• onze waardering

Recensie: The Crimson Field #1 RECENSIE

The Crimson Field is een indrukwekkende serie van de BBC over het reilen en zeilen in een noodhospitaal in Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zes afleveringen lang volg je het leven van de verpleegkundigen, artsen en vrijwilligers die de gewonde soldaten verzorgen in de daarvoor opgezette tenten. Ze bevinden zich vlakbij het front en krijgen daardoor van alles te zien. Van zwaargewonde soldaten tot getraumatiseerde soldaten die rechtstreeks uit de loopgraven komen. De serie begint met de komst van de drie vrijwilligsters Kitty, Flora en Rosalie. Samen met hen kom je terecht in de harde werkelijkheid van de Eerste Wereldoorlog.
 
The Crimson Field is een bijzonder mooie serie die je vooral raakt met zijn sterke personages. Er moet een geweldig team achter deze serie zitten om het tragische van de oorlog met de persoonlijke verhaallijnen van de personages zo mooi te combineren, zonder dat het een te geromantiseerd beeld geeft. Je leert veel personages, in slechts zes afleveringen, heel goed kennen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Van familieproblemen tot een liefdesrelatie met de vijand. Maar de zorg voor de patiënten staat natuurlijk voorop. Niet alleen zwaargewonde soldaten komen met honderden tegelijk bij het noodhospitaal aan, er zijn ook zwaar getraumatiseerde mannen die de realiteit met zich meenemen en de verpleegkundigen en artsen hun eigen problemen doen vergeten.  
 
Door de cliffhanger aan het einde van de laatste aflevering ging ik opzoeken wanneer seizoen 2 gaat beginnen. En toen vond ik het slechte nieuws: die komt er niet! De serie is gecanceld door de BBC. Er is echter nog hoop dat de serie door een ander netwerk wordt opgepakt en misschien toch een vervolg gaat krijgen. De serie heeft een gevolg aan trouwe fans ontwikkeld dat allerlei acties organiseert op social media om de serie terug te krijgen.
 
Maar ondanks dit nieuws raad ik je zeker aan om The Crimson Field te kijken. Het is een prachtige serie met sterke verhaallijnen en personages en prachtige muziek. En met een beetje romantische verbeelding kan je de cliffhanger zelf omzetten in een tragisch, maar bijzonder einde.  

Crimson Field - Seizoen 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Deze indrukwekkende Britse dramaserie volgt het wel en wee van een team van artsen, verpleegkundigen en vrouwelijke vrijwilligers tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het drukke noodhospitaal in Noord-Frankrijk waar zij werken is in feite een tent, niet ver van de frontlinie. Dag in dag uit zetten de mannen en vrouwen hier alles op alles om zoveel mogelijk gewonden op te lappen, zodat de oorlogsmachine kan doordraaien. Daarbij komt ook veel geestelijk leed om de hoek kijken; de gewonden zijn vaak zwaar getraumatiseerd door wat ze in de loopgraven hebben meegemaakt. Het verhaal begint als Kitty Trevelian besluit de narigheid uit haar verleden achter te laten en zich met twee andere jonge vrouwen, Flora Marshall en Rosalie Berwick, aan te melden als vrijwilliger. Wanneer de drie aan land gaan in Boulogne, belanden ze direct in de harde werkelijkheid van de oorlog.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

   

   

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen