• onze waardering

Spring Breakers (DVD) RECENSIE

Volgens filmmaker Harmony Korine moeten films een transcendente (bovenaardse) ervaring opleveren, een beetje alsof je drugs hebt gebruikt. Zet je dus maar schrap voor Spring Breakers: flitsende beelden, felle neonkleuren, stampende muziek. Op een gegeven moment had ik bijna het idee dat de wietdampen mijn kamer in dreven (al kan dat ook dankzij de buren geweest zijn).

Filmmaker Korine neemt je mee op ‘spring break’! De simpele vertaling ‘voorjaarsvakantie’ dekt de lading van dit Amerikaanse fenomeen niet, al hebben wij er hier in Nederland dankzij MTV inmiddels een goed beeld van: een week feesten, ongeremd drinken en seks met wie er maar beschikbaar is. Dat is precies waar vier vriendinnen (o.a. gespeeld door Vanessa Hudgens en Selena Gomez) behoefte aan hebben. Even uit de sleur van thuis. Ze willen zelfs zo graag weg, dat ze er niet voor terugdeinzen een restaurant te beroven om aan geld te komen. Eenmaal op hun vakantiebestemming aangekomen hebben ze de tijd van hun leven, tot een feestje uit de hand loopt en ze gearresteerd worden. Dan verschijnt de blanke gangsterrapper Alien (James Franco) ten tonele. Hij betaalt hun borg en nodigt ze uit bij hem thuis, waar de meiden terechtkomen in een heel nieuwe wereld – waar de pistolen echt zijn, in tegenstelling tot de waterpistooltjes waar zij hun overval mee gepleegd hebben.

Ik had eerlijk gezegd wel even tijd nodig om in de film te komen. De verhaallijn over een paar ontspoorde tienermeisjes stelt niet heel veel voor, sfeer krijgt de voorkeur boven dialogen en chronologie, en voor wie de carrière van James Franco niet gevolgd heeft na Tristan + Isolde zal zijn bizarre rol als Alien een verrassing zijn. Maar met de knallende beelden en de pompende muziek past de film perfect bij de gekte die ‘spring break’ is. Daarbij is het verhaal misschien niet heel diepgaand, zien hoe griezelig makkelijk de vriendinnen schakelen tussen het zingen van een liedje van Britney Spears en het zwaaien met een automatisch geweer geeft toch stof tot nadenken…

Niet iedereen zal deze film evenveel waarderen en zeker de fans van High School Musical of Wizards of Waverly Place krijgen hun heldinnen ineens van een heel andere kant te zien. Weet dus waar je aan begint voor je deze film in je dvd-speler stopt. Maar wat mij betreft krijgt Spring Breakers vier hartjes voor de ervaring.

Heb jij deze film gezien? Zo ja, wat vond je ervan?

Spring Breakers

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Om hun Spring Break te financieren beroven vier sexy studentes een lokale fastfoodkeet. En dat is nog maar het begin... eens ter plaatse geven de meisjes zich helemaal over aan drank en drugs. Maar tijdens een wilde fuif in een hotelkamer komt er een abrupt einde aan hun hedonistische trip. Ze worden gearresteerd en opgesloten. In bikini en met een stevige kater verschijnen de meisjes voor de rechter. Waar ze tot hun grote verrassing ontdekken dat hun borgsom betaald is... door Alien (James Franco), een lokale gangster. Hij neemt de meisjes onder zijn vleugels en trakteert hen op de meest hallucinante Spring Break ooit...

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer van Spring Breakers:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

 • De Hillel Codex - Emile Schrijver

 • Recensie: Encanto

 • Recensie: Olaf presenteert 

 • Een verrukkelijk fiasco - Lotte Petersen

Gerelateerde artikelen

 • Young Adult top-5: juli

 • Recensie: Dagboek van een muts - Nikki weet raad

 • Shoptip: 10x coole e-reader covers

 • Echte mannen eten geen kaas

 • Young adult top-5: augustus

Zoek in artikelen