De Verbouwing (bios)

Na de films Terug naar de Kust en Gooische Vrouwen waagde regisseur Will Koopman zich ditmaal aan de verfilming van de thriller De verbouwing van Saskia Noort. Ze deed dit samen met een mooie cast; onder andere Tjitske Reidinga (Gooische Vrouwen), Peter Blok (Evelien, In Therapie) en Mark Rietman (First Mission, Vuurzee) maken hier deel van uit.   
 
De film gaat over de succesvolle plastisch chirurg Tessa van Asselt, gespeeld door Tjitske Reidinga. Zo op het eerste gezicht is haar leven perfect. Maar als je wat dichterbij kijkt, is dit totaal niet zo. Haar partner Rogier (Mark Rietman) is depressief en heeft zich op de verbouwing van hun huis gestort. Ze heeft een dwarse, wereldvreemde, puberende zoon (Alex Hendrickx). En de verbouwing eist ook nog eens financieel zijn tol, wat Tessa haar privékliniek kan kosten. De voortslepende verbouwing van haar huis dreigt dus op een ramp uit te lopen, evenals haar huwelijk. Haar zorgvuldig gecomponeerde wereld begint barsten te vertonen. Dan verschijnt er een vroegere schoolvriend op het toneel. De charmante Johan (Peter Blok) belooft dat hij al haar problemen zal oplossen. Langzaam wordt Tessa meegetrokken in een levensgevaarlijke situatie waaruit geen uitweg meer mogelijk lijkt…
 
Tjitske Reidinga heeft zich vol op haar rol van de succesvolle plastisch chirurg Tessa gestort. Dit is duidelijk te merken, want ze heeft dit karakter overtuigend neergezet. De film heeft wel echt de tijd nodig om spannend te worden en komt daardoor langzaam op gang. Eerst krijg je te zien hoe het leven van Tessa de nodige deuken oploopt. Mark Rietman doet het goed in zijn rol als depressieve echtgenoot. Als de oude schoolvriend in the picture komt en zegt dat hij haar financieel kan helpen met haar problemen weigert ze aanvankelijk, maar als kijker weet je al meteen welke kant dit op gaat. Onder alle druk moet Tessa wel een keer opgeven. En inderdaad, ze gaat met de charmante Johan in zee. Al snel blijkt dat Johan met smerige zaakjes bezig is. Dit brengt de langverwachte spanning eindelijk in de film. Tessa wordt ondergedompeld in het criminele circuit van de orgaanhandel en het is echt een gevecht om hier weer uit te komen. Haar zoon wordt onbedoeld meegezogen en haar moederinstinct zorgt ervoor dat ze er alles aan doet om hem te redden. Zelfs als ze hiervoor mensen moet ombrengen… Al met al vond ik het een spannende film, die naar mijn idee iets korter had mogen zijn en wat meer verrasingen had mogen bevatten.  

Ons oordeel:


Heb jij wel eens een verbouwing meegemaakt die totaal uit de hand liep?

Nieuwste artikelen

  • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

  • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

  • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

  • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

  • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

  • De Verbouwing

  • De 5 leukste films op Netflix voor jou en je vriendinnen

  • 5x Anti-winterdip filmpjes

  • Tweede Gooische Vrouwen-film is in de maak!

  • Cava en klaprozen

Zoek in artikelen