Rituals: Your body. Your soul. Your rituals.

Natuurlijk heb je allang van het merk Rituals en haar originele, bijzondere en overheerlijke verwenproducten gehoord. Niet? Dan heb je de afgelopen jaren echt in een hol geleefd en zou ik maar heel snel naar één van haar vele winkels rennen! Rituals is een - van oorsprong - Nederlands merk met luxe Home en Body cosmetica, dat haar landsgrenzen inmiddels al lang en breed is ontgroeid. Zelfs Hollywood loopt ermee weg! Rituals blijft innoveren en komt regelmatig met nieuwe rituelen. Haar laatste parel: Eau de Parfum. Hoog tijd om dit te testen!Rituals
Rituals; het eerste merk in de wereld dat een combinatie van luxe Home en Body cosmetica herbergt - werd opgericht in het jaar 2000 door de Nederlander Raymond Cloosterman. Nu, 11 jaar later, is het merk uitgegroeid tot een gigantisch succes. Niet alleen in Nederland, maar over de gehele wereld. Rituals telt momenteel meer dan 150 winkels wereldwijd en dit aantal blijft groeien. De luxe winkels zijn niet meer weg te denken uit de straten van grote wereldsteden als Barcelona, Londen en Antwerpen en ook warenhuizen en vliegvelden schreeuwen tegenwoordig Rituals, Rituals, Rituals.

Missie
Oprichter Raymond Cloosterman: “Wij ontwikkelen producten van hoge kwaliteit die lichaam en ziel verrijken. Dit vertaalt zich in een bijzondere luxe die voor iedereen bereikbaar is en dat is meteen ook de kracht van onze formule.” De missie van Rituals: Met een beetje extra aandacht voor de kleine genoegens van het leven, transformeer je je dagelijkse routines in mooie rituelen.

Producten
Bij Rituals kun je terecht voor luxe producten van zeer goede kwaliteit om jezelf, je lichaam en je huis heerlijk te verwennen! De verwenproducten variëren van lichaams- en gezichtsverzorging, tot make-up, geurkaarsen, huisparfums, badlinnen en thee. Alle producten zijn geïnspireerd door authentieke Oosterse rituelen, zoals het Hammam stoombad ritueel - hoeven we je meteen niet meer uit te leggen waar de naam Rituals vandaan komt.

Eau de Parfum
Eind 2010 introduceerde Rituals een nieuwe lijn producten: Eau de Parfum. Met de introductie vanvijf damesgeuren en drie herengeuren - gecreëerd door de allerbeste parfumeurs van de wereld - zet Rituals eindelijk voet in de wereld van de parfums. Elk parfum heeft een eigen nummer: een verwijzing naar de editie van de labproef welke resulteerde in de uiteindelijke geuren. Voor de verschillende parfums is er uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten en organische alcohol. Rituals Eau de Parfum is de perfecte afwerking van jouw beautyritueel: de slagroom op de taart! De verschillende damesgeuren zijn.

No. 01 – Gember & Witte Thee
Beeld je in hoe het zachte morgenlicht binnenvalt en de huid wordt gehuld in een transparante nevel van frisse en sensueel prikkelende geuren. Een combinatie van de verrukkelijke zuiverheid van Witte Thee en de kracht van Gember. Een citrusachtige, bloemige en zuivere geur.

No. 04 – Viooltjes & Witte Lelie
Denk aan een boeket vers geplukte wilde bloemen na een zachte lentebui. Viooltjes en Witte Lelies creëren een ongrijpbare geur: zeer vrouwelijk en een tikkeltje nostalgisch.

No. 07 – Witte Patchoeli & Cederhout
De zuiverheid van Witte Patchoeli gecombineerd met de mysterieuze warme noten van Cederhout. Het resultaat is een sprankelend parfum van hout en water.

No. 09 – Vanille & Zoete Sinaasappel
Een bijzondere ontmoeting met Joss Stone, backstage na één van haar concerten, ligt aan de basis van dit parfum. Joss vertelde over haar persoonlijke parfumritueel: iedere dag creëert ze haar eigen, unieke parfum door de etherische olie van Sinaasappel met Vanille te combineren. Rituals liet zich hierdoor inspireren en zo is Eau de Parfum No. 09 ontstaan: een oriëntaals, fruitig en sensueel parfum.

No. 18 – Sandelhout & Wilde Roos
De intense bloemennoten van Wilde Roos en de rijke, romige aardetonen van Sandelhout roepen een sfeer van sensualiteit en romantiek op. Een verleidelijke geur, houtachtig, kruidig en elegant tegelijk.

  

Chicklit.nl testte het voor je uit: 
Als groot fan van het merk Rituals en haar verschillende producten, wilde ik de nieuwe Eau de Parfums maar al te graag testen! Aan mij de eer om Eau de Parfum No. 09 te testen en te beoordelen. Normaal ben ik niet zo’n fan van sinaasappel en ik zou deze geur dan ook nooit uit mezelf gekozen hebben. Maar ik ben onwijs blij dat ze juist deze geur opgestuurd hebben, want man-wat-ruikt-deze-heerlijk! Na de eerste spray was ik meteen verkocht van deze magische geur! In het begin ruikt No. 09 zeer fris en heeft de sinaasappel de overhand. Het gaat wel duidelijk om zoete sinaasappels, want van bitterheid is - gelukkig - geen spoor te bekennen. Later ruik je de vanille steeds sterker doorkomen en ook een wat kruidige ondertoon. Dit geeft de geur een oriëntaalse touch. Het heerlijke van de geur vind ik dat deze goed aanwezig is, maar toch subtiel blijft. De geur is voldoende aanwezig om alle hoofden jouw kant op te laten draaien als je voorbij loopt, maar niet zo overheersend dat het iedereen meteen bedwelmt. Door de perfecte combinatie van sinaasappel en vanille is de geur zowel een aanrader voor in de winter als in de zomer. Eén ding weet ik zeker: deze sinaasappelgeur pak ik in het vervolg zeker weten wél uit het schap! (Melissa)

Nieuwste artikelen

  • De vuurdraak - Alastair Chisholm

  • Canary Islands - Charles van Haverbeke

  • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

  • That’s it

  • Boekkado.nl: voor een boek naar keuze

  • Supermom’s stijlgids

  • Het geheim van Chanel Nº 5

  • Goedgemerkt©

Zoek in artikelen