• onze waardering

Recensie: Sleepy Hollow - Seizoen 2 RECENSIE

Aan het einde van seizoen 1 kwamen we er achter dat Henry Parish de zoon van Icabod en Katrina bleek te zijn. Abbie zat gevangen in het “vagevuur”. Icabod werd levend begraven en Katrina werd ontvoerd door de Headless Horseman (Hoofdloze Ruiter). Captain Frank Irving zat in de gevangenis voor een moord die hij niet gepleegd had en Jenny was zwaar gewond bij een auto-ongeluk. 
In seizoen 2 moet dus een hoop opgelost worden. Moloch moet verslagen worden en het is de taak van Icabod en Abbie als getuigen om ook al het andere gespuis uit Sleepy Hollow te weren.

In seizoen 2 van Sleepy Hollow komen er nieuwe karakters bij. Captain Irving zit vast dus komt er een nieuwe vrouwelijke Sheriff, Leena Reyes. Zij kent de moeder van Abbie en Jenny nog van vroeger en dat zorgt voor spanningen. Dan is er nog Nick Hawley, handelaar in wapens en oude artefacten. Zijn kennis komt het team goed van pas. (En een hele knappe man om te zien dames)

Zonder te veel te verraden kan ik zeggen dat elke aflevering weer een nieuwe wending geeft aan het verhaal. Als er een probleem is opgelost dan dient zich het volgende probleem aan. Ondertussen moeten er ook nog politiezaken opgelost worden want Abbie moet ook nog haar werk doen.

Het leuke aan deze serie is de band met het verleden. De flashbacks zijn heel mooi. Je waant je echt in die tijd circa 1770/1780. Icabod heeft dan ook nog steeds moeite om zich aan te passen aan de manier van leven zoals die nu is. Dit zorgt voor verwarring en goede humor.

Er komen ook namen voorbij van historische personen die voor Amerika heel belangrijk waren zoals George Washington en Benjamin Franklin. Elke Amerikaan kan die namen natuurkijk dromen. Voor ons Nederlanders zijn niet alle namen die genoemd worden even bekend. Het verhaal is ook wel te volgen als je niet precies weet wie deze mensen zijn.

Vooral de laatste aflevering van seizoen 2 is een topper!! Het heden en het verleden komen in deze aflevering helemaal tot hun recht.

Heel mooi seizoen waarin niets is wat het lijkt. Is iemand nou dood of niet dood? Is hij nou goed of slecht? Kies je voor je vrienden of je familie? Je vindt het allemaal in seizoen 2 van Sleepy Hollow.

Nieuwste artikelen

  • How I Met Your Mother spin-off met Hilary Duff in de maak

  • De Schaduwvriend - Alex North

  • Achter de horizon - Ciara Geraghty

  • Taart - Meneer Zee

  • Eerste beelden van nieuwe Cinderella live-action remake onthuld met Camila Cabello

Gerelateerde artikelen

  • Beste fantasy series Netflix

  • Heksenfilms, de leukste films over heksen

  • De 10 beste crossovers in series

  • Alle Tim Burton films tot nu toe

  • Recensie: Sleepy Hollow seizoen 4

Zoek in artikelen