• onze waardering

Smoorverliefd (DVD) RECENSIE

Als een wervelwind wordt aan het begin van de film iedereen aan je voorgesteld en dat is hard nodig. De familiebanden zijn ingewikkeld en iedereen woont samen in één huis! Gelukkig loodst de fijne vertelstem van personage Eva je hier doorheen. Ze vertelt je over haar moeder Judith, een hele lieve maar chaotische vrouw met een goed hart. Haar keuze qua mannen laat te wensen over, en het is dan ook vaak uithuilen geblazen. Eva stelt je ook voor aan haar halfzus Anna en haar vriendje. Anna werkt voor haar vader en is druk bezig om zich aan hem te bewijzen. Tevergeefs. En dan is er nog Eva’s tante Barbara, de zus van Judith, met haar vriend Mathias. Zij kampen met vruchtbaarheidsproblemen. Te midden van dit alles probeert Eva haar schoolwerk te doen en de knapste jongen van de school te veroveren.

Judith heeft affaires met de ene na de andere foute man. Ze lijkt niet in te zien dat de ware letterlijk en figuurlijk voor haar staat. De rol is goed neergezet door Susan Visser. Dat kan ook bijna niet anders, ervaring genoeg: Judith doet namelijk heel erg denken aan Susans personage uit Gooische Vrouwen. Soms ligt haar chaotische aard er wel héél dicht bovenop. Dat is uitvergroot om het komischer te maken, maar doet af en toe wel wat kinderachtig aan en dat irriteert.

Een andere verhaallijn volgt Barbara en Mathias. De vruchtbaarheidsproblemen doen hun relatie geen goed. Barbara vlucht in de armen van collega Jim en ziet dit voor ware liefde aan: ze dumpt Mathias. Als Anna hem probeert te troosten door hem een middagje af te leiden, biecht ze op dat ze vroeger verliefd was op hem. Daardoor zien de twee elkaar met andere ogen, maar hoe vindt Barbara dat? Dit alles wordt nog lastiger als blijkt dat Barbara tóch in verwachting is. Niet van Jim, maar van Mathias…

Anna heeft ondertussen de stap gezet om haar werk niet meer door haar vader te laten afwijzen, en haar eigen pad te kiezen. En Eva? Haar liefdesleven gaat met ups en downs, maar de eindscène maakt alles goed. Ook de scène daarvoor is trouwens zeker de moeite waard: het onvermijdelijke maar nog altijd superromantische rennen-op-het-vliegveld-momentje als Judith eindelijk inziet welke man ze echt in haar hart heeft gesloten. Maar hoe denkt hij daar zelf over?

Vooral het acteerwerk van Johnny de Mol als Mathias, en Beatrice Hillen als Eva, vond ik opvallend goed. Johnny is ontroerend en erg geloofwaardig. De kracht is dat hij authentiek overkomt, het geeft de indruk dat hij zelf ook zo zou reageren als in de film. Beatrice houdt zich goed staande tussen de meer ervaren actrices en haar personage is als een nuchter, kalm baken in alle toestanden die haar omringen. Een vergelijking met Alles is Liefde vind ik niet terecht, dat is een stapje te ver. Maar een fijne film met onvervalst feelgood-einde is het zeker!

Heb jij Smoorverliefd al gezien?

Smoorverliefd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Deze heerlijke romantische feelgoodfilm draait om de romantische verwik-kelingen in de turbulente levens van vier vrouwen in Den Haag. Puberdochter Eva, haar chaotische moeder Judith, haar brave tante Barbara en ambitieuze grote zus Anna maken er onder één Haags dak samen gezellig een potje van. Ze zijn mooi, moedig en verstandig, maar soms weten ze het ook even niet meer in een wereld vol prille verliefdheid, serial dating, ongebluste lust, affaires, kinderwensen en onverwoestbare oude liefdes.

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer van Smoorverliefd:

Nieuwste artikelen

 • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

 • De grote race - Ruby Coene 

 • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

 • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

 • Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • Pikante films op Netflix

 • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen