• onze waardering

The Battle (DVD) RECENSIE

The Battle is het derde deel uit de familie serie Mijn Vader is een Detective. Voorgangers in deze serie waren Het Geheimzinnige Forteiland en De Wet van 3.

De dochter en zoon van detective Max doen met hun band mee aan de talentenjacht Top Stars. Samen met hun getalenteerde vriend Ortwin en vriendin Sterre doorlopen ze ronde na ronde. Ze groeien uit tot een van de kanshebbers van het programma. Wanneer de concurrent Marty in beeld komt valt Sterre als een blok voor hem en verlaat de band. Hij blijkt alleen niet te zijn, wie zij denkt dat hij is. Wanneer Ortwin ook opeens verdwijnt, lijkt de hoop verloren.
Ondertussen wordt hun vader, Max, achtervolgd door een wraakzuchtige crimineel. Wanneer hij aangereden wordt, moet hij verplicht thuis zitten om te revalideren. Terwijl hij veel liever op zoek gaat naar de ontsnapte crimineel. Lukt het Max om de crimineel op te sporen? En lukt het de band iedereen weer bij elkaar te krijgen, om de race door te zetten?

De film begon met een spannende scène. Je ziet hoe de wraakzuchtige crimineel probeert te ontsnappen uit de gevangenis. Vanaf daar ging het eigenlijk bergafwaarts. Dit had deels te maken met de redelijk onervaren acteurs die in de film speelden. De emoties en gesprekken die ze voerden kwamen niet overtuigend over. Met name bij de acteurs, die de jury van de talentenjacht moesten voorstellen, merkte je heel duidelijk dat het commentaar dat ze gaven niet oprecht was en overduidelijk gespeeld. Hierdoor wist het verhaal mij niet te grijpen en kwam het ongeloofwaardig op mij over.

Ik zou deze film alleen aanraden aan jonge tieners tot 15 jaar. Leuk voor een avondje op de bank met het gezin. Met name voor fans van programma’s zoals The Voice of Holland en X-Factor. Heb je helemaal niks met talentenjachten en heb je ook niet zo’n hoge dunk van Nederlandse films, dan kun je The Battle beter links laten liggen.

Kijk jij graag naar talentenjachten? Zo ja, welke is jouw favoriet?

The Battle

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Terwijl Detective Max achtervolgd wordt door een wraakzuchtige crimineel, doen Sam en zijn vrienden met hun bandje mee aan de populaire talentenjacht Top Stars. Met de getalenteerde Ortwin als frontman groeien zij al snel uit tot één van de voornaamste kanshebbers om deze wedstrijd te winnen. Wel hebben zij concurrentie van de gladde showman Marty die met zijn charmes zelfs hun goede vriendin Sterre lijkt in te palmen. Terwijl de jonge muzikanten steeds een ronde verder komen, krijgen zij in de gaten dat het achter de schermen bij Top Stars een foute boel is: sommige deelnemers kunnen niet tegen hun verlies. Deze angstige vermoedens worden bevestigd wanneer Ortwin vlak voor de finale nergens meer te bekennen is; alles wijst erop dat de aanstormende popster ontvoerd is.

  Gelukkig is vader Max een ervaren detective, dus met zijn hulp moet het lukken om Ortwin terug te vinden. Onze speurneus is echter thuis aan het revalideren nadat hij bij een aanslag op zijn leven gewond is geraakt. Daarbij zit hij opgescheept met een nutteloze agente die hem moet beschermen, maar meer aandacht heeft voor wat zich in de koelkast bevindt. Kan detective Max er desondanks voor zorgen dat Ortwin weer op tijd boven water komt?

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Bekijk hier de trailer van The Battle:

Nieuwste artikelen

 • Sleutel tot de wijsheid - Nora Roberts

 • Recensie: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene steen I 4 hartjes

 • Johanna Mo - Het donkere woud

 • Niki - Christos Chomenidis

 • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • De 12 populairste reality series van het moment.

 • Maak kennis met inspecteur Eve Dallas in de politieserie van J.D. Robb

 • De 16 populairste reality tv-series ooit

 • Pitch Perfect

 • Waan je in Fiona's wereld & win een reis naar Wales (week 2)

Zoek in artikelen