• onze waardering

Recensie: Amy RECENSIE

Amy is een Britse biografische documentaire over de overleden zangeres Amy Winehouse. Ze overleed 23 juli 2011 op 27-jarige leeftijd aan een alcoholvergiftiging. De documentaire geeft je een kijkje in het leven van de Britse zangeres. Je ziet nooit eerder vertoonde beelden van Amy voordat ze beroemd werd en toen ze net bekend was. Een vrolijke meid die een jazz/soulzangeres wilt worden en liever niet bekend wilt worden. ''Als ik beroemd zou zijn, dan was ik waarschijnlijk gek geworden,'' zegt ze in het begin van de film. In de loop van de documentaire zie je wat de bekendheid met haar doet, hoe ze langzaam afglijdt en verslaafd raakt aan alcohol en drugs. Ze kon het succes simpelweg niet meer aan.
 
Amy vond ik een heel heftige en confronterende documentaire. Toen ik terug kwam uit de bioscoop heb ik er echt nog een paar dagen mee in mijn hoofd gezeten. Het verhaal zit goed in elkaar. Elke keer komt er een spreker aan bod, dit is een familielid, vriend, collega of kennis. Daarnaast zie je nooit eerder vertoonde beelden van filmpjes die ze hebben gemaakt. Je ziet hier een vrolijk, maar ook erg onzeker meisje. 
 
Als je de film ziet krijg je het gevoel alsof je Amy ''echt leert kennen''. Tijdens de film dacht ik steeds ''had ik je maar kunnen helpen'' en ''had je maar andere mensen om je heen gehad''. Als je zulke gedachtes hebt tijdens een film, dan is de film gewoon heel erg goed gemaakt. De meeste mensen zullen haar waarschijnlijk alleen kennen als ''die zangeres die aan de drugs zat en dronken op al haar concerten verscheen''. De documentaire laat zien dat ze meer was dan dat en hoe het komt dat ze zo diep is gezonken. Na deze film begin ik Amy Winehouse of bijvoorbeeld de breakdown van Britney Spears in 2007 steeds meer te begrijpen. 
 
Dit is geen gezellige familiefilm, maar wel een echte aanrader. Het laat je ogen eens flink openen hoe hard en koud het leven is van een beroemd persoon. 
 
Bekijk hier de trailer:

 

Amy

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De film AMY vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief. Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort zij tot één van de grootste icon en van deze eeuw. Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. Ze gebruikte haar muzikale gave om haar
  persoonlijke problemen te uiten. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards. Haar wereldwijde succes had echter ook een keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock ‘n roll levensstijl zijn tol begon te eisen . Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

 • Ontluiken - Nora Roberts

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Pikante films op Netflix

 • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen