Deze staat je echt béééééééldig…

Bij een bruiloft hoort een bruidsjurk. Niet voor iedereen, maar wel voor mij. Dus trommelde ik mijn moeder, zus en geliefde vriendinnen op en gingen we een gezellig ochtendje jurken passen. Ik had een beeld voor me uit Amerikaanse films van een heerlijk vrouwenochtendje, waarop je lekker in de watten gelegd wordt, terwijl je de meest walgelijke en natuurlijk mooie jurken past en kiekjes maakt. Dit alles nippend van een glas champagne. Maar in werkelijkheid verliep het echter iets anders…

Jurken passen. De verkoopster stak van wal met haar praatje. Ze had meer dan 700 jurken in de winkel, dus er MOEST gewoon iets voor me tussen zitten. Na het invullen van een vragenlijst, stelde ze me de volgende vraag: “Hoe ziet jouw droomjurk eruit?” Tja, goede vraag. Hoe ziet die er eigenlijk uit? Ok, ik houd niet van bling bling en wel van tule. Maar verder dan dat kwam ik eigenlijk niet.

Ze kwam met een aantal jurken aan. Eén ervan had direct mijn aandacht. Het was liefde op het eerste gezicht, dacht ik. Totdat deze na veel getrek en gesjor nog steeds niet over mijn heupen paste. Toen was ik er klaar mee. Op naar de volgende. Deze paste gelukkig wel en volgens de verkoopster stond hij béééééldig. “Wat lijkt je taille slank”, zei ze. Tja, dat is niet zo moeilijk in een jurk waarin je achterste er vijf keer zo groot uitziet dan normaal en je je net een roomsoes voelt. Om een beeld te schetsen van de jurk: denk aan de gemene stiefzussen van Assepoester. Zo’n vibe kreeg ik erbij. Dit was dus een absolute no no. Na nog een jurk waarin ik me totaal niet aantrekkelijk voelde, zei de verkoopster verrassend genoeg het volgende: “Tja, met jouw smaak moet je denk ik maar een jurk laten maken.” Ehm… wat is er gebeurd met de 700 jurken? Ik had er nog maar 3 of 4 gezien!

Ik kon het niet geloven en pakte zelf een jurk uit een rek naast me. En daar was hij: de jurk waar mijn adem van stokte en mijn hart sneller van ging kloppen. Mijn droomjurk! Toen ik vroeg of ik die mocht passen, was het antwoord van de verkoopster: “Oh, ik wist niet dat je van kant hield.” Nee, als je het niet vraagt, dan weet je het niet. Dit is toch de taak van een verkoopster om uit te vinden? Of in ieder geval uit te proberen? Anyway. Ik paste de jurk, keek in de spiegel en was op slag verliefd. Een moderne jurk, met tule en ouderwets kant. Dit was hem! Ik zal er verder niet over uitweiden, voor het geval mijn husband-in-spé ineens besluit mijn columns te lezen…

Maar toen kwam het dillema: ik wilde de jurk, alleen zeker weten NIET in deze winkel. En zo liepen we de week erna met de hele groep door de straten van Antwerpen, voor nog een ochtendje jurken passen. En wat ben ik blij dat we dit gedaan hebben. Wat een verademing zeg! Dit was echt jurken passen op zijn Amerikaans: hier werd je wél in de watten gelegd en kreeg je wél het gevoel dat de klant koning is (en dat mag ook best bij jurken van duizenden euro’s). Je zit met je eigen groepje in een apart gedeelte, de verkoopsters leggen alles uit, je maakt met hen een rondje door de winkel om te kijken welke jurken je zelf mooi vindt en hieruit wordt (met behulp van hun expertise) een selectie gemaakt. En daarna natuurlijk passen, passen, passen. Het was een gezellige ochtend met als eindresultaat: mijn droomjurk van de week ervoor. Deze hadden ze in Antwerpen ook, dat had ik natuurlijk wel even nagevraagd van tevoren. Toen aan mij de vraag werd gesteld: “Is dit hem?”, antwoordde ik volmondig: “Ja!” De champagne werd ontkurkt en er werd geproost. Mijn dag kon niet meer stuk! (Helemaal niet toen we daarna ook nog naar Starbucks, Wagamama en Urban Outfitters gingen!)

To be continued...

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Lucifer - seizoen 6

  • Zandvoort aan Zee - Linda van Rijn

  • Voor altijd - Pepijn Lievens

  • Max Modderman: Superheld - Matt Stanton

  • Circus der wonderen - Elizabeth Macneal

Gerelateerde artikelen

  • Vijftig tinten vrij

  • Deze Harry Potter bruiloft is geweldig

  • Mannen uit series met wie je wilt trouwen

  • You Again

  • Oud & Nieuw-drankjes!

Zoek in artikelen