• onze waardering

Recensie: Alice Through The Looking Glass RECENSIE

Het is alweer zes jaar geleden dat Disney’s Alice in Wonderland uit kwam. But she is back. In ‘Alice Through The Looking Glass’ keert Alice (Mia Wasikowska) terug naar de sprookjesachtige wereld van Underland. Het gaat slecht met Mad Hatter (Johnny Depp). Hij ligt op sterven en het enige wat hem kan redden is om zijn familie terug te zien. Probleempje: zijn familie is jaren geleden overleden. Alice reist terug in de tijd om Mad Hatter en zijn familie te redden, met alle gevolgen van dien.

Alice Through The Looking Glass’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lewis Carroll. De film begint waar Alice in Wonderland eindigde. Alice is net terug van haar reis op de zee. Haar ex-verloofde Hamish dreigt het schip ‘Wonder’ van haar af te pakken. Alice wordt voor de keuze gezet: of haar moeder verliest haar huis of Alice verliest haar geliefde schip dat ze heeft geërfd van haar vader. Voordat ze een keuze maakt, heeft ze eerst een andere missie te vervullen. Ze moet terug naar Underland, maar deze keer gaat ze niet via het konijnenhol, maar door een spiegel.

In Underland aangekomen komt ze erachter dat het slecht gaat met Mad Hatter. Hij is erachter gekomen dat zijn familie misschien nog in leven is en dat is het enige dat hem nog kan helpen om niet dood te gaan. Met hulp van al Alice’ vrienden in de magische wereld reist ze terug in de tijd om de familie van Mad Hatter, maar ook hemzelf, te redden. Ze komt in de wereld van ‘de tijd’ terecht. Hier moet ze Time (Sacha Baron Cohen), de heerser van dit rijk, overtuigen om haar te laten terugkeren naar het verleden om uit te zoeken wat er precies is gebeurd met de hoedenmaker familie. Hij weigert, dus Alice moet een ander plan verzinnen om naar het verleden te reizen. In het paleis van Time vindt ze een schip waarin ze kan terug reizen door de tijd. Vanaf dat moment begint haar avontuur. Tijdens dit deel wordt de focus verplaatst naar haar vijand Red Queen (Helena Bonham Carter) die bekend is van de vorige film. Met Red Queen die haar in de weg staat lijkt Alice haar ‘Wonderland missie’ volledig uit de hand te lopen.

Ik ken weinig films die zo fantasierijk zijn. Niet alleen het verhaal zelf, maar ook het decor, de outfits en de omgeving. Het huis van Time bestaat bijvoorbeeld uit een grote klok dat met hemzelf verbonden is. Daar omheen zitten nog honderden kleine details. Zó goed bedacht en uitgewerkt. Dit maakt het lastig om de film te omschrijven, maar als je ‘Alice Through The Looking Glass’ kijkt is het niet moeilijk om te volgen. Je wordt meegezogen in Alice en haar bijzondere wonderenwereld. De film heeft iedere minuut mijn aandacht gehad. Hoewel ik wist dat het goed zou aflopen heb ik toch vaak in spanning gezeten.

In de film spelen grote namen, zoals: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Mia Wasikowska en Anne Hathaway. Dat zij goed konden acteren wisten we al, maar ze passen ook gewoon zo goed bij de rol die ze spelen. Vooral de rol van Mad Hatter is bizar goed gespeeld. 

Het komt amper voor dat ik een film leuker vind dan het boek of dat ik het tweede deel beter vind dan het eerste deel. Alles klopte aan de film. Het verhaal was origineel en enorm fantasierijk. De acteurs en actrices speelden geloofwaardig en zijn werkelijk geknipt voor hun rol. Ik raad deze film voor iedereen aan! 

Alice Trough the Looking glass

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Alice keert terug naar de wereld van Wonderland en ze reist terug in de tijd om de Mad Hatter te redden.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hier de trailer:

   

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Water - Lara Reims

 • HIldes geluk - Marie Lamballe

 • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

 • Recensie: Twee zomers

 • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: geweldig Alice in Wonderland pakket aangeraakt door Johnny Depp himself! {afgelopen}

 • Film top 6: juni 2016

 • Nieuwe trailer van Alice Through the Looking Glass

 • Sneak peak: Alice Through The Looking Glass

Zoek in artikelen