• onze waardering

Recensie: Delivery Man (DVD) RECENSIE

David Wozniak, gespeeld door Vince Vaughn, is een loser: zijn schulden zijn opgelopen tot 100.000 dollar en zijn vriendin vergeet hij soms wekenlang terug te bellen. Als hij midden in de nacht opeens weer voor haar neus staat, vertelt Emma (Coby Smulders: Robyn uit How I met your Mother) hem dat ze zwanger is. Zijn reactie is weinig enthousiast en Emma keert David dan ook de rug toe. Om zijn chaotische leven compleet te maken krijgt David bezoek van de advocaat van een kliniek waar hij jaren geleden anoniem sperma doneerde. Door een samenloop van omstandigheden zijn er dankzij zijn vele, vele donaties, 533 kinderen ter wereld gekomen. Een deel van hen, 142 jonge volwassenen, spannen nu een rechtszaak aan om hun biologische vader alsnog te leren kennen. Ze weten niets van hem, want David doneerde onder een schuilnaam: Starbuck. David ontvangt een envelop met hun gegevens en besluit hen allemaal op te zoeken zonder kenbaar te maken wie hij is. Gaandeweg wordt hem duidelijk dat ze met teveel zijn om een echte vader voor hen te zijn, maar hij probeert wel hun beschermengel te zijn en ze gevraagd en ongevraagd met van alles en nog wat te helpen!

Het is Vince Vaughn, die ik in meerdere films een goede acteur vind, gelukt om met dit behoorlijk bizarre gegeven toch een geloofwaardig en zelfs ontroerend verhaal neer te zetten. Hoewel deze film in de categorie Komedie is ingedeeld vind je hier geen flauwe makkelijke grappen. Dit is een film over een man die in een ongelooflijke situatie zijn best probeert te doen om er wat van te maken, en om alle 142 kinderen op hun eigen manier verder te helpen in het leven. Invallen als barista bijvoorbeeld, zodat een van zijn zoons naar een belangrijke auditie kan gaan. Het bezoeken van een zwaar gehandicapte andere zoon. Het controleren of een van zijn dochters wel braaf aan het werk gaat, omdat hij anders bang is dat ze terugvalt in drugsgebruik. En zo zijn er nog vele voorbeelden. De kinderen organiseren bijeenkomsten en zelfs weekendjes weg samen, en David is hier anoniem bij zodat hij hen steeds beter leert kennen. Het is mooi dat ze steun aan elkaar hebben als broers en zussen. Maar als de rechtszaak steeds dichterbij komt, nadert ook de vraag waar David voor kiest: anonimiteit, of zijn identiteit toegeven met alle gevolgen van dien? En welke invloed heeft dat op zijn kansen om het goed te maken met Emma?

Ik bestempel Delivery Man beslist als aanrader, ik heb me geen moment verveeld!

Wat vond jij van deze film?

Delivery Man

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  David Wozniak (Vaughn) is iemand die weinig verantwoordelijkheden kent en worstelt met een doel in het leven. Wanneer zijn vriendin Emma (Cobie Smulders) aankondigt zwanger te zijn, krijgt hij de schrik van zijn leven. Alsof dat nog niet genoeg is, blijkt hij aangeklaagd te worden door een deel van zijn 533 kinderen die hij heeft verwekt als spermadonor. Zijn kinderen willen de ware identiteit van hun spermavader weten. Met behulp van zijn beste vriend Brett (Chris Pratt) bedenkt hij een plan om dit te voorkomen. Maar wanneer David meer over zijn kinderen te weten komt, begint hij te twijfelen en gaat hij de uitdaging aan om een goede vader te worden voor zijn nageslacht.

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer van Delivery Man:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Zij die achterbleef – Jean Kwok

 • Professor Prank - Jozua Douglas

 • De scheepsdochter - Anne Jacobs

 • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

 • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

 • OMG ik ben zwanger!

 • What to Expect When You’re Expecting (DVD)

 • Recensie: Keerzijde

 • Zomernacht

 • Smiley

Zoek in artikelen