• onze waardering

A Little Bit of Heaven (DVD) RECENSIE

Met een cappuccino en een dekentje nestelde ik mij op de bank, helemaal klaar voor een heerlijke romantische komedie. Maar na het zien van A Little Bit of Heaven kwam ik van een koude kermis thuis. Wat een teleurstelling!

A Little Bit of Heaven gaat over Marley, een zakenvrouw die leeft voor haar carrière, vrienden en one-night-stands. Ze vindt haar leven perfect zoals het is en zit helemaal niet te wachten op liefde en een vaste relatie. Althans, dat denkt ze. Als het noodlot toeslaat en er darmkanker wordt geconstateerd bij Marley, verandert haar kijk op het leven. En dat zou zomaar eens te maken kunnen hebben met de knappe dokter die haar behandelt…

Ik dacht een heerlijke romantische komedie voorgeschoteld te krijgen met A Little Bit of Heaven, maar ik vond er niets heerlijks aan en de romantiek kwam ook niet echt op me over. Films met Kate Hudson vind ik normaal gesproken heel erg leuk en mijn verwachtingen waren dan misschien ook wel wat hooggespannen, maar de film kwam hier niet eens bij in de buurt. Dat vind ik jammer…

Ik ben niet vies van heerlijk voorspelbare feelgood romcoms en een dramatisch aspect mag er zéker aan het verhaal zitten van mij. Maar dan moet het dramatische aspect wel goed uitgewerkt zijn en overtuigend op me overkomen. En dat was precies hetgeen waar het in deze film aan schortte: geloofwaardigheid. Dan heb ik het niet over de scènes in de hemel met Whoopi Goldberg als God, want fictie mag een film zeker bevatten. Nee, ik heb het onder andere over Marley’s ziektebed. Ze wordt met chemo’s behandelt voor darmkanker, maar lijkt hier helemaal niet ziek door te worden. Naast het feit dat ze geen enkele haar verliest, zie je haar ook maar één keer boven de WC hangen waarna ze in de volgende scène weer vrolijk buiten loopt en wat gaat drinken met een vriend. Het enige wat aan haar uiterlijk verandert zijn de wallen onder haar ogen en de kleren die plaatsmaken voor een pyjama. Mijn man zei dat het misschien kwam omdat ze het allemaal wat wilden afvlakken, zodat het een komedie bleef en niet te dramatisch zou worden. Maar ik heb me hier de hele film door aan zitten ergeren. Tip: als je de film niet zo dramatisch wilt maken, kies dan een ander onderwerp!

Daarnaast sprong de film voor mijn gevoel ook heel erg in tijd, waardoor je niet echt de kans kreeg de hoofdpersonen goed te leren kennen en een band met ze op te bouwen. Laat staan dat je kunt meezwijmelen met de liefde tussen de twee. Dat ging voor mijn gevoel nu meer als volgt: de twee ontmoeten elkaar. Punt. Ze komen elkaar nog een keer tegen. Punt. Ze krijgen wat. Punt. Ze zijn alweer uit elkaar. Punt. En zo gaat het maar door... Je krijgt weinig tot geen achtergrond informatie van de mannelijke hoofdrolspeler Julian (Gael García Bernal) en dat heb je wel nodig om je echt in te kunnen leven in de liefde tussen de twee en om zelf te kunnen verlangen naar een relatie met de beste man.

Hoe leuk ik Kate Hudson normaal ook vind, ze heeft de film niet weten te redden. A Little Bit of Heaven krijgt van mij dan ook maar twee magere hartjes.

Hou jij van films met Kate Hudson? Zo ja, wat is je favoriet?

A Little Bit Of Heaven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  A Little Bit Of Heaven is een romantische komedie waarin Marley Corbett het perfecte leventje leidt: leuke vrienden, succesvolle job en een fantastisch seksleven. Wanneer ze echter op consultatie gaat bij de dokter, wordt er bij Marley kanker vastgesteld. Haar hele wereld staat op zijn kop maar gelukkig is er nog de knappe dokter Julian Goldstein.

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Bekijk hier de trailer van A Little Bit Of Heaven:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

 • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

 • 24 meest verwachte films uit 2022

 • Nieuwste Thor: Love and Thunder trailer is uit!

 • Alle boeken van Rachel Gibson

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 10 romantische films op Netflix

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • Beste romantische komedies Netflix 2019

Zoek in artikelen