• onze waardering

Recensie: De Reünie RECENSIE

Na een korte burn-out keert de 35-jarige Sabine Kroese, gespeeld door Thekla Reuten, terug op haar werk. Op haar eerste werkdag komt ze een oude bekende tegen, de knappe Olaf van Oirschot (Daan Schuurmans) , een man die ze kent uit haar schooltijd. De ontmoeting met Olaf zorgt ervoor dat Sabine zich een traumatische gebeurtenis uit haar verleden weer begint te herinneren. Haar verdwenen hartsvriendin Isabelle speelt hierin een grote rol. Sabine begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichter bij het ware, angstaanjagende verhaal van Isabels verdwijning. Weet Olaf hier misschien toch meer van dan zij dacht?

De Reünie is gebaseerd op de bestseller van schrijfster Simone van der Vlugt. Net als in het boek wordt er in de film veel geschakeld tussen gebeurtenissen in het heden en het verleden. Gelukkig is dit geen storend element en is de film vanaf het begin van het verhaal goed te volgen. Met name de scenes uit het verleden laten veel indruk achter. Regisseur Menno Meyjes verdient absoluut pluspunten voor het realistische tijdsbeeld dat hij weet neer te zetten. Als kijker krijg je een goede indruk in het leven van de nog jonge Sabine Kroese. Langzamerhand kom je erachter dat haar leven toch niet zo perfect is als het in eerste instantie lijkt. Het leven van de jonge, iets wat arrogante Olaf van Oirschot is niet echt uitgesproken. Dit ligt overigens niet aan de acteerprestaties van Daan Schuurmans, die zijn rol perfect vertolkt. Ook de jonge acteurs en actrices, waaronder Daantje Idelenburg en Marie-Mae van Zuilen, zitten perfect in hun rol.

Helaas blijft de spanning in De Reünie wel een beetje oppervlakkig. De spannendste momenten zorgen voor een kat-en-muisspel tussen Reuten en Schuurmans. Dit zorgt ervoor dat je al snel aanvoelt welke personages de aandacht waard zijn en welke er simpelweg een bijrolletje hebben. Door het snelle complot wordt de verhaallijn in de laatste 30 minuten van de film wel een beetje afgeraffeld en komt de ontknoping iets te vroeg voor de aftiteling. Dat is jammer, want mede hierdoor gaat er een hoop spanning verloren. Ondanks deze kleine minpunten is het toch een van de weinige Nederlandse thrillers die de moeite waard zijn om te kijken. Ook voor mensen die het boek al hebben gelezen.

De Reünie

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na een burn-out keert de 35-jarige Sabine Kroese terug op haar werk. Al bij aanvang blijkt dat ze daar niet langer op haar plaats is. Ze heeft er geen vrienden meer en haar chef behandelt haar allesbehalve correct. Er is echter één lichtpuntje: de ontmoeting met de knappe Olaf van Oirschot; een man die ze zich herinnert van haar tienerjaren. Ze zaten samen op school en hij was één van de vrienden van Sabines broer Robin. Sneller dan ze zelf wil toegeven, begint ze iets voor hem te voelen. Gevoelens waar hij gretig op ingaat. Sabine probeert haar leven weer op te pakken, maar een aankondiging van een middelbare schoolreünie zet haar leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar hartsvriendin Isabelle. Sabine voelt zich enorm schuldig. Misschien zou Isabelle nooit verdwenen zijn als Sabine met haar mee naar huis was gefietst die bewuste dag... Nu, twintig jaar later, is er nog steeds dat knagende schuldgevoel en komen er steeds meer flarden van herinneringen aan die tijd terug. Ze begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichter bij het ware, angstaanjagende verhaal van Isabels verdwijning.


  Van regisseur Menno Meyjes met o.a.: Thekla Reuten, Daan Schuurmans, Daantje Idelenburg, Marie-Mae van Zuilen, Myron Wouts en Tobias Kersloot

Meer info
 • Extra Informatie:

   

  https://www.youtube.com/watch?v=8FbU6wdkMko

   

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • Bestseller van Marion Pauw wordt verfilmd!

 • Naar de bios: Playing for Keeps

 • Recensie: Zwarte Tulp

 • Recensie: Adios Amigos

 • Recensie: De ontsnapping (BIOS)

Zoek in artikelen