• onze waardering

Recensie: He named me Malala RECENSIE

De documentaire ‘He named me Malala’ vertelt het verhaal over de inmiddels achttienjarige Malala Yousafzai uit Afghanistan. Al jaren lang strijdt ze voor educatie voor meisjes. Toen ze vijftien was, werd ze in haar hoofd geschoten door de Taliban terwijl ze met haar vriendinnen in de schoolbus zat. De Taliban beweerde dat ze een ‘bedreiging was voor de Islam’. Malala overleefde en is sindsdien activist op het gebied van meisjeseducatie en campagnevoerder voor de kinderrechten. ‘’Eén kind, één leraar, één boek en een pen kunnen de wereld veranderen.’’

 

Wow, dit is een van de betere documentaires. Malala Yousafzai is een enorme powervrouw waar je nog meer bewondering voor krijgt na het zien van deze documentaire. Als je een beetje op de hoogte bent van het nieuws en ontwikkelingen in de wereld moet je wel eens van de jonge activiste hebben gehoord. In ‘He named me Malala’ leer je haar ook van een andere kant kennen. Naast haar levensverhaal en haar visie neem je bijvoorbeeld ook een kijkje in het gezin. In Malala’s speeches komt ze erg volwassenen en intelligent over, maar eigenlijk is ze gewoon een heel normaal meisje en nog een beetje een kind. Dat vond ik leuk om te zien. De informatie die je krijgt in de documentaire is precies goed. Een beetje over het verleden, het heden, de toekomst, maar ook over de oorlog in Afghanistan. Daarnaast leer je in de documentaire Malala’s vader goed kennen wat ook een inspirerend persoon is. In de documentaire zaten ook shots van mensen die tegen Malala zijn. Mensen die vinden dat ze niet veel bijzonders heeft gedaan of denken dat het een publiciteitsstunt is. Ik ben het hier persoonlijk niet mee eens, maar ik vond het wel een goede aanvulling.

 

De beelden in de documentaire waren mooi geschoten. Er werd afgewisseld met prachtige illustraties als er werd vertelt over het verleden van bijvoorbeeld Malala’s vader. Dit vond ik een hele prettige afwisseling. Ook zie je af en toe beelden voorbij komen van de oorlog in Afghanistan en van Malala die is neergeschoten. Heftig, maar dat is wel de realiteit.

 

Ik geef ‘He named me Malala’ vijf hartjes. De documentaire geeft precies de juiste informatie en de beelden zijn mooi en informatief. Eigenlijk heb ik helemaal geen minpuntjes ontdekt tijdens het kijken van deze film. Een prachtige documentaire die je nog lang zal bij blijven. Mensen als Malala hebben we meer nodig in deze wereld.

He Named Me Malala

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  He Named Me Malala is een persoonlijk portret van Malala Yousafzai. Malala raakte gewond toen de Taliban op haar en haar vrienden schoten, terwijl ze in een schoolbus zaten in de Swat-vallei in Pakistan. De toen 15-jarige tiener werd in het hoofd geschoten, omdat ze haar stem liet horen over educatie voor meisjes in Swat-vallei, Pakistan. Dit zorgde wereldwijd voor veel ophef. Sindsdien is ze activist op het gebied van educatie in Pakistan en campagnevoerder voor de rechten van kinderen wereldwijd. Haar inzet werd in december 2014 erkend toen ze de Nobelprijs won. Bewonder Malala's moed, vechtersmentaliteit en daadkracht in deze mooie documentaire.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hier de trailer!

   

Nieuwste artikelen

 • Halloween films die niet eng zijn

 • De ergste film clichés 

 • De leukste Disney samenzweringstheorieën

 • De 12 beste LGBTQ+ boeken

 • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Gerelateerde artikelen

 • Dromendochter

 • Recensie: Mijn broer heet Jessica

 • Vriendinnen ruzie!

Zoek in artikelen