• onze waardering

A Perfect Ending (DVD) RECENSIE

Rebecca (Barbara Niven) is een zeer welgestelde vrouw, die verslaafd is aan perfectie en controle. Samen met haar man en drie kinderen woont ze in een gigantisch huis in de suburbs. Haar leven lijkt ideaal, maar van binnen is ze diep ongelukkig. Haar liefdesleven hangt aan een zijden draadje en haar man toont weinig tot geen affectie. Ze wil passie en romantiek, maar vindt dit niet bij hem. Ze besluit haar geluk ergens anders te zoeken. Haar vriendinnen stellen voor dat ze met een call-girl afspreekt. Op die manier ontmoet ze Paris (Jessica Clark), een mooie en slimme vrouw, die tevens een escort is. Rebecca spreekt steeds vaker af met Paris en ontdekt een hoop nieuwe gevoelens en passies waar ze al die tijd naar had verlangt. Totdat er onverwachts een einde aan komt.

De cover van de DVD geeft de indruk dat A Perfect Ending een zeer erotisch getinte film is. Achteraf gezien vond ik dit wel meevallen. De film bevat inderdaad een aantal seksscènes, maar deze overheersen het verhaal niet.

Het verhaal van een welgestelde, ongelukkige vrouw die haar perfecte leven loslaat voor een verhouding met een call-girl, is de hoofdlijn in de film. Daarnaast duiken we in het verleden van Paris. Dit was naar mijn mening een veel interessantere verhaallijn. De jonge vrouw heeft een traumatische ervaring meegemaakt. Naarmate de film vordert kom je erachter wat er zich in haar verleden heeft afgespeeld, waarom ze zich zo schuldig voelt. Je ondekt haar geheimen en haar verborgen talent.

Het duurde wel even voordat het verhaal op gang kwam. Pas na ongeveer een uur werd het echt interessant. De film duurt dan ook bijna twee uur. Iets te lang in verhouding met de gebeurtenissen, als je het mij vraagt.

Je zou deze film goed in de categorie arthouse kunnen plaatsen. De manier waarop de film in elkaar stak, de artistieke uitstraling en de dialogen geven aan dat dit wel een film van niveau is. Als je meer van de romantische komedies bent met luchtige grapjes en humor dan zou ik deze film overslaan. Ben je wel in voor een verhaal met een diepere laag en heb je een keer een avond de tijd, dan kun je het er zeker op wagen A Perfect Ending te kijken.

Houd jij van arthouse films?

A Perfect Ending

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Rebecca is mooi en rijk en heeft een perfect maar nogal saai leven. Ze is de ideale echtgenote en heeft 3 kinderen met haar man, maar diep van binnen is ze ongelukkig met haar liefdesleven. Ze mist romantiek en passie. Als ze aan haar vrienden bekent dat ze dit mist, stellen ze haar voor aan Paris. Paris is een slimme prachtige vrouw die werkt als een hele dure call-girl.

  Rebecca ontsnapt aan haar saaie familieleven en man door geheime afspraakjes met Paris te maken. Ze had nooit verwacht dat ze juist door Paris de antwoorden op haar vragen zou vinden die ze haar hele leven al heeft. Haar ontdekkingstocht van perfecte controle naar ongekende passie brengt haar in contact met haar eigen lichaam en seksualiteit. Soms is het perfecte einde niet wat je ervan verwacht. 

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Bekijk hier de trailer van A Perfect Ending:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • De 10 leukste winterfilms

 • 17 romantische series die je wil zien

 • Verfilming Vijftig tinten grijs

Zoek in artikelen