Based on a true story?

Verhaaltjes bedenken en opschrijven is iets wat Jolanda Hazelhoff van kinds af aan al leuk vond om te doen. Nadat ze haar opleiding had afgerond en aan het werk ging, hield ze eindelijk meer tijd over om hier echt iets mee te doen. Dit mondde uit in het verschijnen van haar eerste chicklit roman Party in Parijs vorig jaar. Deze maand is het alweer tijd voor haar tweede boek: Soaps & Sombrero''s, die zich - zoals de titel al doet vermoeden - voor een groot gedeelte afspeelt in het zonnige Mexico. Geheel in het teken hiervan is Jolanda Hazelhoff deze maand bij Chicklit.nl op visite met haar exclusieve gastcolumn. Enjoy!

Aan inspiratie voor het schrijven van mijn tweede chicklit roman Soaps & Sombrero’s had ik geen gebrek. Hoofdpersoon Jessica laat haar jeugdliefde Peter staan voor het altaar om er vandoor te gaan met Duncan, een ex-soapie die ze via Hyves heeft ontmoet.
Als klein meisje droomde ik al van trouwen. Groter dan groots met de mooiste jurk en de knapste man van het westelijk halfrond. Oké, dit is niet helemaal waar, maar ik wist zeker dat ik, als ik Mr. Right gevonden had, zou willen trouwen. Toen mijn Mr. Right ruim vier jaar geleden op één knie zakte en mij een gouden ring met briljant(je) erop onder de neus duwde zei ik dan ook natuurlijk ‘ja’.
Het leek me verschrikkelijk als hij me even onder de afwas zou hebben gevraagd zoals Peter dat in Soaps & Sombrero’s presteert. Ook geen wonder dat Jessica hem laat staan om er vandoor te gaan met Duncan.
Hierbij een tip voor die enkele man die dit misschien mocht lezen: vraag nooit, maar dan ook nooit je vriendin op een terloopse manier ten huwelijk. Uiteindelijk zal ze het tegen je gebruiken, geloof me.
De Vicarie van Imca Marina te Midwolda (of all places) leek me de ideale locatie waar Jessica Peter in de steek zou laten. Ik kreeg de opmerking dat die locatie niet echt paste bij de doelgroep. Hmm, ik beschouw mezelf toch echt tot mijn eigen doelgroep. Driemaal raden waar ik vier jaar geleden getrouwd ben... (In tegenstelling tot Jessica zei ik overigens volmondig en vol overtuiging ‘ja’, laat dat even duidelijk zijn.)
Ik heb het aangepast, niet alleen om de hiervoor genoemde reden, maar ook omdat Imca Marina ermee is gestopt en ik niet zeker weet of er nog veel getrouwd wordt op De Vicarie.
Dan is er nog Duncan, de knappe ex-soapheld van Jessica, maar die een beetje een leeg bestaan heeft totdat zij zijn pad kruist. Er was heel wat jaartjes geleden, toen ik nog een pubertje was, een soapserie waar ik helemaal verslaafd aan was. Ik keek iedere avond. Eén van de redenen dat ik bleef kijken was die ene leuke acteur. Totdat hij uit de serie werd geschreven. Ineens bleek de soap niet meer zo leuk. Jaren later meldde ik me bij Hyves aan. Ook hij had een eigen Hyves-pagina en ik, suffe muts die ik was, stuurde hem een berichtje. En... ik kreeg een reactie. Meer dan één of twee berichtjes over en weer hebben we niet verstuurd. Maar toch!
En dan is er nog Jessica’s jeugdliefde Peter. The boy next door.
Ook al zijn de karakters volledig fictief, er is echt een Peter. Net zoals er echt een Duncan is. En deze Peter woonde vroeger naast mij. Totdat hij verhuisde toen ik een jaar of zeven was. Maar wie weet wat er was gebeurd als hij dat niet had gedaan?
Bovenstaande ingrediënten heb ik allemaal gebruikt met een flinke dosis fantasie. En dat is ook meteen het leuke van schrijven. Je laten inspireren door de werkelijkheid en het dan iets spannender maken of romantischer. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Dat is Soaps & Sombrero’s in geen geval. Geïnspireerd door de werkelijkheid? Zeker weten!

Jolanda Hazelhoff 

Soaps & Sombrero's

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Jesse kent haar verloofde Peter al haar hele leven. Dat ze met hem trouwt, is voor niemand een verrassing. Wat wél heel verrassend is, is dat ze hem bij het altaar laat staan en er als een ware Runaway Bride vandoor gaat. Vlak voor haar bruiloft heeft Jesse namelijk via internet contact gekregen met Duncan, de ster van een soap waaraan ze als tiener verslaafd was. Duncan heeft haar laten inzien dat Peter niet de ware voor haar is. Peter is helemaal niet romantisch, terwijl ze er nu achterkomt dat ze daar wel van houdt: een man die op die speciale manier naar haar kijkt. Na haar neewoord vlucht Jesse met Duncan naar Mexico. Daar ontdekt ze wie ze is en wat ze wil in het leven, en dat dat heel iets anders is dan ze dacht.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Het geheim van Chanel Nº 5

 • Supermom’s stijlgids

Zoek in artikelen