• onze waardering

Recensie: Wayward Pines RECENSIE

Ethan Burke raakt tijdens zijn werk voor de Secret Service in Seattle betrokken bij een auto-ongeluk en ontwaakt in een ziekenhuis in het eigenaardige stadje Wayward Pines. Al snel heeft Burke (gespeeld door Matt Dillon) in de gaten dat er iets niet helemaal pluis is in Wayward Pines en probeert hij uit te vinden wat dit is. Hierbij stuit hij op het lijk van een oude bekende en krijgt hij te maken met de corrupte sheriff Pope, wat voor hem reden genoeg is om het stadje te verlaten. Dit blijkt echter nog niet zo eenvoudig. Rondom het stadje staat een metershoge muur die beveiligd is met hoogspanning, en alle inwoners van Wayward Pines zijn voorzien van een chip zodat hun doen en laten continu gevolgd kan worden. Alsof dit allemaal al niet vreemd genoeg is, ontdekt Ethan dat zijn ex-partner van de Secret Service die vermist was ook in het stadje woont onder een andere naam. Wanneer niet veel later ook Ethans zoon Ben en vrouw Theresa (Shannyn Sossamon) in Wayward Pines arriveren, blijkt dat alles nog veel gecompliceerder ligt dan het lijkt...

Op het eerste gezicht lijkt Wayward Pines een doodgewone crimeserie, maar al snel neemt het verhaal een verrassende wending en dit is eigenlijk wat heel de miniserie typeert. Niets is wat het lijkt en steeds als je denkt dat je weet wat er aan de hand is, blijkt het toch net weer even anders te zijn. Zo lijkt het in eerste instantie alsof Ethan psychisch niet helemaal in orde is, daarna lijkt het alsof hij in een of ander experiment zit, maar een tijdje later kom je erachter dat Wayward Pines  een stad uit de verre toekomst is in een tijd waarin het voortbestaan van de mensheid wordt bedreigd door abbies (een soort vleesetende verwilderde mens). De hoofdpersonen in deze miniserie, maar ook jij zelf als kijker, worstelen met de absurditeit van Wayward Pines met zijn rare regels en wetten, het loslaten van een leven dat ooit was en het vinden van de waarheid.

Wayward Pines is een beetje een vreemde serie die je eigenlijk een inkijkje geeft in de psyche van de mens en je hier ook in meeneemt. Niet alleen de hoofdpersonen zijn verwart, als kijker zul je dit ook zijn. Aan de ene kant is het best een onrustig gevoel om steeds op het verkeerde been te worden gezet en geen duidelijkheid te hebben, aan de andere kant is dit ook de kracht van deze serie: je voelt je verbonden met de hoofdpersonen en wilt toch graag weten en zien wat er nu aan de hand is.

Het is een originele serie die je 'even moet laten zakken' maar die je daarna zeker nog lange tijd bij zal blijven!

Wayward pines

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  A Secret Service-agent gaat in naar Wayward Pines, Idaho, op zoek naar twee federale agenten die zijn verdwenen in de landelijke stad. Hij leert al snel dat hij misschien nooit uit Wayward Pines levend.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

 • Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: In het spoor van de eclips

 • De zwarte roos - Nora Roberts 

 • Recensie: Silber - het derde boek der dromen

Zoek in artikelen