• onze waardering

Recensie: Boy 7 RECENSIE

Sam wordt midden in een overvolle metro wakker. Hij heeft geen idee wie hij is, hoe hij daar terecht is gekomen en waar hij is geweest. Gelukkig is hij niet de enige met dit probleem. Lara heeft ook last van geheugenverlies en is net als hij in de metro beland. Samen gaan ze op onderzoek uit. In de hoop er snel achter te komen wie ze zijn en wat er gebeurd is. Wanneer Sam in een eettentje zijn dagboek in handen krijgt gedrukt door een serveerster, komen de herinneringen langzaam bovendrijven. Sam heeft de belevenissen van de afgelopen tijd allemaal opgeschreven. Zo komen ze erachter dat ze allebei tijd hebben doorgebracht in een heropvoedingsinstituut. Naarmate Sam verder leest, komen er steeds meer bizarre gebeurtenissen naar voren. En al snel blijkt dat het instituut waarin ze opgesloten zaten, hele andere plannen met ze had dan enkel heropvoeden. Lukt het Sam en Lara te ontsnappen aan het gruwelijke lot dat hen te wachten staat?
 
Boy7 is gebaseerd op het gelijknamige YA-boek van Mirjam Mous, dat enkele jaren geleden is verschenen. Het boek heb ik destijds gelezen. Hoewel ik me de details niet meer helemaal kan herinneren, weet ik wel dat ik het erg goed vond. Ik was dan ook benieuwd of de verfilming het boek kon evenaren. En dat is zeker gelukt.
 
De verfilming van Boy7 is niet geheel gelijk aan het boek. Zo is bijvoorbeeld de setting anders. Sam wordt in het boek wakker in een grasvlakte terwijl het in de film een overvolle metro betreft. Dat neemt niet weg dat de film even spannend is als het boek. Vanaf de eerste minuut word je meteen in volle vaart meegesleurd in het verhaal en het laat je tot de laatste minuut niet meer los. Ondanks de goede opbouw, mede veroorzaakt door de wisselwerking tussen het heden en het verleden, miste ik uiteindelijk toch een ‘knalmoment’.
 
Hoewel het een sci-fi film betreft, is het verhaal erg geloofwaardig. De geloofwaardigheid wordt mede veroorzaakt door het noemenswaardige acteertalent van de jonge acteurs Matthijs van de Sande (Sam) en Ella June Henrard (Lara), die ontzettend aan elkaar gewaagd zijn. Zij vormen dan ook een mooi duo.
 
Tijdens de film kun je goed merken dat de focus voornamelijk op het verhaal van Sam en Lara ligt. Hierdoor blijven andere personages ietwat aan de oppervlakte en komt het idee van een corrupte maatschappij niet geheel uit de verf. Hoewel de kijker eigenlijk genoeg heeft aan het verhaal van Sam en Lara, is voornamelijk het laatste jammer. Er bleven toch enkele vragen onbeantwoord.
 
De sfeer van de film is goed uitgewerkt. Dit levert dan ook een paar prachtige beelden op. Op de juiste momenten hoor je de juiste muziek. Daarbij is er een mooie afwisseling tussen actie aan de ene kant, en momenten van rust aan de andere kant.
 
Op de cover van de dvd staat de opmerking “Het Nederlandse antwoord op The Hunger Games”. Nu wil ik niet beweren dat de verfilming van Boy7 net zo goed is als The Hunger Games, maar voor Nederlandse begrippen komt hij toch aardig in de buurt. Het verhaal past goed bij de gedigitaliseerde wereld waarin we leven en de film is dan ook echt een aanrader!

Boy 7

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Aan de hand van Sam's notitieboek komen ze langzaam achter de waarheid. Samen zaten ze opgesloten in een heropvoedingsinstituut waar jongeren met een speciale gave in het geheim worden getraind tot soldaten voor de Nationale Veiligheid. Ontsnappen is onmogelijk. Wanneer er steeds meer studenten op mysterieuze wijze verdwijnen, gaat Sam met zijn kamergenoot Louis op onderzoek uit. Ze ontdekken dat de studenten die tot ‘master’ worden gepromoveerd in werkelijkheid gechipt worden en zo geheel onder controle komen van de gewelddadige coach Blondie. Sam is toch ontsnapt en wordt nu achterna gezeten door Blondie én de rest van het land. Hij is namelijk de hoofdverdachte van de moord op de premier! Hoe heeft hij kunnen ontsnappen? Wat is er gebeurd in het instituut? Zal het Sam lukken om uit handen te blijven van Blondie, zijn onschuld te bewijzen en het duivelse instituut te vernietigen? Hij zet alles op het spel in deze bloedstollende sci-fi actie-thiller, waar niets is wat het lijkt...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Budget vegan - Sam Dixon

 • Het geeuwvirus - Dries Deschepper

 • Deze films en series verschijnen in oktober 2023 op Netflix

 • De huurster en het poppenhuis - Else Boer

 • Liefdadigheid - Donna Leon

Gerelateerde artikelen

 • De laatste aflevering van The 100 seizoen 7 verklaart een groot mysterie

 • Vlammen

 • Biostip: The Hunger Games: Catching Fire

 • Spotgaai

 • Winnen!!! DVD The Hunger Games!

Zoek in artikelen