Ushi Must Marry (BIOS)

Het welbekende typetje van tv-presentatrice Wendy van Dijk, Ushi Hirosaki, speelt naast het televisieprogramma Ushi & The Family, nu ook in een film: Ushi Must Marry. Ushi is een Japanse journaliste, die samen met haar rechterhand Hiromi Tojo, internationale beroemdheden interviewt. Haar slechte kennis van de Engelse taal zorgt voor komische verwarring tijdens de interviews.

Wegens een Japanse traditie die zegt dat je moet trouwen voor je dertig bent, wordt Ushi door haar moeder gekoppeld aan een dikke sumoworstelaar. Onder het mom van liefde moet groeien, doet ze een poging om verliefd op hem te worden. Ze gaan samen op een tripje naar Parijs, in de hoop dat in de stad van de liefde, er iets zal opbloeien. Zonder succes. Boos en teleurgesteld belt ze haar moeder en sluiten ze een deal. Ze heeft twee weken om een andere man te vinden, anders moet ze met Sumo trouwen. Ushi gaat direct fanatiek op zoek naar een potentiële man. Ze gaat speeddaten, doet mee aan het programma The Bachelor, maar al deze pogingen zijn voor niets. Ze komt tot de conclusie dat ze moet veranderen om een man te vinden. Ze vliegt de halve wereld over om haar tafelmanieren en haar Engelse accent te verbeteren. Om uiteindelijk weer in Los Angeles aan te komen, waar een soort mind reader haar vertelt dat de liefde dichterbij is dan ze denkt...

Normaal duren de interviews in het televisieprogramma van Ushi slechts enkele minuten. Ik was dus bij voorbaat al een beetje sceptisch over hoe ze hier een hele film mee konden vullen. Het stemmetje van Ushi begint na enkele minuten toch redelijk te irriteren. Je hoopt elk moment dat ze haar neptanden eruit haalt er weer normaal gaat praten, maar ze blijft gedurende de film in de rol van het typetje. Terwijl Ushi op zoek gaat naar haar ware liefde, komt Tojo in allerlei situaties terecht waarin hij iets breekt terwijl hij haar probeert te helpen. Dit geeft een soort tekenfilmeffect waarbij het de eerste keer nog enigzins grappig is, maar daarna niet meer. Deze film heeft wat mij betreft de plank volledig mis geslagen.

Ons oordeel:


Wat vind jij van Wendy van Dijk in haar rol als Ushi? Zou je hier een hele film van willen zien?

Nieuwste artikelen

  • De beste Scifi op Disney+

  • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

  • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

  • Uncharted trailer met Tom Holland en Mark Wahlberg is uit

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • Recensie: De zeven zussen

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen