The next best thing

Koken met een flinke dosis glamour maar niet uren in de keuken staan… dat is het credo van Jill Schirnhofer, die met de My Life Is Sweet-schoolagenda’s  razend populair is bij meisjes tussen de 14 en 21 jaar. En omdat Jill zelf nog in de schoolbanken zit, weet ze precies wat meisjes van haar  leeftijd van een kookboek verwachten: food, friends en fun!

Sinds een half jaar woon ik op mezelf. Toen ik mijn kamer voor het eerst zag was ik op slag verliefd; midden in het centrum van Amsterdam, naast de Albert Heijn en aan het water. Could it get any better?
Zelfs het feit dat ik de keuken met negen (!) anderen moest delen kon me niets schelen, want volgens de huisbaas was die altijd leeg. De vraag waarom kwam toen niet in me op, maar het antwoord was al snel duidelijk. Het stinkt er namelijk verschrikkelijk. Stel je ongeveer de vieste keuken voor en gooi er nog wat bedorven stukjes kip overheen. Het is er zó erg dat ik er zelfs nog nooit gekookt heb, terwijl mijn tweede kookboek volgende week uitkomt! En helaas is het concept van Carrie in Sex and the City ook niet echt aan mij besteed, want unlike her verdien ik niet genoeg met mijn columns om iedere dag uit eten te kunnen gaan.
En omdat ik toch moet eten, screen ik dus braaf de kookboeken door op zoek naar recepten waar je vooral geen oven, fornuis of pan voor nodig hebt. Dan blijft er dus niet veel meer over dan salade.
Ik ben erachter gekomen dat deze groene maaltijd zwaar ondergewaardeerd wordt. Een salade is ideaal. Niet alleen snel en makkelijk te maken, maar binnen no time pas je weer in je skinny jeans. Combineer het met een slecht richtingsgevoel, waardoor je altijd verdwaalt en voor je het weet ook nog iedere dag een uur (te lang) aan het fietsen bent en je hebt zomaar een superdieet te pakken.
Zelfs mijn beste vriendin, die heilig gelooft in het pasta/Ben&Jerry ontbijt is overtuigd. Na een week bij mij logeren, kon ze ook opeens normaal gaan zitten zonder dat haar favoriete little black dress uitscheurde.
Salades zijn the next best thing. Je kunt er alles in doen wat je wilt én als de cherry on top: geen vieze pannen die je moet afwassen of pastaresten die overal aan blijven kleven. Heel organic dus ook. Als er ooit een derde deel komt van het kookboek, krijgt mijn nieuwe favoriete maaltijd dan ook zeker een apart hoofdstuk! Misschien wel een heel boek erover. Who knows. Maar voor nu een van mijn favoriete recepten. Enjoy!

Je hebt nodig voor 2 personen:
• 1 zakje rucolasla
• 1 blikje tonijn in olijfolie
• 1 avocado
• 1 ui
• 10 cherrytomaatjes
• 1 eetlepel olijfolie
• ½ groene paprika
• 1 chilipeper fijngehakt zonder pitjes
• 2 eetlepels mayonaise
• 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

Snijd de ui in kleine stukjes, meng ze in een apart bakje met de tonijn, mayonaise en chilipeper. Snijd de avocado, tomaat en paprika in stukken en meng ze samen met de rucolasla en het tonijnmengsel door elkaar. Sprenkel er wat olijfolie overheen en serveer eventueel met wat parmezaanse kaas. (Misschien kun je deze stap beter overslaan als je serieuze plannen hebt om weer in je skinny jeans te passen.)

Eet smakelijk, 
Jill Schirnhofer

Dinerdiva in de City

  • Auteur:

    Jill Schirnhofer
  • Verschenen:

    19 februari 2011
  • Uitgave:

    ISBN 9789021549316
    Uitgever Kosmos
    128 pagina's
  • Ondertitel:

    Van New York tot Parijs
  • Uitgever:

    Kosmos
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Dinerdiva in de City is het vervolg op de succesvolle eerste My Life is Sweet-titel: Van keukenmeid tot dinerdiva. In dit nieuwe kookboek vol gemakkelijke meidengerechten bezoekt onze dinerdiva zeven wereldsteden. Ze duikt in elke stad in een typische plaatselijke eetgewoonte – van een echte Engelse high tea in Londen tot een duizend-en-één-nachtdiner in Marrakesh. Met prachtige foto’s, verrassende en lekkere recepten en trendy tips voor elke bestemming. Tevens vind je in elk hoofdstuk een do it yourself-pagina: zo maak je in no time je eigen cocktailparapluutjes, muffinhouders en jampotetiketten. Dit boek is essentieel voor glamour girls van alle leeftijden!

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Waar is de cast van Teen Wolf nu

  • 10 redenen waarom Stephen Amell een lekker ding is

  • 10 momenten die bewijzen dat Shrek geen kinderfilm is

  • Zo werden de seksscènes in Bridgerton gemaakt

  • De best verkochte kinderboeken per leeftijd

Gerelateerde artikelen

  • 100 wereldplekken

  • Ik moet je iets vertellen

  • That’s it

  • Het geheim van Chanel Nº 5

  • Supermom’s stijlgids

Zoek in artikelen