• onze waardering

Dark Shadows (DVD) RECENSIE

Dark Shadows gaat over Barnabas Collins, zoon van een rijke Engelse familie die naar Amerika trekt om daar een vissersdorpje genaamd Collinsport op te richten. Dit loopt geheel vlekkeloos en de familie besluit er te blijven wonen in hun eigen kasteel genaamd Collinwood. Alles lijkt de familie - en Barnabas in het bijzonder - voor de wind te gaan: zo krijgt hij bijvoorbeeld voldoende aandacht van de vrouwen. Maar als hij het hart van huishoudster Angelique breekt, spreekt deze uit wraak een vloek over de familie uit. Ze blijkt namelijk een heks te zijn. Ze doet er alles aan om de familie kapot te maken: de ouders van Barnabas komen ‘door een ongeluk’ te overlijden, ze zorgt ervoor dat de liefde van Barnabas’ leven zelfmoord pleegt en verandert hem in een vampier, die ze vervolgens levend laat begraven. Als de kist waarin hij begraven ligt twee eeuwen later tijdens een bouwproject ontdekt wordt, weet Barnabas te ontsnappen. Hij trekt terug naar zijn ouderlijk huis, waar hij erachter komt dat niets meer is zoals het was. De welvarende familie Collins is niet zo welvarend meer: het gaat helemaal niet goed met het familiebedrijf door de komst van concurrent Angelbay, geleid door niemand minder dan - natuurlijk - Angelique. Maar Barnabas wil het erfgoed van zijn familie niet zo ten onder zien gaan en spoort de familie Collins aan om terug te vechten...
 
Dark Shadows is een leuke film, zeker voor de liefhebbers van Tim Burton films! Het enige minpuntje vond ik dat ik na het zien van de trailer verwacht had dat de film grappiger zou zijn. Tuurlijk zaten er wel hilarische stukjes in de film, maar dat waren eigenlijk ook alle grappige stukjes uit de trailer. Het was wel weer een echte Tim Burton, inclusief vaste acteurs Johnny Depp en Helena Bonhan Carter die schitterden in hun rollen: heerlijke acteurs en een leuk verhaal. Dark Shadows is niet de beste Tim Burton die ik ken, maar ik heb wel heerlijk zitten genieten van de karakteristieke Burton sfeer die de film overduidelijk kenmerkte: magisch, donker en een tikkeltje apart!

Heb je de films van Tim Burton gezien? Zo ja, welke vind jij het beste?

Dark Shadows

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  In 1752 varen Joshua en Naomi Collins met hun zoontje Barnabas naar Amerika, om daar een nieuw leven te beginnen. Maar zelfs de grote plas blijkt niet voldoende om te ontsnappen aan de vloek die hun familie kwelt.

  Twintig jaar later heeft Barnabas (Johnny Depp) de wereld aan zijn voeten. Dat wil zeggen, het stadje Collinsport in Maine. Barnabas is rijk, machtig en een onverbeterlijke playboy . Totdat hij het hart breekt van de heks Angelique Bouchard (Eva Green). Angelique vervloekt hem met een lot dat erger is dan de dood: Ze veranderd hem in een vampier en begraaft hem levend.

  Twee eeuwen later wordt Barnabas bevrijd uit zijn graftombe en bevindt hij zich in de moderne jaren 70. Hij keert terug naar Collinwood en ziet hoe zijn landhuis is veranderd in een ruïne. De excentrieke afstammelingen van de familie Collins dragen stuk voor stuk duistere geheimen met zich mee. Familiehoofd Elizabeth Collins Stoddard (Michelle Pfeiffer) roept de hulp in van psychiater dr. Julia Hoffman (Helena Bonham Carter) om haar te helpen met de familieproblemen.

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Gebaseerd op de cultserie Dark Shadows
  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer:

Nieuwste artikelen

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

 • Boeken die niemand ooit lijkt uit te krijgen

 • 10x het beste van Ryan Reynolds

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • De 7 ergste momenten in de Bachelor franchise

Gerelateerde artikelen

 • De 10 leukste winterfilms

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • Deze acteurs worden vaak samen gecast

 • Fantastic Beasts fans zijn het niet eens met de casting van Johnny Depp

 • Vampierfilms die je als fan moet zien

Zoek in artikelen