• onze waardering

Recensie: Momentum RECENSIE

'Momentum' vertelt het verhaal over professioneel dief Alexis Faraday (Olga Kurylenko). Ze wordt door haar ex-partner overgehaald om nog één overval te plegen. Samen met haar partners steelt ze diamanten uit een bankkluis. Wat ze op dat moment niet door heeft is dat er een USB-stick met staatsgeheimen tussen zit. Als één van haar partners wordt vermoord door een internationaal syndicaat slaat Faraday op de vlucht. Ze wordt achtervolgt door zowel de politie als een huurmoordenaar die de USB-stick koste wat kost in handen willen krijgen. Faraday gaat in haar eentje de strijd aan tegen beide partijen om te overleven.

Momentum’ is een film met goede acteurs, maar helaas is de film zelf niet echt een succes. Dit is één van de redenen waarom de film alleen in Britse bioscopen werd gedraaid. De makers hebben Morgan Freeman weten te strikken, maar laten hem weinig aan bod komen in de film. Hij heeft een kleine bijrol als senator, waardoor je niet echt veel meekrijgt van zijn acteerskills. Jammer, want de makers doen net of Freeman een grote rol speelt in de film. De hoofdrol wordt vertolkt door Olga Kurylenko, die haar rol goed en geloofwaardig speelt. Tof dat ze hebben gekozen voor een vrouwelijke hoofdpersonage in een actiefilm. Kurylenko is knap, maar paradeert niet per se als een sexy paradepaartje door de film. In actiefilms waar vrouwen een hoofdrol hebben zie je dat vaak. Helaas is het de inhoud van de film die niet erg goed is. Op de acteurs is verder niks aan te merken.

Gedurende de film wordt er niet goed duidelijk gemaakt wat er nou precies op die USB-stick staat en waarom iedereen het zo graag wil hebben. Het lijkt wel of de focus zóveel wordt gelegd op actie en geweld, dat de essentie van het verhaal compleet vergeten wordt. Daarnaast wordt er ook geen spanning opgebouwd, omdat je na de derde dode onderhand wel door hebt dat iedereen vermoord wordt en niemand wordt gespaard én er dus ook eigenlijk ook weinig gevaren zijn. Gedurende het verhaal werd het er niet beter op en zeker het einde van de film was een grote teleurstelling.

Momentum’ is een actiefilm met goede acteurs, maar heeft hier en daar steken laten vallen. Op basis van de cast kijk je misschien de film een keer, maar de kans is klein dat je ‘m nog eens uit de kast pakt. Van mij krijgt de film twee hartjes.

Momentum

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Alex Faraday is een mysterieuze dievegge die door haar ex-partner wordt overgehaald om nog één overval te plegen. Al snel komt ze erachter dat het bij de overval niet alleen maar om de gestolen diamanten gaat: één van haar partners wordt op brute wijze vermoord door een internationaal syndicaat. Terwijl Alex de moordplek probeert te ontsnappen, wordt ze achtervolgd door een huurmoordenaar en begint een gevecht om te overleven.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hier de trailer:

   

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Momentum

Zoek in artikelen