Recensie: The Love Punch (BIOS)

In The Love Punch draait het om het gescheiden koppel Richard (Pierce Brosnan) en Kate (Emma Thompson). Richard is hoofd van een financieel bedrijf en staat op het punt om met pensioen te gaan, als blijkt dat de lui die het bedrijf overnemen de boel compleet leeg gerausd hebben. Ook de pensioen- en spaarfondsen van Richard, zijn werknemers en die van zijn ex-vrouw Kate zijn weg. Dit is de aanleiding voor een hilarische roadtrip door Frankrijk, in een gele en rode citroën C1! Samen met hun buren en goede vrienden Penelope (Celia Imrie) en Jerry (Timothy Spall) ontvoeren ze een stelletje Texanen, breken in op een bruiloft en stelen ze de duurste diamand ter wereld.

Bedenk hierbij de mooie uitzichten van Zuid-Frankijk, de chemie tussen Thompson en Brosnan, een aantal wilde verkleedpartijen en de avonturen van fanatiek golfer Jerry. Hij blijkt allerlei contacten in Frankrijk te hebben die nu goed van pas komen. Ook is hij geopereerd aan een granaatscherf, toen hij in het vreemdelingenlegioen zat, waarbij de schaar in zijn lichaam is achtergebleven. Penelope wil dolgraag dat Kate en Richard weer bij elkaar komen en dat zorgt nog wel eens voor ongemakkelijke situaties, maar het is een feelgood movie dus het heeft een heerlijk einde.

Kijk, realistisch is anders. Natuurlijk kan je niet zo maar een diamand van 10 miljoen stelen. En mensen bedwelmen en ontvoeren is ook niet helemaal de manier om je kwijtgeraakte pensioen terug te krijgen, maar het zorgt wel voor een vermakelijke film om te kijken op een regenachtige zomerdag. Ook zit er nog een kleine wijze les in het dunne verhaallijntje, want op een gegeven moment zegt Kate over haar eigen mislukte huwelijk: “Van iemand houden is makkelijk, maar je moet diegene ook echt aardig vinden”. Hier kunnen we het mee doen.

Ps: Misschien mag ik het niet zeggen, maar ik vind Pierce Brosnan toch stiekem nog steeds wel leuk ook al is hij niet helemaal mijn leeftijd.

Ons oordeel: 


Bekijk hier de trailer van The Love Punch:


Wat vond jij van deze film?

Nieuwste artikelen

  • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

  • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

  • Uncharted trailer met Tom Holland en Mark Wahlberg is uit

  • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

Gerelateerde artikelen

  • 10 romantische films op Netflix

  • Beste romantische komedies Netflix 2019

  • 17 romantische series die je wil zien

  • The kissing Booth 2 komt eraan

  • LOL: Laughing Out Loud

Zoek in artikelen