• onze waardering

The Guilt Trip (DVD) RECENSIE

The Guilt Trip gaat over Andy (Seth Rogen) een ietwat nerdachtige ex-scheikunde student, die het land door gaat reizen om zijn zelf uitgevonden product – een compleet biologisch schoonmaakmiddel – te verkopen. Na een familiebezoekje aan zijn moeder (Barbra Streisand) besluit hij haar mee te vragen op zijn roadtrip. Zij grijpt deze kans om tijd door te brengen met haar zoon met beide handen aan. Wat ze echter niet weet is dat er meer achter schuilt waarom hij haar meevraagt op zijn reis. Hij heeft namelijk haar jeugdliefde weten op te sporen, die ze een verrassingsbezoek zullen brengen. Eén ding is zeker: de roadtrip wordt voor beiden een reis om nooit te vergeten.

The Guilt Trip is geen heel bijzondere film, maar wel eentje met een heerlijk feelgood karakter. Er zitten grappige stukken in het verhaal en ondanks dat je de film grotendeels al van tevoren uit kunt stippelen, kent het einde toch nog een verrassende twist. Een Amerikaanse komedie is geen echte Amerikaanse komedie zonder overdreven en ongeloofwaardige elementen. Deze kent de film dan ook zeker en dat weet je - als het goed is - al van tevoren. Als je hier niet van houdt dan zou je in mijn ogen ver uit de buurt van dergelijke films moeten blijven en dus ook van The Guilt Trip.

De acteurs zijn leuk en komen overtuigend over. Ze zetten een moeder-kind relatie neer, die menigeen zal herkennen: moeder bemoeit zich uit liefde een beetje té veel met het leven van zoonlief en zoonlief wordt af en toe moe van deze bemoeizucht (ondanks dat hij diep vanbinnen weet dat ze het allemaal uit liefde doet). Moeders zou haar zoon iets meer ruimte moeten geven en zoonlief zou zijn moeder iets meer blijk van waardering en van liefde moeten geven. Ik herken hier in ieder geval wel elementen van mijn eigen relatie met mijn moeder in terug. Ik denk ook weleens: ‘Nu even niet’ of ‘Ja, mam, nu weet ik het wel’. De film belicht het ‘onbegrip’ van beide kanten en laat je nadenken over ieders intenties.

Voor een film over een roadtrip zie je vrij weinig van de omgeving. En dat vind ik jammer, want ik had gehoopt veel herkenbare dingen terug te zien, zodat ik weer eventjes kon dagdromen en terugdenken aan mijn heerlijke vakanties in de U.S.A. Dat had van mij dan ook wel wat meer gemogen.

Al met al is The Guilt Trip een leuke film. Verwacht een echte Amerikaanse feelgood movie. Dat is namelijk exact wat je krijgt. Heerlijk voor een relaxdagje op de bank - met vriendlief, want die kan deze film ook wel waarderen.

Zou jij een roadtrip met je moeder willen maken?

The Guilt Trip

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer uitvinder Andy Brewster (Seth Rogen) een road trip dwars door Amerika heeft gepland om zijn nieuwste schoonmaakproduct te verkopen, voelt hij zich verplicht zijn moeder Joyce (Barbra Streisand) mee te vragen in de hoop haar op het eind van de trip aan haar jeugdliefde te koppelen. Joyce en Andy ontdekken tijdens hun reis van bijna 5.000 km vol avontuur en bizarre gebeurtenissen dat ze ondanks hun meningsverschillen meer met elkaar gemeen hebben dan ze zich ooit hebben gerealiseerd.

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer van The Guilt Trip:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

 • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

 • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

 • 10 redenen waarom Michael B. Jordan een lekker ding is

 • YA vervolg delen in 2023

Gerelateerde artikelen

 • De 10 leukste winterfilms

 • Moederdag boeken top 6

 • You Again

 • Mooie Movie Mannen part I

 • 5x Powervrouwen films voor een 'anti-Valentijn'

Zoek in artikelen