• onze waardering

Recensie: Unfinished Business RECENSIE

Een film met Vince Vaughn die wordt neergezet als een hilarische comedy: helemaal in mijn straatje! Dacht ik. Helaas kwam ik met Unfinished Business van een koude kermis thuis. Op zich valt er van het verhaal best iets leuks te maken. Na de zoveelste aanvaring met zijn baas begint Vince Vaughn, die een kersverse ondernemer speelt, voor zichzelf en gaat de concurrentie aan met zijn voormalig werkgever. Hij hoopt dat meer collega’s zich bij hem aansluiten, maar de enige leden van zijn nieuwe team zijn een wat sneue oudere meneer en een weinig snuggere jongeman die beiden door louter toeval in dit beginnende bedrijf verzeild raken. Het opstarten verloopt zeer moeizaam, dus wanneer er zich een mooie zakelijke kans voordoet zetten de heren alles op alles om de deal te laten slagen. En dat gaat natuurlijk niet bepaald vanzelf…

Maar wat op de omslag van de dvd wordt omschreven als ‘krankzinnige obstakels’, valt eigenlijk erg mee op de schaal van krankzinnigheid. Natuurlijk zijn er tegenslagen, en sommige daarvan zijn een tikje vreemd, maar de mannen zoeken het ook wel een beetje zelf op allemaal. De gebeurtenissen in de film zijn weinig origineel en het verhaal mist vaart: bij vlagen is het zelfs ronduit saai te noemen. Vince Vaughn levert goed acteerwerk. Maar net zoals hij in de film de kar moet trekken in zijn team, moet hij qua acteerwerk de hele film dragen. En helaas heeft hij daarbij weinig goeds om mee te werken. Zoals gezegd mist er vaart, missen er originele gebeurtenissen, maar ook de bijrollen – de teamleden – waarvan de intentie komisch is, komen totaal niet uit de verf. Als grappen en grappig bedoelde personages niet grappig zijn, wordt het hier en daar pijnlijk, irritant, awkward en soms had ik zelfs last van plaatsvervangende schaamte. Ik heb geen enkele keer gelachen bij het kijken van Unfinished Business.

Tussen al het gedoe van het sluiten van zakendeals door, wordt in de film ook aandacht besteed aan het thema pesten. De kinderen van een van de drie zakenlieden kampen hiermee. Dit is een serieus onderwerp, en zo is het ook neergezet. Jammer dat het onvoldoende uitgewerkt is. Al met al is van een hilarische comedy echt geen sprake. Het is alsof de makers niet konden kiezen, en twijfelden tussen humor of het aankaarten van een serieus maatschappelijk probleem. Door die twijfel is het allebei niet goed gelukt. Er zijn films die dat wél op geslaagde wijze gecombineerd hebben, maar deze film hoort niet in dat rijtje thuis. En toch: ondanks deze misser kijk ik wel weer uit naar de volgende film met Vince Vaughn!

Unfinished business

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In deze hilarische comedy speelt Vince Vaughn een hardwerkende ondernemer die op zakenreis gaat naar Duitsland met zijn twee partners (Dave Franco en Tom Wilkinson). Hij moet daar een klant binnenhalen die het voortbestaan van zijn bedrijf kan garanderen. Het gelukkige trio probeert op elke denkbare – en ondenkbare – manier het vertrouwen van de klant te winnen. Maar de reis begint al snel uit de hand te lopen als ze allerlei krankzinnige obstakels tegenkomen, waarbij vooral veel drank nodig is om ze te overkomen. Uiteindelijk zouden deze wilde mannen zomaar eens de deal kunnen sluiten…als ze de reis overleven.

Meer info
 • Extra Informatie:

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

 • Emily in Paris seizoen 2 onthult eerste beelden

Gerelateerde artikelen

 • Lay the Favourite (DVD)

 • Delivery Man (BIOS)

 • De cast van Dodgeball: A True Underdog Story is herenigd in een nieuwe video!

 • Recensie: Delivery Man (DVD)

 • Wedding Crashers 2 mogelijk onderweg

Zoek in artikelen