Vier de lente met 15 tips!

Joepie! Lente! Zon! Het is alweer een paar weekjes lente en dat maakt ons helemaal happy. Ondanks dat de zon niet elke dag schijnt, merk je dat het warmer wordt en dat de zonnige dagen er wel aan zitten te komen. Omdat we hier in Nederland helaas niet al te veel van hebben, is het zaak optimaal te genieten van deze dagen. Met deze 15 tips kom je de lente wel door!

1. Terrasjes
Als de zon een dagje goed schijnt is het heerlijk om weer eens een terrasje te pakken. Nu moet je misschien nog een jas aan, maar dat neemt het lentegevoel zeker niet weg. Of je kiest gewoon een verwarmd terras uit!

2. Voorjaarsopruiming: kledingkast
Spit je kledingkast door en ga op zoek naar je vrolijke lentekleding. Zoek deze kleding meteen uit: bedenk wat je graag wilt houden en wat je echt niet meer gaat dragen dit jaar en dus meteen weg kunt doen. Deze 'oude' kleding kun je doneren aan een goed doel als de Voedselbank of het Leger Des Heils, maar je kunt natuurlijk ook een dagje op de rommelmarkt gaan staan, zodat je meteen weer wat cash verdient voor een nieuwe lente garderobe!

3. IJsjes
Na een lange school- of werkdag rijdt je met je vriendinnen langs de ijswinkel op de hoek van de straat. Softijs, waterijs… Yummie!

Bron: Shutterstock.com 

4. Shoppen
Na het opruimen ga je natuurlijk: shoppen voor nieuwe lentekleren! De nieuwe collecties hangen al in de winkel en deze brengen je meteen in een vrolijke lentestemming. 

5. Relaxen in het park
In plaats van thuis met een warme kop thee meteen achter de computer of laptop te kruipen, kun je je lente-tijd beter buiten doorbrengen. En welke plek is hier geschikter voor dan het park? Als de zon zo lekker warm is, vinden we dat gekriebel van het gras helemaal niet zo erg. Geen park in de buurt? De tuin voldoet natuurlijk ook.

6. Afspeellijst
Maak een afspeellijst met de meest zonnige liedjes, of met liedjes die je aan een leuke vakantie of leuke dag op het strand doen denken. Als je deze opzet wordt je meteen vrolijk!

Bron: Shutterstock.com

7. Shorts en skirts
Tijdens de wintermaanden was het vaak de kunst om zoveel mogelijk laagjes over elkaar aan te trekken - inclusief panty's onder je broek en drie paar sokken. In de lente en zomer is het heel wat makkelijker aankleden: aan alleen shorts en hempjes heb je al voldoende. En als de zon het eventjes laat afweten, is er natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om een panty of legging te dragen onder je minirokje!

8. Bloemenprintjes
Een bloemenprintje is altijd leuk. Maar in de lente is het toch wel het allerleukst. Kies een fleurige legging, een gebloemd jurkje of een vrolijke broek met print.
 

9. Zonnebrillen
Om het ogenknijpen tegen de felle zon op een fashionable manier te voorkomen is er natuurlijk maar één oplossing: de zonnebril! De aviator-bril blijft hip dit jaar. Voor de meiden die aan iets nieuws en gewaagders toe zijn: probeer eens de cateye-zonnebril. Of een John Lennon waardig rond zonnebrilletje.

Bron: Shutterstock.com

10. Voorjaarsschoonmaak
Veel mensen doen aan het begin van de lente een voorjaarsschoonmaak. Het hele huis wordt opgeruimd, schoongemaakt, het balkonnetje of de tuin wordt gepimpt en alles wat je niet meer gebruikt wordt weggooid. Als je daarna het raam of de deur open zet, voelt alles weer fris en schoon en ben je klaar voor een nieuw seizoen.

11. Boybands
Gezellig in het parkje chillen is toch nog net iets gezelliger met een lekker muziekje op de achtergrond. Boybands zijn hier perfect voor. Een paar tips? The Kooks, Chef’Special, One Direction en Go Back To The Zoo

12. Vrolijke nagellak
De open schoenen en peeptoe's komen weer tevoorschijn en is het dus ook weer tijd voor een leuk nagellakje. Schattige bloemetjes of gewoon een funky kleurtje? Nagellak maakt je lente-outfit helemaal af!

Bron: Shutterstock.com

14. Slippers
Oké, toegegeven: het is niet iedere dag even mooi weer en dus niet iedere dag even verstandig om je slippers aan te trekken. Maar het geeft zo’n lekker gevoel om je versgelakte teennagels te zien als je naar beneden kijkt. En zo zien je tenen ook weer eens een beetje zon na deze lange winter.


15. Bruin worden
Een ander voordeel van de zon: een kleurtje krijgen. Dat kunnen die lichtgevende witte winterbenen wel gebruiken! 's winters kun je natuurlijk wel onder de zonnebank, maar er gaat niets boven zonnen in de buitenlucht. Maar zon wel verstandig en smeer je goed in!

Heb jij nog meer heerlijke lente-tips?

Nieuwste artikelen

  • Haar kant van de weg - Ella Marjon

  • Toen ze verdween - Carla Kovach

  • Lessen in chemie - Bonnie Garmus

  • De 10 grootste bibliotheken ter wereld

  • 8 herkenbare situaties wanneer jij en je BFF allebei van boeken houden

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Young Adult top-5: september

  • 100 wereldplekken - Floortje Dessing

Zoek in artikelen