht bij het publiek en critici. Zo zie je maar dat zelfs Disney het niet altijd goed kan doen! Wij hebben de 10 slechtst beoordeelde Disney animaties op een rijtje gezet. Deze films hebben de laagste IMDb Rating! 

10. Pocahontas (1995)
In Virginia ziet Pocahontas, de vrijgevochten dochter van opperhoofd Powhatan, vanaf de waterkant hoe een mysterieuze groep Engelse kolonisten, geleid door de hebzuchtige gouverneur Ratcliffe en de moedige kapitein John Smith, voet aan land zet.Samen met haar speelse vriendjes Meeko, een ondeugend wasbeertje, en Flit, een onverschrokken kolibrie, raakt Pocahontas bevriend met kapitein Smith. Maar als de spanningen oplopen tussen de twee uiteenlopende culturen, vraagt Pocahontas wijze raad aan grootmoeder Wilg: hoe kan zij ervoor zorgen dat iedereen in vrede met elkaar samenleeft? Pocahontas heeft door de jaren heen veel kritiek gekregen vanwege  culturele verkeerde voorstellingen, historische onnauwkeurigheid en de romantisering van het kolonialisme. De IMDb Rating van Pocahontas is 6.7/10. 

Bron: Walt Disney

9. Oliver & Co. (1988)
Oliver, een speelse jonge kat, leert New York kennen in deze spannende tekenfilmklassieker die gebaseerd is op het tijdloze verhaal Oliver Twist, van Charles Dickens. De dvd bevat onvergetelijke songs, uitgevoerd door grote artiesten zoals Billy Joel, Huey Lewis en Bette Midler! Oliver wordt bijgestaan door een groep hilarische figuren — honden Dodger, Tito en hun vriendjes — en leert dat de sterken overleven door hun dromen nooit uit het oog te verliezen. En wanneer hij wordt geadopteerd door Jenny weet Oliver dat hij een vriendin voor het leven heeft gevonden en een echt thuis. De IMDb Rating van Oliver & Co. is 6.6/10. 

Bron: Walt Disney

8. Dinosaur (2000)
De kleine dinosaurus Aladar reist met zijn vrienden naar een vallei om de meteorieten te vermijden. In deze vallei zou ook een enorme watervoorraad zijn. De CGI houdt vrij goed stand, maar helaas vertrouwt Dinosaur op anachronistische grappen en vertelt het een ongeïnspireerd verhaal waardoor het publiek niet tevreden was. De IMDb Rating van Dinosaur is 6.4/10. 

Bron: Walt Disney

7. De Drie Caballeros (1945)
De altijd populaire en opgewonden Donald Duck schittert in een van zijn grootste avonturen. Hij maakt een fantastische, muzikale reis met José Carioca en Panchito, waarbij elke stop verrassingen en sensationele liedjes brengt. De korte films zijn altijd goed ontvangen, maar de film bleek teveel van het goede te zijn en verloor al snel de focus in het verhaal. De IMDb Rating van De Drie Caballeros is 6.3/10. 

Bron: Walt Disney

6. An Extremely Goofy Movie (2000)
Alles draait om extreme sporten en een lekker leventje als Max gaat studeren, maar Goofy mist hem zo erg dat hij wordt ontslagen. Dan verschijnt hij in vrijetijdskleding om samen met Max en z'n vrienden af te studeren. De IMDb Rating van An Extremely Goofy Movie is 6.3/10. Het heeft over het algemeen goede recensies gekregen, van zowel critici als het publiek, maar wordt bekritiseerd omdat het niet zo goed zou zijn als de originele Goofy Movie. 

Bron: Walt Disney

5. The Black Cauldron (1985)
In het mystieke land Predanie neemt het jongetje Taran een heldhaftige taak op zich. Samen met een magisch zwaard moet Taran zien te voorkomen dat de boosaardige Hoornkoning de bovennatuurlijke krachten van een mysterieuze toverketel zal oproepen! De IMDb Rating van Taran en de Toverketel (de Nederlandse titel) is 6.3/10. Deze Disney-film koste Disney bijna het leven in 1985. De film was te eng en onlogisch doordat er twaalf minuten uit de film zijn geknipt. 

Bron: Walt Disney

4. Chicken Little (2005)
De jonge Chicken Little zaait paniek wanneer hij beweert dat de hemel naar beneden valt. Een jaar later blijkt dat het een apparaat is dat zichzelf en een ufo kan camoufleren en Chicken Little slaat weer alarm. De IMDb Rating van Chicken Little is 5.7/10. Chicken Little is misschien wel Disney's meest gemene film tot nu toe, en wordt nog steeds beschouwd als een van de slechtste Disney-films aller tijden. De stadmensen zijn gemeen tegen de arme jongen en het slechtste personage is zijn eigen vader, die bereid is om zijn zoon onder de bus te gooien als dat betekent dat hij zich eigen reputatie kan redden. 

Bron: Walt Disney

3. Olaf's Frozen Adventure (2017)
Anna en Elsa geven een kerstfeest voor de bevolking van Arendel. Wanneer alle bewoners weer naar huis gaan voor hun eigen kerstgebruiken, beseffen ze dat ze zelf geen familietradities hebben. Olaf en Sven trekken erop uit om hun vrienden te helpen. De korte animatie film over de personages uit de succesvolle Frozen films kreeg slechts een IMDb Rating van 5.6/10. De film krijgt nog relatief goede recensies, maar men vond de duur van de film (22 minuten) te lang voor een korte film. Ook de muziek kon niet tippen aan wat men gewend is uit de films. 

Bron: Walt Disney

2. Strange World (2022)
Strange World duikt diep in een onontdekt en levensgevaarlijk land waar de legendarische Clades ontmoetingen met fabelachtige dieren te wachten staan. Een familie van ontdekkingsreizigers die hun nieuwste -en vooral meest cruciale missie door al hun kleurrijke maar zo diverse karakters bijna dreigen te torpederen. De IMDb Rating van Strange World is 5.6/10. De kritiek die de film kreeg is dat, alhoewel de personages goed geschreven zijn en de landschappen en animatiestijl op hun toppunt zijn, het verhaal saai en onorigineel is. 

Bron: Walt Disney

1. Home on the Range (2004)
Wanneer een uitzettingsbevel verschijnt aan de poorten van de melkveehouderij Patch of Heaven, nemen drie koeien het op zich om te voorkomen dat hun huis wordt weggenomen. Om dit te doen, moeten ze het losgeld van Alameda Slim innen. Home on the Range heeft de laagste score van alle Disney animaties met een IMDb Rating van 5.4/10! In vergelijking met andere animatiefilms is Home on the Range een mooie animatie, maar wat betreft Disney standaarden gaat deze film niet mee. De studio zou geen nieuwe 2D-animatiefilm uitbrengen tot The Princess and the Frog, wat deze film zijn reputatie heeft gegeven als de dood van traditionele animatie (en de slechtste Disney-film ooit gemaakt).

Bron: Walt Disney

Lees ook: 10 Beste Disney liedjes

Nieuwste artikelen

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

  • Alle weetjes over Taylor Swift - Arie Kaplan

  • Harteloos - Elsie Silver

  • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

Gerelateerde artikelen

  • Geraakt

  • Bitterder dan de dood

  • Lucifer seizoen 6: wat kunnen we ervan verwachten?

Zoek in artikelen