• onze waardering

Recensie: Tinkerbell en de legende van het Nooitgedachtbeest RECENSIE

Disney is al sinds jaar en dag de leverancier van goede, lieve en schattige tekenfilms. Disney heeft er eigenhandig voor gezorgd dat tekenfilms allang niet meer alleen voor kinderen zijn. Inmiddels staat Disney garant voor plezier voor jong en oud. Het excuus ‘ik kijk mee voor mijn kind’ hoef je niet meer te gebruiken.

Wij kijken thuis ook graag naar Disney’s, of mijn dochter nou wel of niet in de buurt is. Dus nu ik opnieuw een kans krijg mee te gaan naar de Elfenvallei om avonturen te beleven met Tinkerbell en haar vriendinnen, grijp ik die met beide handen aan.

Dierenelfje schiet te hulp!


We duiken in de oeroude mythe van een fabelachtig wezen. Faun, een goede vriendin van TinkerBell, wordt nieuwsgierig als ze het beest in de verte hoort brullen. Als dierenelfje is ze niet bang om de regels te overtreden om een dier in nood te helpen. Maar dit gigantische en merkwaardige beest met zijn gloeiende groene ogen is niet echt welkom in de Elfenvallei.
De verkenners elfjes zijn vastbesloten om het mysterieuze wezen te vangen voordat de Elfenvallei eraan gaat. Maar Faun ziet dat de brompot een goed hart heeft. Nu moet ze alleen Tink en de meiden er nog van overtuigen dat ze alles op alles moeten zetten om het Nooitgedachtbeest te redden voordat het te laat is.


In het Engels beter te behappen


Ik moet eerlijk zeggen: de Nederlandse stem van Tinkerbell vind ik ronduit irritant. Te hoog, te kinderlijk – alsof het niet serieus genomen werd. Dat maakte dat ik in eerste instantie met gekromde tenen zat te kijken. Ik kreeg toen de fantastische tip om de film in het Engels te kijken. Zonder schaamte heb ik de ondertiteling aangezet en liet ik de Engelse stemmen spreken. Mijn dochter is bijna anderhalf: het gaat haar om de muziek en de kleurtjes. En wat bleek: de Engelse Tinkerbell klinkt een stuk aantrekkelijker en is veel beter te behappen.

Maar dat is dan ook het enige wat irriteert aan deze film. Voor de rest is het verhaal weer spannend, zijn Tink en haar vriendinnen stoerder dan ooit en heeft ook het Nooitgedachtbeest een onverwacht hoog knuffelgehalte. Prima kijkmateriaal, ook zonder dochter.

Tinkerbell En De Legende Van Het Nooitgedachtbeest

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Disney Toon Studios keert terug naar de Elfenvallei met het hartverwarmende avontuur 'De Legende van het Nooitgedachtbeest’. We duiken in de oeroude mythe van een fabelachtig wezen. Faun, een goede vriendin van TinkerBell, wordt nieuwsgierig als ze het beest in de verte hoort brullen. Als dierenelfje is ze niet bang om de regels te overtreden om een dier in nood te helpen. Maar dit gigantische en merkwaardige beest met zijn gloeiende groene ogen is niet echt welkom in de Elfenvallei. De verkenners-elfjes zijn vastbesloten om het mysterieuze wezen te vangen voordat de Elfenvallei eraan gaat. Maar Faun ziet dat de brompot een goed hart heeft. Nu moet ze alleen Tink en de meiden er nog van overtuigen dat ze alles op alles moeten zetten om het Nooitgedachtbeest te redden voordat het te laat is.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

   

   

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Netflix hits en de bijbehorende boeken

 • De slechtste romantische relaties die ontstonden in tv-series

 • 10x dezelfde kostuums die in verschillende films zijn gebruikt

 • Top 10 Nederlandse romcoms

 • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

Gerelateerde artikelen

 • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

 • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

 • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

 • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

 • 8 plot holes in Disney films

Zoek in artikelen