• onze waardering

To Rome with Love (DVD) RECENSIE

To Rome with Love is de nieuwste Woody Allen en is weer een hommage aan een Europese stad. Dit keer is Rome aan de beurt. Ik weet alleen niet zo goed wat ik van de film moet vinden…

De film speelt zich af in het romantische en temperamentvolle Italië. Dit zie je zeker terug in de film. Door de gebruikte muziek, de warme beelden en de schattige oude straatjes is kneuterig het woord wat me te binnen schiet als ik de film zou moeten omschrijven. En ik hou van kneuterig, dus so far so good…

In de film volg je verschillende verhaallijnen van mensen die allemaal om hun eigen reden in Rome zijn. Je volgt een Italiaans stel die van een klein dorpje wil verhuizen naar de grote stad Rome. Je volgt een doodnormale Italiaanse man die van de één op de andere dag behandeld wordt alsof hij beroemd is: de paparazzi staat bij hem voor de deur, hij wordt uitgenodigd in Tv-programma’s en op premières en heel het land hangt aan zijn lippen. Zelf heeft hij alleen geen idee waarom. Dan hebben we nog een succesvolle Amerikaanse architect die in Rome op vakantie is en zijn jongere ik tegen het lijf loopt. En tot slot de Amerikaanse toeriste die verliefd geworden is op een knappe Italiaan. Ze gaan trouwen en de ouders van de Amerikaanse vliegen over om kennis te maken met de ouders van de jongeman.

De hele film door zit je te wachten op een connectie tussen de verschillende verhaallijnen, op een rode draad in het verhaal, maar deze blijft uit. Het zijn allemaal op zichzelf staande verhalen, die ook nog eens niet synchroon lijken te lopen, met als enige overeenkomst de stad Rome. Dit brengt verwarring en laat mij met een onbevredigd gevoel achter. Dit gezegd hebbende kent de film wel mooie sfeerimpressies van de stad Rome en onderliggende wijze lessen over sterfelijkheid, geluk en de liefde. En laten we de sterrencast (met onder andere Alec Baldwin en Penélope Cruz niet vergeten).
To Rome with Love is een komedie, maar verwacht niet continue krom te liggen van het lachen. De vreemde karakters en situaties deden mij wel af en toe glimlachen, maar dit had naar mijn mening meer gekund.

Al met al kwam To Rome with Love voor mij niet helemaal uit de verf. Jammer.

Wat vind jij van de stad Rome als filmlocatie?

To Rome with Love

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  To Rome With Love, Woody Allen's nieuwste hommage aan een bruisende en sfeervolle wereldstad, is een caleidoscopische komedie zoals alleen Allen hem kan maken. De film, met in de hoofdrollen Jesse Eisenberg, Ellen Page, Penelope Cruz, Alec Baldwin, Roberto Benigni en Woody Allen zelf, geeft ons een kijkje in het leven en de avonturen van diverse mensen: een gepensioneerde operaregisseur die verwoede pogingen onderneemt om een zingende begrafenisondernemer op het podium te krijgen; een architect die een Amerikaanse jongeman van pittig liefdesadvies voorziet uit zijn eigen jeugd; een doodgewone vader die tot zijn grote verbazing ineens de nieuwste beroemdheid van Rome is; en een pasgetrouwd Italiaans stelletje dat een bijzonder romantische dag beleeft…zonder elkaar!

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer van To Rome With Love:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

 • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • De 10 leukste winterfilms

 • Vijftig tinten vrij

 • De feiten over daten in de bioscoop!

Zoek in artikelen