Non-daten

Onlangs verscheen het tweede boek (slash columnbundel) Hopeloze prinses van Chinouk Thijssen; een hilarische zelfanalyse en kritische kijk op het tijdsbeeld van nu maken van deze observaties een vermakelijke bundel voor iedereen. Goede reden om deze nieuwe columniste dus eens op visite te vragen. 

Als er iets is waar ik vreselijk slecht in ben, is het wel daten. In mijn tweede boek (slash columnbundel) wordt al duidelijk dat ik chronisch single ben en niet verder kom dan non-daten (volgens Google bestaat het woord niet eens, kun je nagaan). Bij mij vloeit er geen gezellige, spannende date uit de sociale gesprekjes. Het lukt gewoon niet. Ik kan wel heel goed met mannen opschieten. Niet op een sexy, flirterige Anna Drijver-manier (misschien wel als ik een paar wijntjes op heb), maar toch redelijk goed. Ik kan met mannen praten. Ze zijn mijn vrienden. Ik ben zo’n meisje (ik vind ‘vrouw’ nog steeds zo zwaar klinken) dat mannelijke vrienden boven vrouwelijke vrienden prefereert. Ze zeiken nooit over hun gewicht, over liefdesverdriet en onbereikbare mannen.
Bij mannen (het woord ‘man’ vind ik nu weer niet zwaar klinken, ‘jongen’ doet me denken aan een hysterische tiener; het is een wereld van verschil) hoor je gelukkig niet de bekendste zinnen van een vrouw voorbij komen. ‘Nee, dat mag ik echt niet hebben, ik ben aan de lijn’ en ‘hij heeft me nog steeds niet gebeld, terwijl ik al vijftien berichten achter heb gelaten. Wat doe ik verkeerd?’. Het leven is zo makkelijk met mannen. Gewoon simpel. Totdat ze verliefd op je worden, maar dat is weer een ander verhaal.
Ik ben heel makkelijk. Nee, niet op die manier! Makkelijk in de omgang (vind ik, tenminste). Mannen kunnen bij mij terecht om hun stoere verhalen te vertellen. Ze mogen het tegen me zeggen als ze een lekker wijf zien. Ik zeg dingen als: ‘lekker man’, ‘goed gedaan, pik’ en ‘biertje?’. Ik kijk mee met voetbal en weet wat mijn rol is: vooral zwijgen en niet voor het beeld staan tijdens het spel (nee, het is geen spel, het is een sport). Ik ga graag stappen met een groep mannen. Ik hoor erbij, als one of the guys.
‘Zij? Nee, dat is mijn vriendin niet. Dat is gewoon Chinouk.’
Ja, en dat is dus een klein probleempje. Ik ben bevriend met mannen. Vergroeid op een broer/zus-manier. En incest is op de meeste plekken nog steeds verboden. Soms vraag ik me weleens af of ze wel zien dat ik een meisje (vrouw…) ben. Als ik mijn shirt spontaan omhoog zou trekken, zouden ze dat wel merken? Valt een lakleren pakje wel op? Ik snap het wel; mijn benen zijn soms net zo behaard, dus ik ben niet altijd even goed te onderscheiden van een man en dat maakt de aanloop tot een date ook niet erg makkelijk.
Ik ben trouwmateriaal (ik hoor het iedere keer weer); niet echt iets waar een willekeurige vent van in de twintig in een bar/club op zit te wachten. Ik ben lief, leuk en gezellig. Daar wil je toch niet mee daten? Als er een andere man in de buurt is die mijn lange, dansende haren en gekrulde wimpers duidelijk wel opvalt, duiken mijn vrienden er bovenop, want ik ben wel hun ‘zusje’. Eigenlijk is er maar één voordeel te bedenken aan mijn vriendschap met de mannen. Mijn drankjes zijn altijd gratis. Daar doen ze dan weer niet moeilijk over.

Chinouk Thijssen

Hopeloze prinses

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Deze verhalenbundel, waarin Chinouk haar scherpe mening niet onder stoelen of banken steekt, is voorzien van de nodige dosis zelfspot en doorspekt met humor. De dilemma’s waar een shopaholic en chronisch single mee te maken krijgt in het dagelijkse vrouwenleven komen aan bod. Of het nu gaat over haar beestjesfobie, haar paranoia voor enge films of haar drang om tot beroemdheid uit te groeien, ze probeert natuurlijk met beide benen op de grond te blijven staan. Haar hilarische zelfanalyse en kritische kijk op het tijdsbeeld van nu maken van deze observaties een vermakelijke bundel voor iedereen.

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Meals that get you laid

Nieuwste artikelen

 • Alicia Silverstone speelt graag in Blast from the Past vervolg met Brendan Fraser

 • Trailer Joy Ride met Ashley Park en Stephanie Hsu is nu te zien!

 • De Mitford-moorden: Jessica - Jessica Fellowes

 • Prins zoekt prins - Tiny Fisscher

 • Schijndood - Angela Marsons

Gerelateerde artikelen

 • That’s it

 • Rituals: Your body. Your soul. Your rituals.

 • Lijstjes

 • Supermom’s stijlgids

 • Boekkado.nl: voor een boek naar keuze

Zoek in artikelen