• onze waardering

Sneeuwwitje (DVD) RECENSIE

Julia Roberts speelt in deze film de boze stiefmoeder van Sneeuwwitje. Na de verdwijning van haar man, de koning en tevens de vader van Sneeuwwitje, is zij de koningin. En daar is niemand erg blij mee. Sneeuwwitje wordt in haar kamer gevangen gehouden en is al jaren niet meer buiten geweest. Het volk lijdt honger en de belastingen worden steeds hoger omdat het fortuin van de boze koningin afneemt. Als op een dag een knappe prins uit een ander koninkrijk in het paleis verschijnt, ziet ze al haar financiële problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Door met hem te trouwen zijn al deze problemen opgelost. De prins echter heeft zijn oog laten vallen op de mooie Sneeuwwitje. Om deze reden wil de koningin Sneeuwwitje van het leven beroven en deze vlucht daarop het bos in en komt terecht bij de zeven dwergen...
 
Wat een héérlijke film. Deze verfilming van het eeuwenoude sprookje wijkt op sommige punten een beetje af van het standaard verhaal en dat is goed bedacht. Zo wordt je af en toe nog eens verrast. De basisingrediënten zijn er natuurlijk wel; men neme een gemene stiefmoeder, zeven dwergen, een giftige appel, iemand die Sneeuwwitje om het leven moet brengen maar dit niet over zijn hart kan verkrijgen en een knappe prins… Maar toch is het allemaal net een tikkeltje anders. Zo zijn de dwergen in het verhaal bijvoorbeeld dieven in plaats van mijnwerkers en redt de prinses de prins een keertje, in plaats van the other way around. Voor de rest zal ik niet al teveel verklappen, daarvoor zul je de film toch echt zelf moeten gaan bekijken. De film is ook erg humoristisch, zo zat ik regelmatig met een grote glimlach op mijn gezicht. Daarnaast zijn de kostuums en de decors in de film prachtig om naar te kijken. Ja, ik heb me erg vermaakt. Het is Sneeuwwitje in een heel nieuw jasje. Het enige jammere is de bollywood-achtige slotscène. De DVD bevat een Nederlands nagesynchroniseerde versie, met stemmen van Carice van Houten, Irene Moors en Jan Kooijman, en de originele versie Snow White.

Heb jij deze versie van Sneeuwwitje gezien? Zo ja, wat vond je ervan?   

Mirror Mirror

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (8 stemmen)
 • Omschrijving:

  Sneeuwwitje (Snow White) is een spectaculaire versie van het klassieke sprookje met Oscar-winnares Julia Roberts als de boze koningin die de troon steelt. Een levendig, komisch avontuur vol jaloezie, romantiek en verraad zal de harten van het publiek voor zich winnen. Regisseur Tarsem Singh (Immortals) herschrijft de sprookjesgeschiedenis als een slechte tovenares (Roberts) liegt en bedriegt om de troon van een weesmeisje (Lily Collins) te stelen en de aandacht van de prins te trekken. Als de schoonheid van het meisje, Sneeuwwitje, de prins weet te bekoren verbant de koningin haar naar het bos, waar een vraatzuchtig beest hongerig wacht... Sneeuwwitje wordt gered door een groep kleine struikrovers en ontwikkelt zich tot een ontembare jonge vrouw met het vaste voornemen dat wat haar ontnomen is terug te krijgen. Met de hulp van haar onderdanen bindt ze de strijd aan met de verraderlijke koningin. Een episch spektakel vol magie en humor in de verbluffende visuele stijl van Tarsem Singh is het gevolg.

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer van Sneeuwwitje:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • Pikante films op Netflix

 • 9 beroemde broers en zussen die niet op elkaar lijken

 • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

Zoek in artikelen