• onze waardering

Recensie: Cool Girls RECENSIE

Wat krijg je als twee nerdy buitenbeentjes op een middelbare school een revolutie starten om de Queen Bee van haar troon te stoten? Precies: totale chaos met, uiteraard, een vleugje romantiek.

Het verhaal van deze YA-film klinkt niet bepaald als het meest originele plot: de twee outcasts Mindy (Eden Sher) en Jodi (Victoria Justice) hebben genoeg van de hiërarchie die op school heerst. Ze zijn altijd de pineut van grappen van de populaire groep mensen op school, en besluiten dat het wel genoeg geweest is. Ze benaderen de pestkoppen op een volwassen manier en bieden een wapenstilstand aan. Met succes, want de twee worden meteen uitgenodigd op een populair feest.

Jammer genoeg wordt een van de twee, Jodi, op het feest ontzettend voor schut gezet. Dit is het begin van de oorlog tussen de buitenbeentjes en de populaire groep op school. Wanneer Mindy en Jodi de slimme Virginia (Ashley Rickards) bij hun groep weten te krijgen, krijgen ze informatie over alle leerlingen van de school.

Wanneer de hele school samenwerkt, blijkt het mogelijk om de populaire mensen met aanvoerder Whitney (Claudia Lee) en hunk Dave (Avan Jogia) van hun troon te stoten. De school staat op zijn kop: ineens zijn de buitenbeentjes aan de macht. Toch blijkt het populair zijn niet helemaal wat Mindy en Jodi gewild hadden: ze zijn nu immers net zo slecht bezig als dat zij vroeger behandeld werden. Mindy gebruikt haar passie voor scheikunde om wraak te nemen op de hele school tijdens het langverwachte Prom-gala.

Net als bijna elke YA-film heeft ook Cool Girls een morele boodschap voor de kijkers. De boodschap van het verhaal wordt goed verwoord door de vader van Jodi (Frank Whaley): Verlaag je niet tot je rivalen, maar doe wat belangrijk voor jóú is. Vecht daarvoor, de rest maakt niet uit.

De film, geregisseerd door Peter Hutchings, is erg kleurrijk en sfeervol. Het doet je terugdenken aan je eigen middelbare schooltijd: er zijn veel verschillende typetjes (de gothics, de science fiction geeks, de fantasy-fans, etc.) die je zeker zult herkennen. Ook de personages hadden een leuke, typische rol. Het acteerwerk (en dan vooral de gezichtsuitdrukkingen) van Eden Sher was wel vrij overdreven, daar moet je van houden. Echter wil dat niet zeggen dat haar mimiek niet bij deze film paste, integendeel zelfs.

Wel verrassend goed was de chemie tussen de twee oud-Victorious acteurs Victoria Justice en Avan Jogia. Er was duidelijk een klik tussen de twee oude vrienden, wat erg fijn was om naar te kijken.

We moeten het toegeven: Cool Girls is niet de meest originele film die de afgelopen tijd in de bioscoop draaide. Het plot is vrij voorspelbaar, er gebeuren niet echt verrassende dingen. Toch maakt het prima acteerwerk van onder andere Avan Jogia en Ashley Rickards veel goed. Al met al is de film vermakelijk om te kijken tijdens een echte meidenmiddag. 

Cool Girls

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Hoe zorg je ervoor dat je populairste klasgenoten het niet meer voor het zeggen hebben? Jodi (Victoria Justice) en Mindy (Eden Sher) zijn twee hartsvriendinnen die al jaren het doelwit zijn van de mooie Whitney (Claudia Lee) en haar vrienden.

  Als Whitney op een dag echt te ver gaat en Jodi tegenover de hele school voor schut zet, is het tijd voor wraak! De vriendinnen bedenken een plan om de rollen voor eens en altijd om te draaien. Maar of dat lukt? En ziet de charmante Dave (Avan Jogia) Jodi nu wel staan?

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

 • De grote race - Ruby Coene 

 • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

 • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

 • Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Gerelateerde artikelen

 • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

 • Slaapliedjes voor kleine criminelen

 • De toneelclub

Zoek in artikelen