Dit is wat we weten over The Crown seizoen 6

We weten inmiddels dat het zesde seizoen van The Crown ook het laatste seizoen zal zijn. Het seizoen zal dit najaar te zien zijn op Netflix en onder andere de dood van Princess Diana, in 1997, zal in de afleveringen langskomen. Ook de nieuwe generatie, waaronder de relatie tussen Prince William and Kate Middleton, komt aan bod. Benieuwd wat verder allemaal al bekend is over het nieuwe seizoen? Speciaal voor onze lezers hebben wij alles op een rijtje gezet. 

The Crown
The Crown is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en begint ongeveer op het moment dat Elizabeth op jonge leeftijd koningin wordt. Groot-Brittanië verkeert op dat moment in zwaar weer, de Tweede Wereldoorlog is sinds een paar jaar afgelopen. Ze is pas 25 jaar als ze gekroond wordt tot koningin, omdat haar vader is komen te overlijden. Met beperkte ervaring moet Queen Elizabeth II nu plotseling het land sturen en heeft ze ook nog eens te doen met Winston Churchill, de premier, die ook een cruciale rol had gespeeld in de oorlog. 

The Crown seizoen 6
We zijn inmiddels een aantal seizoenen verder, en meerdere acteurs hebben de rollen al vertolkt. In het komende seizoen ontdekken we dus de laatste jaren van de vorige eeuw, en de eerste jaren na de eeuwwisseling. 

Bron: Netflix 

Wie zullen we zien in het zesde en laatste seizoen van The Crown? 
De jonge Prins William wordt gespeelt door Rufus Kampa, vanaf de leeftijd van vijftien jaar. Als de Prins ouder wordt zal hij gespeelt worden door Ed McVey. Meg Bellamy zal te zien zijn als Kate. Imelda Staunton speelt Koningin Elizabeth II. Dominic West is te zien als de Prins of Wales en Jonathan Pryce speelt de Duke of Edinburgh. Lesley Manville is Princess Magaret. Elizabeth Debicki is te zien als Diana, Princess of Wales, nadat ze de fakkel over nam van Emma Corrin in seizoen 5. 

Bron: Netflix 

Wanneer kunnen we het laatste seizoen van The Crown verwachten? 
Het is nog niet bekend wanneer we de afleveringen precies kunnen bekijken, maar wel dat het seizoen in de herfst van 2023 naar Netflix komt. Natuurlijk houden wij jullie op de hoogte! 

Bron: Netflix 

Nieuwste artikelen

  • Verliefd in het voorjaar - Nora Roberts

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik jou was van Marijke Vos

  • Terschelling - Linda van Rijn

  • De nieuwe achternaam - Elena Ferrante

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

Gerelateerde artikelen

  • De beste huidige kostuumdrama series

  • De beste tv-series over koningshuizen 

  • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

  • 10 x de beste Netflix Original series

  • De trailer van de langverwachte en allerduurste serie ooit: The Crown

Zoek in artikelen