• onze waardering

Recensie: Steve Jobs RECENSIE

Steve Jobs gunt ons een kijkje in de wereld van de bekende oprichter van Apple, gedurende drie belangrijke productlanceringen: de Macintosh in 1984, de NeXTcube in 1988 en de iMac in 1998. In aanloop naar deze historische gebeurtenissen volgen we Steve Jobs (Michael Fassbender) backstage, in de laatste minuten voordat hij het podium op moet, waar hij wordt geconfronteerd met de nodige zakelijke en persoonlijke problemen.

In Steve Jobs zien we een andere kant van de succesvolle man die we kennen in de vertrouwde spijkerbroek en zwarte coltrui. We zien de keiharde zakenman die controversiële beslissingen durft te nemen. En we zien de criticus tegenover zijn collega’s en de mensen binnen Apple als zij niet doen wat hij van ze verlangt. Zo krijgt Andy Herzfeld (Michael Stuhlbarg) de volle laag als het hem niet lukt om tijdens de lancering van de Macintosh in 1984 de computer ‘hallo’ te laten zeggen. De relatie met mede-oprichter van Apple Steve Wozniak (Seth Rogen) wordt ook uitgediept en krijgt een grimmige ondertoon als Jobs weigert zijn team te bedanken tijdens de lanceringen van de nieuwe Apple producten.

Joanna Hoffman (Kate Winslet) is de rechterhand van Jobs en zijn stabiele factor gedurende zijn carrière. Zij wijkt geen seconde van zijn zijde en volgt hem van Apple naar NeXT en later weer terug naar Apple. Winslet speelt haar rol magistraal en haar innerlijke en uiterlijke veranderingen door de tijd heen zijn verfijnd en geloofwaardig. Het is niet voor niets dat zij voor haar rol een Golden Globe ontving.

We zien echter niet alleen de zakelijke kanten van Jobs, maar nemen ook een kijkje in zijn privéleven. Het blijkt dat hij privé niet veel verschilt van de arrogante en soms keiharde zakenman. Dit zien we vooral terug in de scenes met dochter Lisa (Makenzie Moss, Ripley Sobo, Perla Haney-Jardine), waarvan hij jarenlang heeft ontkend de vader te zijn. Ook haar moeder, Jobs’ ex-vriendin Chrisann (Katherine Waterston), heeft het niet gemakkelijk. Zij moet rondkomen van een uitkering, zelfs als Jobs al miljoenen heeft verdiend binnen Apple. Het toont de duistere en donkere kant van de man die de wereld van producten heeft voorzien die de tijd ver vooruit waren.

De zakelijke en persoonlijke confrontaties in Steve Jobs zijn door de sterke dialogen de belangrijkste hoogtepunten in de film. Het draait vooral om de mens Jobs; de man achter het merk Apple. De lanceringen en de producten zelf krijgen een stuk minder aandacht en inhoudelijk gebeurt er dan ook niet zoveel. De film draagt niet bij aan de sympathie en de waardering die menigeen heeft voor de Apple-oprichter, maar toont vooral Jobs’ visie op zijn werk en zijn leven. Het resultaat is een bijzonder portret over de mens achter de man die Apple zo groot heeft gemaakt. 

Steve Jobs

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Winnaar!
  Kate Winslet is de Golden Globe winnaar van de Best Performance by an Actress in a Supporting Role in any Motion Picture voor de film Steve Jobs!


  Een volledige weergave van het leven van Steve Jobs tussen 1984 en 1998, tijdens het lanceren van de drie iconische producten van Apple. De passie en drive van Steve Jobs (Michael Fassbender) duwt de digitale revolutie vooruit. Hierdoor verliest hij helaas wel zijn familie, en uiteindelijk, zijn gezondheid uit het oog. In deze onthullende film leer je alles over de pieken en dalen van het leven van Steve Jobs.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Broeinest - van Sambeek

 • Hine - Lotte Kok

 • Recensie: Soof 3

 • Dode hoek - M.W. Craven

 • Goede hoop - Sarah Lark

Gerelateerde artikelen

 • Pillen waardoor je glitterpoep krijgt

 • Once Upon A Time seizoen 7 komt eraan ondanks vertrek Emma

 • Lucy Hale onthult een fout in de intro van Pretty Little Liars

 • Nee! Dit is vreselijk Pretty Little Liars nieuws

 • Vriendinnen die samen drinken zijn gelukkiger

Zoek in artikelen