• onze waardering

Recensie: Absolutely Fabulous the movie RECENSIE

Edina (Jennifer Saunders) en Patsy (Joanna Lumley), het fantastische en hysterische party-duo dat we kennen uit Absolutely Fabulous de serie is terug, maar nu in een échte full-length film.

Eddy’s PR-carrière loopt niet zo lekker, dus wanneer ze hoort dat super model Kate Moss op zoek is naar een nieuwe PR-adviseur bedenkt ze samen met Patsy een tacktiek om met het model in contact te komen. Echter, het plannetje loopt een beetje anders dan gehoopt, en uiteindelijk zijn Eddy en Patsy genoodzaakt om onder te duiken in Zuid-Frankrijk als gevolg van een stomme stunt van Eddy waarbij Kate Moss in de rivier Thames valt en zij en Patsy door hysterische fashion-lovers worden belaagd.

Absolutely Fabulous the movie valt helaas een beetje tegen. Er zitten een paar rake grappen in de film, maar over het algemeen valt het niveau een beetje tegen in vergelijking met de eerdere afleveringen. Ook ligt het tempo net een tandje te hoog en komt de film daardoor een beetje chaotisch over. Het voelt een beetje alsof de makers te veel grappen en grollen in de film hebben proberen te proppen. Scènes volgen elkaar in rap tempo op voordat je als kijker überhaupt de tijd hebt gehad om alles op je in te laten werken.

Verder is het op zich leuk dat de makers zo veel beroemdheden hebben weten te strikken om mee te werken aan de film, maar er flitsen zo veel bekende acteurs, actrices, modeontwerpers en modellen door het beeld dat het eigenlijk een beetje too much is en je je daardoor niet echt meer kunt focussen op het verhaal. 

Echter, ook al loopt het verhaal niet helemaal lekker, Saunders en Lumley stellen niet teleur als hun prettig gestoorde en aangeschoten alter ego’s. Eddy en Patsy vliegen door het beeld als een soort felgekleurde tornado’s en strooien te pas en te onpas met bitchy opmerkingen en domme uitspraken:

Eddy: ‘A woman told me I was a pariah.’

Saffy: ‘Do you know what a pariah is?’

Eddy: ‘Yeah, it’s a fish.’

Eddy’s garderobe is ook noemenswaardig. Waar Kate Moss de show steelt als stijlicoon loopt Eddy rond in outfits die er uit zien alsof ze zijn uitgezocht door een kleurenblinde kleuter. Grappig detail is het optreden van modeontwerpster Stella McCartney die koste wat kost wil voorkomen dat Eddy in haar ontwerpen wordt gefotografeerd.

Al met al is Absolutely Fabulous the movie helaas niet zo fabulous als gehoopt; Jennifer Saunders en Joanna Lumley blijven geweldig, maar ondanks al hun humor en flamboyante idioterie worden hun personages in de film overschreeuwd door een overdosis aan onnodige poespas.

Absolutely Fabulous

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De twee grootste glamour ladies, Edina en Patsy, zijn terug op het grote doek. Ze leven nog steeds het luxe leven dat ze gewend zijn: winkelen, drinken en stappen in de meest trendy hot-spots van Londen. Maar als ze de schuld krijgen dat ze topmodel Kate Moss hebben vermoord tijdens een überhip fashionfeest, worden ze het middelpunt van een mediaschandaal. Hierdoor worden ze meedogenloos achtervolgd door de paparazzi. Zonder een rooie cent vluchten ze naar de speeltuin voor de superrijken, de Franse Rivièra, en bedenken ze een plan om permanent te ‘ontsnappen’ en wederom het goede leven, te leven!

  De film brengt Jennifer Saunders en Joanna Lumley weer samen als het iconische duo Edina en Patsy. Ook de rest van de originele cast keert terug: Julia Sawalha als Saffy, Jane Horrocks als Bubble en June Whitfield als moeder

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

 • 16x de leukste musical films

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • 5x Huilen van het lachen (DVD)

 • Pitch Perfect

 • Recensie: Geek Girl #2

 • Wil jij naar de exclusieve voorpremière van Warm Bodies?

Zoek in artikelen