Deze Disney films komen in 2023 en 2024 uit

De komende tijd komen er nog een heleboel Disney films uit! Op sommige hoeven we niet zo lang meer te wachten, zoals Elemental, en anderen duren nog even! Wil je toch alvast weten welke films er op de planning staan? Speciaal voor onze lezers hebben wij alle films op een rijtje gezet. Lees dus snel verder!

Elemental - 16 juni 2023
In juni 2023 komt Elemental uit! Ember, een vurige personage, en Wade, een waterpersonage, volgen we in een grote stad. Ze leren elkaar kennen en komen zodoende achter zowel verschillen als gelijkenissen. Ember wordt gespeelt door Leah Lewis en Mamoudou Athie speelt Wade. Lees HIER meer over de film. 

Bekijk hier de trailer van Elemental: 

Haunted Mansion - 26 juli 2023
Voor deze film is het bijna zover! 26 juli verschijnt de film in de bioscopen en een tijdje later kunnen we hem ook op Disney+ verwachten. De nieuwe film laat een dokter en haar 9-jarige zoon zien. Ze willen een nieuw leven beginnen en proberen dat in een landhuis in New Orleans. Al snel merken ze dat er een addertje onder het gras ligt: het spookt in het huis. Ze schakelen de hulp in van een priester, een paranormale expert, een waarzegster en een geschiedkundige. Lees HIER meer over de film. 

Bekijk hier de trailer van Haunted Mansion: 

Wish - 22 november 2023
In het verhaal gaan we ontdekken hoe de iconische Disney-ster tot stand is gekomen. Dit gebeurd met een verhaal in een land waar wensen echt uit kunnen komen, de Kingdom of Wishes. Asha woont in Rosas, ook wel bekend als het koninkrijk van de wensen. Mensen komen van ver om aan Koning Magnifico hun diepste wensen te schenken. Alleen de koning kan beslissen welke wensen uitkomen. Als Asha zich op een nacht richt tot de sterrenhemel doet ze een wens. Die wens is zo krachtig, dat de ster tot leven komt! Star valt haar vanuit de lucht tegemoet. Samen gaan Asha, Star en de pratende geit Valentino de confrontatie aan met Koning Magnifico. 

Bekijk hier de trailer van Wish: 

Elio - 1 maart 2024
Een sci-fi film van Pixar! Elio gaat over een jongetje dat de eerste ambassadeur wordt voor de Verenigde Naties van buitenaardse wezens. 

Bron: Walt Disney

Snow White - 22 maart 2024
Het was misschien wel al te verwachten: er komt een live-action Snow White-film! De film wordt geregisseert door Marc Webb en Rachel Zegler treedt in de voetstappen van de Disney-prinses. Gal Godot zal de Evil Queen spelen. 

Bron: Walt Disney

Inside Out 2 - zomer 2024
Inside Out 2 verschijnt in de zomer van 2024! In Inside Out verhuist de elfjarige Riley met haar familie van een klein dorpje naar de grote stad San Francisco. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley's hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school. Lees HIER onze recensie van Inside Out. In Inside Out 2 is Riley inmiddels een tiener. 

Bron: Walt Disney

Mufasa: The Lion King - 5 juli 2024
Een prequel voor de geanimeerde film The Lion King! Regisseur Barry Jenkins omschrijft de film als het oorsprongsverhaal voor Mufasa. We volgen de leeuw vanaf het moment dat hij wees is tot dat hij koning is. Deze film zal in 2024 te zien zijn! Lees HIER meer over de prequel. 

Bron: Walt Disney

Lilo & Stitch - nog niet bekend
Wanneer de film precies uitkomt is nog niet bekend, maar de live-action film van Lilo & Stitch komt eraan! Zo is de cast grotendeels ook al bekend, lees HIER meer over de live-action film van Lilo & Stitch

Bron: Walt Disney

Cruella 2 - nog niet bekend
Cruella krijgt een vervolg! Het is nog niet duidelijk wanneer we de film te zien zullen krijgen, maar Emma Stone keert wel weer terug! In de live-action film van Cruella volgen we een jonge Cruella de vil. Het is net als Maleficent een 'origin story' en zal een 'punk vibe' hebben. Lees HIER onze recensie van Cruella. 

Bron: Walt Disney

Moana - nog niet bekend
Moana (of in sommige landen Vaiana) gaat over een avontuurlijke tiener die, met behulp van halfgod Maui, de oceaan over zeilt op een spannende missie om zichzelf te bewijzen als grote navigator en om haar mensen te redden. Disney werkt aan een live-actionversie van de animatiefilm uit 2016. Lees HIER meer over de live-action film. 

Bron: Walt Disney

Frozen III - nog niet bekend
Nadat Frozen uitkwam in 2013 werd de film al snel een hit en nog steeds zijn de prinsessen uit Arendelle heel populair. Lees HIER onze recensie van Frozen. In 2019 kwam Disney met een vervolg, Frozen 2In dit vervolg vraagt Elsa zich af waarom ze geboren is met magische krachten. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze een spannende reis tegemoet om het antwoord te vinden waar Elsa zo lang naar op zoek is. In Frozen vreesde Elsa dat haar krachten te veel voor de wereld waren, maar nu moet ze hopen dat ze sterk genoeg is. Lees HIER onze recensie van Frozen 2. Over het plot van het derde deel is nog niks bekend. 

Bron: Walt Disney

Toy Story 5 - nog niet bekend
Een vijfde Toy Story film! De reeks bestaat al uit vier films en vorig jaar voegde de spin-off Lightyear zich aan het rijtje toe. De spin-off was minder succesvol dan de Toy Story-delen , maar Toy Story 3 en Toy Story 4 brachten beide meer dan 1 miljard dollar op. Lees HIER onze recensie van Toy Story 4. In dit laatste deel ontdekt Woody hoe groot de wereld van speelgoed werkelijk kan zijn, als hij met Forky, een nieuw speelgoed vriendje van Bonnie, op een avontuurlijke rondreis gaat. 

Lees ook: Top 10 pixar films

Nieuwste artikelen

  • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

  • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

  • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

  • De regel van drie - Sam Ripley

  • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

  • Dit kun je lezen na Bridgerton

  • Recensie: Moskva

  • Recensie: Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Zoek in artikelen