Column: Wetenschapper vindt antwoord op de vraag 'Heb ik een dikke kont in deze broek?'

Na jarenlang onderzoek is de tot nu toe nog onbekende wetenschapper L. Fettarschki erin geslaagd het juiste antwoord te formuleren op de vraag 'Heb ik een dikke kont in deze broek?'. 

De vraag die dagelijks op de lippen brandt van de helft van de wereldbevolking, en die zoveel angst inboezemt bij de andere helft, is een mysterie dat al sinds de komst van de broek voor vrouwen in de jaren '60 voor hoofdbrekers zorgt. Daar lijkt nu een einde aan gekomen dankzij de doorbraaktheorie van Fettarschki. 

Opzienbarend

Het antwoord ligt niet, zoals men aanvankelijk dacht, in de intonatie, of zoals men later meende: in de boodschap die men uitzendt. Fettarschki's intensieve studies tonen aan dat de oplossing op dit vraagstuk gevonden kan worden in het premature stadium: bij de eerste aanleg van de vraag. Revolutionaire onderzoeken, waarbij Fettarschki testte hoe lang een man moest zwijgen voordat zijn vrouw woedend wegliep en drie dagen seks weigerde, bewijzen dat er een relatie bestaat tussen de dikte van het achterwerk van de vrouw en de lengte van het onbeantwoord laten van de vraag. Een andere belangrijke indicator blijkt de stand van de maan. Door deze drie factoren met elkaar te verbinden komt hij tot een formule die hij de maankontzwijgrationoemt en waarmee Fettarschki zijn opzienbarende conclusie staaft: MKZR = (hy21 x 78w)²- R.

Bron: Shutterstock.com

Onverwacht

Deze conclusie is zowel geniaal als onverwacht: een man heeft de meeste kans de achterwerkvraag te overleven door simpelweg te voorkomen dat hij gesteld wordt. Hoe? Aanvullend onderzoek toont aan dat het voldoende is als de man drie keer per dag tegen de vrouw zegt dat ze een 'lekker kontje' heeft. Maar let op, zoals bij elk complex vraagstuk is ook hier een addertje onder het gras: bij minder dan drie keer per dag treden de negatieve uitkomsten van de maankontzwijgratio in werking en is men absoluut niet veilig. Bij meer dan drie keer per dag komt men eveneens in de gevarenzone vanwege overdosering. 

Doorbraak

Na jaren van vermoedens ligt er nu dan eindelijk evident bewijs, ondersteund door een formule. 'Ach, een man moet doen wat een man moet doen,' is Fettarschki's nuchtere reactie. Daar denkt F.Ph.A.M.I.J.H. Janssen, Nederlands hoogleraar Dikkekontkunde heel anders over: 'Een doorbraak in de wetenschap!' zo jubelt hij. 'Fettarschki heeft eindelijk ontrafeld waar velen voor hem in faalden.'

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • 10 komedies op Netflix voor vrouwen

  • De feiten over daten in de bioscoop!

  • Mannen uit series met wie je wilt trouwen

  • Ik moet je iets vertellen - Sarah Dessen

  • You Again

Zoek in artikelen