• onze waardering

Recensie: War room RECENSIE

Het leven van Tony (T.C. Stallings) en Elizabeth (Priscilla Shirer) lijkt helemaal perfect. Ze hebben allebei een goede baan, een prachtig huis, leuke vrienden en collega’s en als kers op de taart dochter Danielle (Alena Pitts). Toch ontstaan er wat scheurtjes in hun huwelijk. De focus ligt bij beide op hun werk en niet op elkaar. Tony is degene die tijdens zijn werk aan verschillende verleidingen bloot staat; zowel van vrouwelijk schoon als van zakelijke buitenkansjes. Door de afstand die ontstaat met Elizabeth wordt de verleiding steeds groter. Als Elizabeth daar lucht van krijgt, wordt zij steeds verbitterder. De sfeer is om te snijden. 

Als Elizabeth via haar werk Miss Clara (Karen Abercrombie) ontmoet, heeft ze eindelijk iemand om haar zorgen over haar falende huwelijk mee te delen. Miss Clara komt met een verrassende oplossing: maak een ‘war room’ in je huis. In deze kamer kun je ongestoord bidden voor alle dingen die je wilt, maar niet (meer) hebt of gewoonweg je zorgen uiten. Elizabeth ruimt haar inloopkast leeg en verandert deze in haar eigen bidkamertje, waar ze al haar wensen voor haar gezin en haar huwelijk op tafel legt. Als Tony’s uitspattingen aan het licht komen én hij erachter komt waar zijn vrouw mee bezig is, besluiten ze samen het roer om te gooien en te bidden voor een betere toekomst. Langzaam maar zeker komt het gezin weer dichter bij elkaar. 

War room is het beste te omschrijven als een grappig feel good drama. Het falende huwelijk van Tony en Elizabeth drukt voornamelijk zwaar op dochter Danielle. Zij ziet haar moeder steeds verdrietiger worden en haar vader is vaak afwezig. Het is prettig dat deze invalshoek genoeg aandacht krijgt, omdat het verhaal daardoor een diepere laag (en snaar) raakt en de film daarmee nog realistischer wordt. Dat realistische zit ook in de dialogen, de karakters en de details die ervoor zorgen dat het plot gaat spreken en de hoofdpersonen tot leven komen. Juist in die details is War room opperbest, omdat daar ook de humor zit waar de film echt niet zonder kan om niet te zwaar te worden. 

War room heeft wel een christelijke inslag, dus als je daar allergisch voor bent moet je de film gewoon skippen. Toch hoef je absoluut niet christelijk te zijn of in God te geloven om de boodschap van de film te kunnen gebruiken. Die zegt namelijk dat vechten voor iets wat je wilt en een positieve focus zullen leiden tot overwinningen. Overwinnaars zijn er niet toevallig; het is geen kwestie van geluk. Het gaat om de juiste mindset. War room verspreidt die boodschap realistisch, integer, met humor en eigenlijk gewoon perfect. Een prachtige film die je op ontzettend veel vlakken kan (en zal) raken!

War Room

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Tony en Elizabeth Jordan hebben het voor elkaar – geweldige banen, een prachtige dochter én hun droomhuis. Maar schijn kan bedriegen. Hun wereld valt uit elkaar onder de druk van hun falend huwelijk. Terwijl Tony geniet van zijn succesvolle baan en met de verleiding speelt, wordt Elizabeth steeds verbitterder. Maar hun leven neemt een onverwachte wending wanneer Elizabeth een nieuwe klant, Miss Clara, ontmoet en ze een “war room” moet opzetten om te bidden voor haar gezin.

    Terwijl Elizabeth voor haar gezin vecht, komen Tony's verborgen worstelingen aan het licht. Tony moet beslissen of hij met zijn gezin in het reine wil komen en of hij ervoor gaat zorgen dat Miss Clara's overtuiging, dat overwinningen niet toevallig zijn, bewezen wordt.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Wit

  • Een vrouw van de wereld - Thomas van Aalten

  • Interview met de cast van Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Zoek in artikelen