• onze waardering

Recensie: Mannenharten 2 RECENSIE

Je weet pas wat je mist als je het kwijt bent… dat gezegde is beslist van toepassing op reclameman Tim (Daan Schuurmans) in deze film. Hij wil niets liever dan terug naar hoe het vroeger was, en zet zijn rol zó neer dat je als kijker helemaal met hem meeleeft. Ook Wouter (Jeroen Spitzenberger) heeft het moeilijk: hij moet zijn aandacht verdelen tussen zijn kind en zijn vrouw, die heel hard werkt aan een boek en hem daardoor nauwelijks meer ziet staan. Dan hebben we nog player Dennis (Barry Atsma) die eindelijk toe is aan vastigheid en verliefd wordt. Helaas voor hem staat de dame in kwestie niet te trappelen. Tussen dit alles door stuntelt pechvogel Niels (Fabian Jansen) net als in deel 1, vrolijk verder. En laten we vooral ook de nieuwkomer niet vergeten: Younes (Mingus Dagelet) heeft een vrouw ontmoet bij een concert, weet zeker dat zij de liefde van zijn leven is, maar weet alleen hoe ze eruit ziet en dat ze in Amsterdam woont. Een romantische, komische zoektocht per fiets door Amsterdam waarbij heel veel schitterende beelden van onze hoofdstad te zien zijn, volgt.

Als groot liefhebber van het genre ‘romcom’ vond ik het leuk dat er een tweede deel kwam van Mannenharten. Deel 1 was niet de allerbeste film uit het genre, maar deel 2 heeft me blij verrast. Bij films is het zelden zo dat het tweede deel sterker is dan het eerste, maar in dit geval is dat absoluut zo! Het is trouwens niet per se nodig om eerst het eerste deel te zien, maar het maakt het wel nét wat leuker omdat je de achtergrond van de personages dan kent. Ook in deel 2 zijn er weer allerlei verhaallijnen door elkaar te zien, die aan het einde gelukkig een logisch en happy geheel vormen.

Mannenharten 2 heeft voordat de film op DVD verscheen in de bioscoop gedraaid, en dus is er al een heleboel over gezegd en geschreven. De ‘serieuzere’ media reppen over stereotypen, clichés, slechte grappen en een flinterdunne verhaallijn. Meerdere bloggers daarentegen zijn juist wél positief. Het is maar net wat je van een film verwacht, en volgens mij hebben de bloggers dat beter begrepen.

Want is deze film nou een hoogstaand stukje cinema? Welnee! Maar daar is de doelgroep van deze film ook helemaal niet naar op zoek. Want soms is er nou eenmaal helemaal niks mis mee om gewoon gezellig met vriendinnen in de bios of thuis op de bank op te gaan in goed aflopende liefdesperikelen. Romantische acties van mannen die hun uiterste best doen om hun love-interest te veroveren, en dat alles vertolkt door heren die (net als de film zelf trouwens) makkelijk wegkijken: wie wil dat nou niet? Mannenharten 2 voldoet uitstekend aan die verwachting, en dáár moeten we de film dan ook op beoordelen. Daarop, maar ook op het prima acteerwerk van de vele ervaren acteurs en actrices natuurlijk.

Mannenharten 2

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Er is veel veranderd in de levens van onze mannen, maar ook in Mannenharten 2 blijkt de liefde weer alles behalve een sprookje.

  Zo drijft de baby van Wouter (Jeroen Spitzenberger) en Nicole (Katja Herbers) hen vooral uit elkaar. Als beginnend kinderboekenschrijfster heeft ze vooral oog voor haar leuke boeken en dito uitgever. Met als gevolg dat Wouter zich nog één keer in het onbezonnen studentenleven stort. Samen met Tim (Daan Schuurmans), die net terug is van zijn reis en besloten heeft een tijdje single te blijven, wat makkelijker gezegd is dan gedaan.

  Dennis (Barry Atsma) valt als een blok voor een nieuw zangtalent, maar zij laat zich niet zo makkelijk inpakken. Evenals Niels (Fabian Jansen), die ... besluit het na een versiercursus over een hele andere boeg te gooien.

  En dan is er nog de hopeloos romantische Younes (Mingus Dagelet), die op zoek is naar het meisje waar hij één onvergetelijke nacht mee beleefde. Kortom: de zoektocht naar liefde gaat in alle hevigheid verder!

Meer info
 • Extra Informatie:

   

   

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Rebekah Mikaelson keert terug naar Mystic Falls in Legacies

 • Harlem Shuffle - Colson Whitehead

 • Het huis onderaan de klif - Sharon Gosling

 • De roadtrip - Beth O'Leary

 • De strijd om de Hartenkoningin - Tonke Dragt

Gerelateerde artikelen

 • Film top 6: januari 2016

Zoek in artikelen