• onze waardering

Now You See Me (DVD) RECENSIE

Vier illusionisten in Las Vegas worden door een - voor hun en ons nog - onbekende persoon samengebracht. Een laar later geven ze gezamenlijk de meest bijzondere show ooit. Ze laten een man uit het publiek zijn eigen bank in Parijs beroven, in slechts enkele seconden. Als hij terug ‘geteleporteerd’ wordt dwarrelen er miljoenen euro’s over het uitzinnige publiek. Op dat moment wordt er in Parijs ontdekt dat de bank daadwerkelijk beroofd is. Het was dus geen truc, of toch…? De vier illusionisten staan in één klap op de kaart, zowel bij hun publiek als bij de politie. De FBI opent met Interpol een jacht op de vier. Dit was echter niet hun laatste briljante roof…

De cast van deze originele misdaadthriller bestaat uit onder andere: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Michael Caine, Isla Fischer, Mark Ruffalo en Morgan Freeman. Over deze samenstelling wat mij betreft geen klachten. Niet alleen de trucs van de illusionisten, maar ook het acteerwerk kwam geloofwaardig op mij over.

Daarnaast is de hele film natuurlijk een prachtig spektakel aan trucs en illusies. Showstad Las Vegas vormt het perfecte decor voor deze film. Wat ik erg leuk vond was dat je met je verstand ten eerste weet dat illusies eigenlijk trucjes zijn en ten tweede dat je met film kan manipuleren, maar dat ik toch keer op keer dacht 'wow, hoe doen ze dat?!'', wel het idee had dat het ‘echt’ was, maar ik de truc er niet achter zag. Later in de film wordt dit overigens wel uitgelegd. Of de trucs in het echt uitgevoerd kunnen worden weet ik niet, maar dat doet er ook niet toe.

Naast al deze geweldige showelementen zie je het verhaal ook door de ogen van Interpol en de FBI. De spannende klopjacht wordt geopend en als kijker kan je niet echt partij kiezen. De hele film door had ik gespannen mijn aandacht erbij. Tot slot neemt het verhaal een andere wending. Ik had een beetje een vermoeden wat het plot zou zijn, maar toch kon ik de losse eindjes niet aan elkaar knopen. Na het zien van het plot werd alles opeens duidelijk.

Now You See Me vond ik een gewéldige film. Leuk, spannend, goed bedacht en mooi gemaakt. Ik was daadwerkelijk geen seconde afgeleid tijdens het kijken van deze film. Een ontzettende aanrader voor liefhebbers van een spannend verhaal met een tikje magie. Als de trailer je aanspreekt dan kan ik je garanderen dat de rest van de film je nog meer zal doen verbazen. 

Ben jij al nieuwsgierig geworden naar deze film?

Now You See Me

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (11 stemmen)
 • Omschrijving:

  Now You See Me is een originele misdaadthriller over vier illusionisten in Las Vegas die een enorme stunt uithalen. In het bijzijn van publiek beroven ze virtueel een bank in Parijs. Het geld daalt neer over de hoofden van de toeschouwers. Dat klinkt als een mooie truc. Wanneer de volgende dag blijkt dat de desbetreffende bank daadwerkelijk beroofd is, krijgt het viertal in één klap enorme bekendheid met hun briljante, onverklaarbare roof. De sterrencast bestaat uit onder anderen uit Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Michael Caine, Isla Fischer, Mark Ruffalo en Morgan Freeman.

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer van Now You See Me:
   

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Pikante films op Netflix

 • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

 • 9 super spannende crime series

 • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

Zoek in artikelen