Battle of the Year (BIOS)

Dat vrouwen een gevoel voor drama hebben is algemeen bekend. In deze film weten de mannen het gevoel voor drama echter tot een ongekend niveau te tillen. Of wij hier nou zo blij mee moeten zijn is de vraag…

Oud-basketbaltrainer  Blak (Josh Holloway) is door een ongeluk zijn vrouw en kind kwijtgeraakt. Door deze ingrijpende gebeurtenis is hij aan de drank geraakt. Hip Hop magnaat Dante (Laz Alonso) is sponsor van het Amerikaanse B-boy team dat meedoet aan de grote danswedstrijd ‘The Battle of the Year’. De laatste paar jaar heeft het Amerikaanse team echter jammerlijk gefaald dus schakelt Dante zijn jeugdvriend Blake in om zijn team te trainen. Blake heeft echter een eigen manier van aanpakken waar Dante een beetje van schrikt. Uiteindelijk houdt Blake audities, selecteert een groep mannen en begint een soort bootcamp ter voorbereiding op ‘The Battle of the Year’.

Klinkt een beetje als een cliché verhaal hè? Als dat je verwachtingen zijn, word je niet teleurgesteld. De melodramatische scènes vliegen je om de oren en van een beetje over de top acteerwerk zijn de makers en acteurs van Battle of the Year ook niet vies. Deze film heeft ook zeker geen tekort aan product placement. Kortom alle ingrediënten voor een dertien in een dozijn dansfilm.

Ik ben niet zo thuis in de Hip Hop scene en dacht persoonlijk dat B-boys en B-girls al een respectabele tijd niet meer ‘cool’ waren. Daarbij heb ik een aantal malen stiekem (en vooral stilletjes) moeten lachen om teksten als ‘snel, doe een luchtaanval!’. Deze vond ik persoonlijk meer in kindercartoons passen, maar ach, wat weet ik er - als leek - van…

Voor een goede film met een sterke verhaallijn moet je niet naar Battle of the Year, maar er zijn uiteraard ook positieve aspecten. Zo zijn een aantal van de mannen (en zeker hun afgetrainde lichamen) een absolute lust voor het oog. Ook zijn de dansscènes erg indrukwekkend, want eerlijk is eerlijk; dansen kunnen deze B-boys wel.

An sich is dit geen goede film. Visueel gezien is het echter wel een indrukwekkende film. Ik denk dat het bij Battle of the Year belangrijk is dat je binnen de doelgroep - dansliefhebbers - valt. Als Hip Hop jouw ‘ding’ is, dan is dit een geschikte film voor jou. Val je buiten deze groep dan raad ik je aan niet aan deze film te beginnen (alhoewel je dit als pubermeisje misschien nog wel weet te waarderen).

Ons oordeel: 


Kan jij een dansfilm wel waarderen?

Nieuwste artikelen

  • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

  • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

  • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

  • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

  • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

  • 10 x series om samen met je vriend te kijken

  • De feiten over daten in de bioscoop!

  • Adembenemende bioscopen waar elke filmfan moet zijn geweest

  • Deze personages werden uit de serie geschreven na het slechte gedrag van de acteur

  • Biostip: The Hunger Games: Catching Fire {afgelopen}

Zoek in artikelen