• onze waardering

Recensie: The Last Witch Hunter RECENSIE

Al eeuwenlang vechten heksenjagers tegen heksen, die in de donkere Middeleeuwen de pest hebben losgelaten over de mensheid. Een van die heksenjagers is Kaulder (Vin Diesel), die zijn geliefde vrouw en dochtertje verloren heeft aan de pest. Als de heksenjagers uiteindelijk de levensboom vinden, de woonplaats van de Koningin der Heksen, slaagt Kaulder er in de Opperheks te vernietigen met ijzer en vuur. De Opperheks bemerkt vlak voordat ze verbrandt, dat Kaulder de dood zoekt om bij zijn gezin te kunnen zijn en daarom vervloekt ze hem met onsterfelijkheid.

800 Jaar later is Kaulder de enige overgebleven heksenjager, die nog altijd de strijd aangaat met opstandige heksen, die inmiddels onopgemerkt in onze moderne maatschappij leven. Hierbij wordt Kaulder ondersteund door een geheim priestergenootschap ‘Bijl en Kruis’, met persoonlijke helper, de ‘Dolan'. (Michael Caine en Elijah Wood). Wat Kaulder echter niet weet is dat een heks, Belial en diverse andere zwarte heksen, de Koningin willen laten herrijzen. Wat volgt is een strijd die het voortbestaan van het menselijke ras zal bepalen en waarbij Kaulder hulp krijgt van een jonge witte heks en dreamwalker Chloe (Rose Leslie).

The Last Witch Hunter is van de makers van “Snow White and the Huntsman” en de visuele effecten zijn dan ook erg goed. De intro is indrukwekkend en laat een middeleeuws gezelschap zien met ruige, bebaarde mannen, die zich door een besneeuwd landschap naar de krochten van een enorme oude boom begeven. 

Ha, dit belooft wat, denk je dan. Maar het beste aan deze film zijn de toch wel schitterende speciale effecten en dan heb je het helaas gehad.

Vin Diesel is oké in deze rol, op de Vin Diesel manier. Ruwe bolster, blanke pit en een man van weinig woorden. Af en toe bromt hij een zinnetje, maar voor de rest moet hij het van uiterlijk vertoon en actie hebben. Dat laatste kan hij goed.

Flash forward naar de huidige maatschappij, waarin we Kaulder terug vinden in een vliegtuig, waar hij een jonge onervaren heks stopt van het per ongeluk te pletter laten vliegen van het vliegtuig. Voor een film over heksen zijn er trouwens weinig echte heksen te zien en de magie is ook niet veel aanwezig. Het gaat meer over de zoektocht naar de zwarte heks Belial, die er lustig op los moord.

Michael Caine heeft een zeer makkelijke rol, Rose Leslie maakt er nog wat van, maar wat echt irriteert is de rol van Elijah Wood als 37e Dolan. Wat zijn aandeel in de film zou moeten zijn, is mij nog niet duidelijk. Het is nogal summier en knullig.

Het verhaal is dan ook vrij mager, zelfs voor een Vin Diesel film. Hier en daar wat leuke scènes en de mooie visuele effecten en dat is dan genoeg entertainment om The Last Witch Hunter niet vroegtijdig af te zetten.

The Last Witch Hunter

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De sterkste heksen ooit verzamelen hun krachten en doen een poging de mensheid omver te gooien. Met Vin Diesel en Rose Leslie in de hoofdrollen.

  In de moderne wereld verschuilen vele geheimen, maar het meest verbazingwekkende geheim is dat er nog altijd heksen onder ons leven; deze bovennatuurlijke wezens hebben het voornemen om de Zwarte Dood op de wereld los te laten.

  Legers van heksenjagers over de hele wereld vechten al eeuwen tegen de bovennatuurlijke vijand. Kaulder (Vin Diesel), een dappere krijger, is het gelukt om de almachtige Koningin der heksen te doden en moordde daarbij ook een deel van haar volgers uit. Maar vlak voor haar dood vervloekte de Koningin Kaulder met haar eigen onsterfelijkheid, waardoor hij ... voor altijd gescheiden wordt van zijn geliefde vrouw en dochter in het hiernamaals.

  Vandaag de dag is Kaulder de enige overblijvende in zijn soort. Hij heeft de afgelopen eeuwen doorgebracht aan het jagen op heksen en altijd verlangd naar zijn verloren geliefden. Wat Kaulder echter niet weet, is dat de Koningin herrezen is uit de dood en wraak zoekt op haar moordenaar. Deze epische strijd gaat bepalen of het mensenras kan overleven..

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

   

   

Nieuwste artikelen

 • Aarde eten - Dolores Reyes

 • Eigenwijze voeten - Irène Storm

 • Zonlicht op Crystal Sands - Holly Martin

 • De 6:20 man - David Baldacci

 • De school van de magische dieren: Top of flop - Margit Auer

Gerelateerde artikelen

 • Schilderslief - Simone van der Vlugt

 • Recensie: Alleen tegen mijn vader

 • Recensie: Elke dag een foto

Zoek in artikelen