Warm Bodies (BIOS)

De wereld is getroffen door een zombie-epidemie. De mensen die nog niet geïnfecteerd zijn met het virus, leven in een gebied omringt door hoge muren. Een van de mensen die de epidemie heeft overleefd is Julie, dochter van het hoofd van het leger. Wanneer ze eropuit trekt om medicijnen te halen buiten het overlevingsgebied, worden zij en haar vrienden aangevallen door zombies. Julie denkt dat het met haar is gedaan, maar wordt gered door R (Nicholas Hoult), een buitengewone zombie. Hij neemt haar mee naar het verlaten vliegveld, dat bewoond wordt door zijn soortgenoten.
In eerste instantie is Julie doodsbang, maar wanneer ze merkt dat R haar geen kwaad doet, ziet ze dat hij anders is dan de rest van de zombies. Julie en R ontwikkelen een speciale relatie, waarin R haar verschillende keren redt van losgeslagen zombies wanneer ze probeert te ontsnappen. In hun strijd tegen de andere zombies wordt R steeds menselijker. Julie is ervan overtuigd dat de zombies transformeren, maar lukt het haar om haar vader daarvan te overtuigen voordat het te laat is?

Warm Bodies is een hilarische en originele variatie op de standaard liefdesverhalen. Geen weerwolven en vampiers dit keer, maar zombies! Dat klinkt in eerste instantie een beetje raar en griezelig, maar de uitwerking was briljant.

De onderlinge dialogen tussen de zombies bevatte niet meer dan een hoop gegrom met een paar steekwoorden. Verschillende scènes zaten vol humor, zonder dat er ook maar een woord werd gesproken. Het romantische aspect was erg goed uitgevoerd. Je zult wel denken 'hoe kun je nou vallen voor een zombie?' maar de gedachtes van R en zijn menselijke trekjes maken hem een aantrekkelijke jongen in plaats van een enge zombie. Acteurs Nicholas Hoult en Teresa Palmer leefden zich goed in en kwamen erg overtuigend over in hun rol.

De zombies werden niet mooier gemaakt dan dat ze zijn. Geen glimmende huiden in de zon of grote puppy ogen, maar een enge verwaarloosd uitziende zombie. Hierdoor kwamen ze erg realistisch over. Daarnaast vond ik het origineel bedacht, dat als een zombie de hersens van een mens at, hij de herinneringen van deze persoon overnam. De manier waarop dit in de film was verwerkt, ben ik minder enthousiast over. Er worden een hoop special effects aan toegevoegd met veel flitsen en wazigheid. Naar mijn mening was dit iets te overdreven. Ik denk dat het zonder al die toevoegingen ook duidelijk was geweest dat het om een flashback ging.

Al met al is Warm Bodies echt een must-see! De combinatie van luchtige humor en romantiek tegenover het zwaardere onderwerp van de ondergang van de wereld met actiescènes balanceren elkaar goed uit.

Ons oordeel:


Zou jij Warm Bodies in de bioscoop willen zien?

Nieuwste artikelen

  • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

  • Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

  • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

  • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

  • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • 17 romantische series die je wil zien

  • Top 10 lesbische boeken

Zoek in artikelen