• onze waardering

Recensie: Black Sails - Seizoen 3 RECENSIE

Het derde seizoen van Black Sails telt weer tien hele mooie, intrigerende en spannende afleveringen. Het verhaal van Kapitein Flint, Silver, Charles Vane, Jack en Eleanor gaat weer verder na een spetterende finale van het tweede seizoen. Onverwachte wendingen en uitmuntende verhaallijnen zijn in dit seizoen zeker weer van de partij!

Het derde seizoen van Black Sails begint met de blinde woede van Kapitein Flint. Nadat zijn geliefde Miranda bruut is vermoord gaat hij op pad om elke stad die piraten verhangt te straffen! Hij is op oorlogspad tegen alle vormen van kolonisatie. Silver weet niet hoe hij met deze duistere Flint moet omgaan. Als er dan ook nog eens een schip zinkt en een hongersnood ontstaat, valt ook Silver in handen van de duisternis. Ondertussen sluit Eleanor een deal met Engeland dat het einde van Nassau kan betekenen.

Het tweede seizoen van Black Sails was al een heel stuk beter dan het eerste. Hierin zijn we meer te weten gekomen over het verleden van Kapitein Flint en welke band en relatie hij had met Miranda. Bij veel fans kwam dit toch wel als een verassing. Het is bijna niet te geloven, maar het derde seizoen van Black Sails is nog beter! Je leert alle personages steeds beter kennen en sluit ze in je hart.

Het verhaal van elk personage wordt met erg veel diepgang uitgewerkt. Hierdoor kun je goed het gehele plaatje zien en merk je hoe ieders verhaal hier in past. Knap stukje schrijfwerk dus! Het was ook erg leuk om te zien hoe Charles Vane ging samenwerken met Kapitein Flint en Jack. Helaas moest hij Nassau verlaten door de wraakzoekende Eleanor. Bij terugkomst brengt hij een offer die niemand zal zien aankomen en waarmee hij de Engelse invasie hoopt te stoppen!

Daarnaast zal ook Blackbeard te zien zijn in dit seizoen en dat is een ware toevoeging aan het verhaal. Zijn komst zal namelijk zowel angst, als verlangen met zich meebrengen! Silver krijgt een duistere kant, hij wordt een echte boeman, en zal de bewoners van Nassau, onder het regime van Wooden, weg proberen te jagen. Hiermee wordt het verhaal langzaam geduwd naar het verhaal van de beroemde roman: Treasure Island.

Zoals we gewend zijn is de omgeving in het derde seizoen van Black Sails weer uitmuntend. Daarnaast dragen de acteerkunsten en de intrigerende verhaallijnen bij aan een geweldig derde seizoen van Black Sails! Als je de eerdere seizoenen hebt gezien raad ik je echt aan om ook dit seizoen weer te gaan kijken. Je wilt het offer van Charles Vane zeker niet missen!

Black Sails - Seizoen 3

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Black Sails 3 begint bij de nasleep van de ondergang van Charles Town. De New World leeft in angst voor het terreur van Kapitein Flint. Zijn daden worden waanzin en John Silver vindt het de hoogste tijd om de strijd met de leider aan te gaan. Ondertussen breken er op pirateneiland Nassau nieuwe tijden aan. Nu Eleanor Gunthrie in Londen is, probeert Jack Rackham zijn positie te verzekeren als koning onder de dieven. Om dit te doen moet hij concurreren met de terugkeer van een beruchte kapitein die een andere toekomst voor ogen heeft. Bovendien heeft hij een lastig verleden met Rackham’s aanvoerderKapitein Charles Vane.

  Wanneer er onverwachts nog een nieuwe tegenstander arriveert op Nassau, staat de boel op zijn kop. De piraten kennen deze ongewenste gast maar al te goed en vrezen wat hij voor elkaar kan krijgen: de piraten tegen elkaar zetten in een oogwenk…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Thin Air - Kellie M. Parker

 • Het piratenmaal - Jonny Duddle

 • Tom Clancy Nul uur - Don Bentley

 • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

 • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

Gerelateerde artikelen

 • The Handmaid's Tale krijgt derde seizoen

 • New Amsterdam seizoen 3 is nu al te zien op deze streamingdienst

 • Hele vroege preview van Outlander seizoen 4

 • Recensie: Chesapeake Shores - Seizoen 1, 2 en 3 

 • Recensie: Dynasty - seizoen 3

Zoek in artikelen