Spring Breakers (BIOS)

Wat doe je als je geen geld hebt voor vakantie? Het antwoord op die vraag was voor de drie jonge studentes simpel: een restaurant beroven. Brit (Ashley Benson), Candy (Vanessa Hudgens) en Cotty (Rachel Korine) willen zo graag op Spring Break dat ze de auto van hun docent jatten en vervolgens met nep pistolen mensen in een restaurant bedreigen voor geld. Samen met hun jongere vriendin Faith (Selena Gomez) gaan de meiden op vakantie.
Ze komen in een feestoord terecht waar alcohol en drugs onder de dagelijkse behoeftes vallen. Wanneer een van de feesten wordt onderbroken door de politie komen de vier meiden in de gevangenis terecht. Tot hun verbazing worden ze al snel vrij gelaten, doordat Alien, een beruchte drugs en wapenhandelaar, de borg voor hen betaalt. Faith vertrouwt het hele zaakje niet en vertrekt weer terug naar huis. Al snel blijkt dat Alien geen goede bedoelingen heeft. De meiden komen terecht in een ruzie tussen Alien en zijn voormalige beste vriend. Wanneer Cotty door een schot gewond raakt aan haar arm, vertrekt ook zij weer naar huis. Brit en Candy blijven samen over in het huis van Alien. Ze lijken er geen problemen mee te hebben dat hij in het bezit is van honderden gevaarlijke wapens.

‘Waar heb ik zojuist naar zitten kijken?!’ was mijn eerste gedachte na het zien van deze film. De vreemde combinatie van voormalige Disney Channel-sterren met drugs, alcohol en wapens kwam er bij mij niet helemaal in. Faith is de enige met een gezond verstand en ziet het gevaar in van de situatie. Ik kon me helemaal vinden in het ongemak dat ze uitstraalde in gezelschap van Alien. Wanneer zij naar huis vertrekt, verdwijnt ze ook van het scherm. De rest van de film zien we haar niet meer terug.

Het conflict tussen Alien en zijn voormalige beste vriend loopt uit de hand. Cotty raakt gewond en verlaat het scherm, net als Faith. Zodra je sympathie voor iemand creëert, verdwijnen ze uit de film. Wat ik erg jammer vond. Zo blijven alleen de personages over waar je absoluut geen connectie mee voelt. De film eindigt in een soort vreemde massamoord scène waarin Brit en Candy veranderen in een stel roze gemaskerde gangsters.

Het onsamenhangende verhaal en het overmatige gebruik van drank, drugs en geweld zorgde ervoor dat deze film bij mij totaal niet in de smaak viel. Misschien dat als je van wrede actiefilms houdt, dit bij jou in de smaak valt, maar voor een romantische komedie liefhebber zoals ik, is het helaas niks.

Ons oordeel:


Hou jij van wrede actie films? Of kijk je liever een romantische komedie?

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Pikante films op Netflix

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen